Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec, potřeboval bych radu... máte někdo appku nebo víte o nějaký, která by v počítači dokázala změřit, kolik se za určité období přeneslo dat, respektive kolik se jich stáhlo?

Odesláno

Asi napřed upřesni prosím v čem. Jaký mobil, jaký OS a jaká data potřebuješ sledovat. Jinak třeba Android to má přímo v sobě.

Odesláno

Obecně třeba tady, ale jak píše MotoMoto - jedná se Ti jen o celkový objem přenesených dat nebo konkrétní soubor? Např. film, nebo nějaká hra atd.  

post-19069-0-29506600-1433317236_thumb.j

Odesláno

Omluva za přehlédnutí. Jak jsou data přenášena? ADSL, 3G, Wi-fi od lokálního poskytovatele? Nebo obecně data v lokální síti?

Odesláno

Počkáme asi na upřesnění. Z původního příspěvku nějak není úplně jasné o co mu vlastně jde a k čemu to potřebuje. Objem přenesených za časovou jednotku je přímo úměrný rychlosti připojení. Jiný bude asi u 2Mb a jiný např u 16Mb.

Tak mě napadá, že se mu jedná o napadení operátora (poskytovatele) pro nedodržení smluvních podmínek. Platí např. 8Mb a v reálu dosahuje v průměru tak 6Mb. Nicméně tohle měření je prakticky k ničemu, především u uploadu - rychlost (objem) je závislý na tom co umožňuje server, ze kterého data stahuje a to samozřejmě ještě ovlivní počet aktuálně připojených dwnl, mezi které se rychlost rozdělí. 

Odesláno

jde mi o to, ze uvazuju o prechodu z pevneho internetu od tmobile na ten jejich prenosny, je zde FUP 30GB ja osobne si tedy myslim, ze tuto hranici nepreskocim protoze pres den jsem v praci netu ale spise informativne

Odesláno

skuci - to je trochu nereálné. Jak na tom jsi teď, se dá změřit celkem snadno, ale jak na tom budeš u jiného operátora??? Jak to to chceš zjistit když jeho připojení nepoužíváš???

Jedině nějakého známého v okolí, který jeho služby využívá. Jinak se můžeš spolehnout jen tak na sliby a přiblblé reklamy v TV slibující 100% pokrytí i v místech, kde si neškrtne ani obyčejný mobil.

Odesláno

FrantaCV: jestli to dobře chápu, nejde mu o rychlost připojení, ale potřebuje si zjistit, kolik dat spotřebuje běžným používáním. Podle toho uvidí, jestli se vleze do FUP limitu nebo ne.

Odesláno

No dobře i tak, kolik dat spotřebuje při běžném provozu teď, zjistí celkem snadno a od toho si může odvodit zda se mu vyplatí přejít k jinému poskytovateli. Jinak řečeno, kolik MB v dané rychlosti mu umožní v rámci paušálu. Potažmo kolik doplatí za nadlimit nebo kolik bude muset tzv. skousnout s minimální rychlostí.  

Odesláno

Postřeh z vlastní zkušenosti. Zrušili jsme ADSL připojení z důvodů ceny a přešli na připojení od TM a to na několika místech. Máme paušál bez limitu FUP, tak jsme tohle nemuseli řešit, ale dnes toho lituji. Sice šetříme, ale spojení je nestabilní, dochází k rozpadům spojení a další vady. Je to znát hlavně když loudíte nějaký delší soubor. Nedoporučuji. Na maily a hledání na netu to jde, ale jinak bohužel ne.

Odesláno

Osobně jsem taky zástancem kabelu, když jsem poprvé do vchodu zařizoval Wifi před X lety, tak byla rychlost 128kbit/s a neomezená doba připojení něco dost neobvyklého. Jak šel čas, tak se bezdrát postupně zhoršoval a dnes jsem rád za optiku. V minulé práci jsem měl nějaký ten O2 mobilní internet a v centru velkých měst to celkem šlo, sice ne moc stabilně, ale pro informace dostačující. Jinde to bylo utrpení, jak na dial-upu. Já věřím tomu, že se mobilní internet uchytí, ale zatím mi to přijde dobré jen na omezené použití, na omezeném prostoru.

Odesláno

Spíš pro mobilní zařízení a k tomu je také stavěný. Uvidím jak dlouho to vydržím než přejdeme k něčemu pevnému.

Odesláno

Opět u mě, jako obvykle, budu za vola...

Můj bezpečný, standardizovaný a bezproblémový operační systém má vestavěné utilitky, které dokážou podat téměř jakoukoliv systémovou informaci. Pak máme další pěknou utilitku, která se zove Conky a je velmi oblíbená i mezi netuzéry. Umožňuje téměř dokonale uspokojit potřeby toho kterého uživatele na údaje, které by chtěl vidět promítnuté na plochu. Takže abych nekecal, takhle to může vypadat:

200363-opet-mageia-3-1705848012868320643

Pomohl jsem trochu...?

Odesláno

skuci - to je trochu nereálné. Jak na tom jsi teď, se dá změřit celkem snadno, ale jak na tom budeš u jiného operátora??? Jak to to chceš zjistit když jeho připojení nepoužíváš???

Jedině nějakého známého v okolí, který jeho služby využívá. Jinak se můžeš spolehnout jen tak na sliby a přiblblé reklamy v TV slibující 100% pokrytí i v místech, kde si neškrtne ani obyčejný mobil.

jen upresnim co jsem psal jestli si to cetl... od tmobile vyuzivam pevny intwrnet a chci prejit na ten prenosny takze operatora menit nebudu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...