skuci Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 Zdarec, potřeboval bych radu... máte někdo appku nebo víte o nějaký, která by v počítači dokázala změřit, kolik se za určité období přeneslo dat, respektive kolik se jich stáhlo? Citovat
MotoMoto Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 Asi napřed upřesni prosím v čem. Jaký mobil, jaký OS a jaká data potřebuješ sledovat. Jinak třeba Android to má přímo v sobě. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 píše v počítači odesláno z Samsung Galaxy Note 4 Citovat
FrantaCV Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 Obecně třeba tady, ale jak píše MotoMoto - jedná se Ti jen o celkový objem přenesených dat nebo konkrétní soubor? Např. film, nebo nějaká hra atd. Citovat
MrChodny Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 Kdysi dávno, v dobách dialupu a gprs, jsem používal Connection meter - http://conmet.cz/ Citovat
MotoMoto Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 Omluva za přehlédnutí. Jak jsou data přenášena? ADSL, 3G, Wi-fi od lokálního poskytovatele? Nebo obecně data v lokální síti? Citovat
FrantaCV Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 Počkáme asi na upřesnění. Z původního příspěvku nějak není úplně jasné o co mu vlastně jde a k čemu to potřebuje. Objem přenesených za časovou jednotku je přímo úměrný rychlosti připojení. Jiný bude asi u 2Mb a jiný např u 16Mb. Tak mě napadá, že se mu jedná o napadení operátora (poskytovatele) pro nedodržení smluvních podmínek. Platí např. 8Mb a v reálu dosahuje v průměru tak 6Mb. Nicméně tohle měření je prakticky k ničemu, především u uploadu - rychlost (objem) je závislý na tom co umožňuje server, ze kterého data stahuje a to samozřejmě ještě ovlivní počet aktuálně připojených dwnl, mezi které se rychlost rozdělí. Citovat
skuci Odesláno 3. červen 2015 Autor Odesláno 3. červen 2015 jde mi o to, ze uvazuju o prechodu z pevneho internetu od tmobile na ten jejich prenosny, je zde FUP 30GB ja osobne si tedy myslim, ze tuto hranici nepreskocim protoze pres den jsem v praci netu ale spise informativne Citovat
Pe.Tr Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 Z mobilnim od tmobile budes mit jejich apku v pc a uvidis kolik mas preneseno Citovat
skuci Odesláno 3. červen 2015 Autor Odesláno 3. červen 2015 já chci právě vědět ještě dřív než to pořídím, jak na tom jsem Citovat
FrantaCV Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 skuci - to je trochu nereálné. Jak na tom jsi teď, se dá změřit celkem snadno, ale jak na tom budeš u jiného operátora??? Jak to to chceš zjistit když jeho připojení nepoužíváš??? Jedině nějakého známého v okolí, který jeho služby využívá. Jinak se můžeš spolehnout jen tak na sliby a přiblblé reklamy v TV slibující 100% pokrytí i v místech, kde si neškrtne ani obyčejný mobil. Citovat
MrChodny Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 FrantaCV: jestli to dobře chápu, nejde mu o rychlost připojení, ale potřebuje si zjistit, kolik dat spotřebuje běžným používáním. Podle toho uvidí, jestli se vleze do FUP limitu nebo ne. Citovat
FrantaCV Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 No dobře i tak, kolik dat spotřebuje při běžném provozu teď, zjistí celkem snadno a od toho si může odvodit zda se mu vyplatí přejít k jinému poskytovateli. Jinak řečeno, kolik MB v dané rychlosti mu umožní v rámci paušálu. Potažmo kolik doplatí za nadlimit nebo kolik bude muset tzv. skousnout s minimální rychlostí. Citovat
MotoMoto Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Postřeh z vlastní zkušenosti. Zrušili jsme ADSL připojení z důvodů ceny a přešli na připojení od TM a to na několika místech. Máme paušál bez limitu FUP, tak jsme tohle nemuseli řešit, ale dnes toho lituji. Sice šetříme, ale spojení je nestabilní, dochází k rozpadům spojení a další vady. Je to znát hlavně když loudíte nějaký delší soubor. Nedoporučuji. Na maily a hledání na netu to jde, ale jinak bohužel ne. Citovat
velkybanan Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Na to aby byl mobilni internet stabilni stejne jako dsl si jeste chvilku pockame a jestli vubec. Citovat
Almanil Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Osobně jsem taky zástancem kabelu, když jsem poprvé do vchodu zařizoval Wifi před X lety, tak byla rychlost 128kbit/s a neomezená doba připojení něco dost neobvyklého. Jak šel čas, tak se bezdrát postupně zhoršoval a dnes jsem rád za optiku. V minulé práci jsem měl nějaký ten O2 mobilní internet a v centru velkých měst to celkem šlo, sice ne moc stabilně, ale pro informace dostačující. Jinde to bylo utrpení, jak na dial-upu. Já věřím tomu, že se mobilní internet uchytí, ale zatím mi to přijde dobré jen na omezené použití, na omezeném prostoru. Citovat
MotoMoto Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Spíš pro mobilní zařízení a k tomu je také stavěný. Uvidím jak dlouho to vydržím než přejdeme k něčemu pevnému. Citovat
HonzaRez Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Opět u mě, jako obvykle, budu za vola... Můj bezpečný, standardizovaný a bezproblémový operační systém má vestavěné utilitky, které dokážou podat téměř jakoukoliv systémovou informaci. Pak máme další pěknou utilitku, která se zove Conky a je velmi oblíbená i mezi netuzéry. Umožňuje téměř dokonale uspokojit potřeby toho kterého uživatele na údaje, které by chtěl vidět promítnuté na plochu. Takže abych nekecal, takhle to může vypadat: Pomohl jsem trochu...? Citovat
Kurt Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Ten Conmet, co tu poradil MrChodny je to, co hledáš. Citovat
skuci Odesláno 5. červen 2015 Autor Odesláno 5. červen 2015 skuci - to je trochu nereálné. Jak na tom jsi teď, se dá změřit celkem snadno, ale jak na tom budeš u jiného operátora??? Jak to to chceš zjistit když jeho připojení nepoužíváš??? Jedině nějakého známého v okolí, který jeho služby využívá. Jinak se můžeš spolehnout jen tak na sliby a přiblblé reklamy v TV slibující 100% pokrytí i v místech, kde si neškrtne ani obyčejný mobil. jen upresnim co jsem psal jestli si to cetl... od tmobile vyuzivam pevny intwrnet a chci prejit na ten prenosny takze operatora menit nebudu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.