Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna trysek ostřikovačů - náhrada

Recommended Posts

• O 4 týdny později...
Odesláno

Můžete napsat, co všechno bylo třeba upravit a jak je to náročné, případně postup? Rád bych to upravil také, ale nevím jestli to zvládnu na parkovišti před panelákem :o

Odesláno

Nejdříve je potřeba demontovat kapotu. Jsou to 4 matky, ale jsou potřeba k tomu nejméně dva lidi, nejlépe tři. Dva drží, jeden šroubuje. Kapotu jsem položil na stůl na deku a gravírovací bruskou jsem vybrousil otvory rozměru cca 25 x 31 mm. Ten větší rozměr je lepší nejdříve udělat nepatrně menší a pak podle trysky dobrousit. Musí se trochu upravit - vyhnout plech v otvoru na straně pertlu kapoty aby tryska měla správný směr. Dobrousit podle vyzkoušení zacvaknutí trysky. Zalakovat, namontovat trysky. Namontovat kapotu, nastavit trysky a hotovo. V příloze je fotodokumentace.

post-22393-0-21757900-1437411568_thumb.j

post-22393-0-96310000-1437413668_thumb.j

post-22393-0-31298300-1437413858_thumb.j

post-22393-0-50203700-1437414334_thumb.j

post-22393-0-42549400-1437414497_thumb.j

Odesláno

Teda, pěkná práce :o  Ošetřoval si nějak ten řez proti korozi? Jinak koukám, jestli by tam nešlo nacpat trysky ze 406 - původní díra vypadá podobně :aut

Odesláno

Jj, dával jsem tam základ Formex, ten je na lehké kovy (kapota je z hliníku), barvu a vrchní lak. Dělal jsem to štětečkem, takže kvalita není na profi úrovni, ale ochráněné to je a není to vlastně ani pořádně vidět vzhledem k umístění. Trysky na 406 to nevím.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Včera jsem v servisu řešil taky nové trysky. Origo šly pryč, místo nich 2 trysky a teď mi řekli, že na nových modelech je to lepší. Tak jsem jim řekl ať mi dají klíčky od nového GTčka, rozjeli jsme to na cca 130km/h a stříkali celkem dolů a málo. Při nižších rychlostech to stříkalo o něco lépe, než ty původní origo, ale pořád žádná sláva. Jel se mnou i mechanik a sám mi říkal, že z toho mám takový rozpačitý dojem. I na jeho vkus to stříkalo níže (ale obstojně) a hlavně nějak to šetřilo vodou, jen takové "cik cak šplich" Ale i tak do toho půjdu. Cena za obě je cca 300,- což u těch 2 proudých je 1000,- za jeden :) Prý by měly pasovat bezproblému na verzi před faceliftem. Objednáno, tak pak uvidíme jak to dopadlo. Dám vědět.

Odesláno (upraveno)

Trysky z faceliftu do původního modelu bez úprav nejdou, viz fotky výše. To, že stříkaly nízko, bylo nastavením. Trysky do nového modelu se dají výškově nastavit. Jo a cca 300,- stojí jedna tryska na facelift. To, co máš objednáno jsou asi trysky i s trubičkami uváděné v SB jako pro facelift, ale jsou to úplně stejné trysky jako původní. Taky jsem to koupil a ještě trysky zvlášť pro facelift. Ty fy faceliftové trysky jsem nakonec nainstaloval a spokojenost. Je to v SB špatně popsáno.

