Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co zato moze auto ked chodis stahovat ludi? To su zvolavacky;) zatial boli na EAT6 len pozitivne ohlasy, a priznam sa nenasiel som na nu hlasenia o trhani alebo mykanie pri stati ako pri predchadzajucej generacii, ale osobne som nemal kde este porovnat.

Ovsem EAT pchaju uz skoro vsade (vsetky modely) takze referencna vzorka stupa podstatne oproti staremu typu.

Odesláno

Tak znova, tady jsou fakta, auta označena s EAT6.:

508 RHX 2.0 HDi 180 FAP (DW10FC) BVA 6 RYCHL. TYP STT - převodovka AM6C. Datum 5.2015.

308 (T9) KOMBI 5-DVEŘOVÝ 2.0 HDi 180 FAP (DW10FC) BVA 6 RYCHL. TYP STT- převodovka  AM6 3

308 (T9) KOMBI 5-DVEŘOVÝ 1.2 i THP 130 (EB2DTS) BVA 6 RYCHL. TYP STT - převodovka AT6 3.

Stačí to pro pochopení? Co znamená AET6

Odesláno

Zkusím něco najít víc, zatím co jsem našel EAT6 je Quckshift a na FR stránkách jsou uvedeny s motory s nižším krouťákem .

Mají tam zobrazen vnitřek skříně a je témeř shodný s AM6 Aisin generace I až III

AT6 je uplně jiná skříň.

Mě to připadá jako modifikovaná AM6, s rychlejším řazením pro nižší výkony.

Mám v práci v šuplíku pár měsíců staré data ohledně Automatů tak na to v pondělí mrknu jak to je.

Když mi dáte VIN zjistím s čím to auto přijede.

Odesláno

Já to vidím takhle:

HDi 120kW, GT (2,2 HDi) i nehybridní 2.0 BlueHDi 180 mají prakticky stejnou "klasickou" automatickou převodovku Aisin s hydrodynamickým měničem:

http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC

Zajímavý je, že ikdyž se dává/dávala do mnoha různých aut (kromě PSA i mapř. Opel, Volvo, Renault, Ford atd.), tak v každým autě je projev tý převodovky dost jiný - někde je taková jakoby líná a furt "prokluzuje" (vlastní zkušenost s Opel Insignia, ve Volvech se taky tak prý projevovala).

V Peugeotu 508 mě přijde, že je výborně naladěná, mě se s ní jezdí fakt dobře (rychlost řazení, inteligence, komfort...), jsem s ní moc spokojenej (mám 2.0 HDi 120kW).

K 2.0 BlueHDi 180 (a i BlueHDi 150 v jiných modelech) se již dává nějaká novější verze této převodovky, která už má start-stop a možná nějaké další vylepšení.

1.6 HDi a 2.0 HDi hybrid mají tu "robotizovanou" převodovku, která je úplně jiná od toho Aisinu. Lidi ji moc nechválí (pomalá a cuká), vlastní zkušenost ale nemám.

Jen jsem nikdy nepochopil jaký automat se dává k 1.6 THP? Aisin nebo robot?

Odesláno

Mohu potvrdit, že v GT převodovka Aisin šlape velmi dobře, a když potřebuji opravdu rychle akcelerovat např. při přejíždění, dám jednoduše plný plyn a na pádlu podřadím o jeden stupeň a mám letadlo  :papa

Odesláno

Já ani pádly nepodřazuju - stačí když prudčeji šlápnu na plyn a hned podřadí o 1-2 stupně a hned to jede jak z praku - ok, GT bude ještě někde jinde :)

Pádla používám hlavně pro brzdění motorem - třeba když se blížím ke křižovatce a je tam červená, tak si pádly podřadím...

• O 3 roky později...
Odesláno
V 2. 6. 2015 at 20:12, HonzaZ napsal:

Pokud vím, tak EAT je robotizovaná převodovka.

Ťažko- EAT je planétová prevodovka s hydromeničom- výrobcu Aisin (Japan)

Odesláno (upraveno)
V 6. 6. 2015 at 11:39, Agrafik napsal:

Tak znova, tady jsou fakta, auta označena s EAT6.:

508 RHX 2.0 HDi 180 FAP (DW10FC) BVA 6 RYCHL. TYP STT - převodovka AM6C. Datum 5.2015.

308 (T9) KOMBI 5-DVEŘOVÝ 2.0 HDi 180 FAP (DW10FC) BVA 6 RYCHL. TYP STT- převodovka  AM6 3

308 (T9) KOMBI 5-DVEŘOVÝ 1.2 i THP 130 (EB2DTS) BVA 6 RYCHL. TYP STT - převodovka AT6 3.

Stačí to pro pochopení? Co znamená AET6

Aka je prevodovka v p3008 1.6 bluehdi 88kw

eat6, r. 2015 vin: VF30UBHZTFS282659? Pre aky max .tocivy moment je konstruovana? 

Dik.

Upraveno uživatelem gadri
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...