Upraveno uživatelem HonzaZ
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim borci,problemi s ostrekovacmi som riesil aj vo svojej 407-kedze tam su podobne problemy s origo ostrekovacmi.ja som to vyriesil tak ze som ich vybral a prevaril ich v cistom octe a potom prefukol kompresorom a je pokoj ,krasne rozprasuju. Ci to pomoze aj u vas tak netusim,ale za pokus nic nedate.  :papa

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Přidal jsem sem příspěvek, který někdo smazal. Ten kdo tento příspěvek smazal, neměl ani tolik slušnosti, aby mi napsal na mail, nebo vzkaz, že příspěvek maže a proč. Je to vizitka tohoto fóra, kdo tu dělá administrátory. Je smutné, když do rukou dostane moc někdo, kdo s ní neumí zacházet. Je to bohužel vizitka tohoto člověka a jeho rodiny, která ho vychovala, že nemá ponětí o slušnosti, ale to je i problém současné společnosti. Nedivme se, že naše společnost upadá a začíná jí atakovat společnost jiná! Dělal jsem ve Škoda Auto a.s. vedoucího 130 lidem, ale nikdy bych se takhle arogantně a ješte anonymně k žádnému člověku nezachoval. Je mi přes 40 let, vlastním firmu, ale z takovým chováním se setkávám jen zřídka kdy. Z tohoto příspěvku si udělám screen a zkusím požádat kamaráda novináře z jednoho motoristického časopisu, aby napsal článek, jak to chodí na těchto fórech! Možná to bude jiné slušné lidi zajímat. Určitě se najdou minimálně jiné diskuze, kde tohle půjde zveřejnit. V současném morálním úpadku společnosti je třeba ukazovat na takové lidi a organizace veřejně a ne nechat si vše líbit vážení pánové " všemocní "! Vlastníme ještě jeden vůz Peugeot a asi i poslední. Naštěstí si můžeme dovolit značkový servis, ale ne všichni lidé na to mají peníze a proto hledají tady na fórech jak ušetřit. Už jsem tady dal dost zásadních rad, či řešení, na které nepřišely ani autorizované servisy, ale dál tohle podporovat nebudu! ZDAR AROGANCI ADMINISTRÁTORŮ ! POKUD SI ODE MĚ ADMINISTRÁTOR KOUPIL PŘÍČNÍKY NA STŘECHU, KTERÉ POTŘEBOVAL ,TO BYLO V POŘÁDKU! CO SE NEHODILO JINÉMU TAK VYMAZAL!

Odesláno

No člověk, kterému je jak píše "přes 40 let" (tzn. že ani neví kolik mu je), vlastnící firmu at atd, se najednou propadl do té oné "propadávájící se společnosti", jelikož se opírá do rodiny někoho, koho ani nezná - ubohé!. To je to nejtrapnější, co se dá na fórech číst, že někdo napadá rodinu!!! Dále se z něj stavá "bonzáček", "žalovníček" :) V jeho letech by ten človíček měl mít už rozum, když teda má "firmu" :-) Chtěl bych se s Váma sejít, ukázat na Vás prstem a začít se smát :D

Odesláno

Příspěvek smazal moderátor, nikoliv administrátor, to by chtělo hlavně rozlišovat než bude kdokoliv kohokoliv obviňovat.

Smazal ho právem, sám jsi uznal v tom příspěvku že patří do inzerce, tam opravdu patří a tady nemá co dělat, takže smazání bylo oprávněné.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Můžete mi prosím někdo, kdo to už kupoval, zkontrolovat OEM čísla těch trysek?

Co jsem z toho pochopil tak pro starý model jsou:

6438ET - rozprašovací původní z výroby

9804374680 - modifikované dvou tryskové nastavovací

9802763580 - modifikované rozprašovací - sada 2 trysky + hadičky SB č.5=4+2

Pro nový model:

9807493280

Je to tak???

post-1103-0-66113600-1453724446_thumb.jp

post-1103-0-46884000-1453724571_thumb.jp

post-1103-0-34138700-1453724580_thumb.jp

post-1103-0-63268200-1453724586_thumb.jp

post-1103-0-85083800-1453724593_thumb.jp

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem to risknul a objednal sadu 9802763580 a opravdu prislo to, jak je popsano v SB. Sada hadicek + rozprasovaci trysky :super

post-1103-0-39876600-1456068669_thumb.jp

post-1103-0-75627700-1456068680_thumb.jp

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...