Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to je dobra otazka, to neviem, len jednou, rychlou ale ci je to 2 alebo max tak to neviem

je tam len jeden ventilator, nie dva, ma mat 3 rychlosti ? to som si ani u svojho auta nevsimol

Odesláno (upraveno)

hej 3 a pri zapnuti klimi ma bezat ta prva bezprostredne ak a za prevadzky klimi semtam druha  

na chladicovej stene mas dva predradne vykonove odpory to su dve rychlosti a tretia je sahara napriamo z baterky cize maximalna rychlost

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

no ok, 

ale aj ked nejde ventilator, nemal by tam byt aspon naznak chladenia ? ved teplota media bola ovela vyssia ako teplota okolia, aspon nieco mohla padnut ci sa mylim ? uvazujem cisto logicky, jasne ak nejde ventilator nema klima vykon, kedze sa nema kde zkondenzovat chladivo. 

Odesláno

pozriet odpory ked nic tak kuknut relatka ak tiez nic tak pravdepodobne kabely, medium sa musi skvapalnit v chladici a to tym ze sa prudko schladi ked je rozdiel teplot maly tak k tomu nedojde ,otazka je ci isto bezal kompresor lebo Rj motora ma spetnu vezbu snima napetie na ventilatore ak tam neni ze sa netoci tak to asi vypne podla mna to len uvazujem ale tu spetnu vezbu ma urcite je to na scheme

Odesláno

no ak dobre som videl tak do  klimamotora idu len dva kable, a to na zopnutie spojky, a ta spina, mam to odmerane, a aj vidno z boku ci sa toci alebo nie

takze idem na ventilatory , napisem ako som dopadol

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ako to prosím skončilo? Mám podobný problem zajtra príde snímač tlakov čo je namontovaný na chladiči. Potom by už malo zopnúť klímu? Je potrebné aby vonku resp. teplota nasavaného vzduchu bola viac ako 5stupňov?

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ja mám na klíme prasknuté potrubie potrebujem nové zohnal som kontakt na starší kus ale potrebujem zistiť či pasuje potrubie na klímu z 406 ročník 2002 na ročník 2000 podla obrázku je to rovnaké.

Ďakujem za odpovede.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak se také přidám se svým poznatkem. Stejně jako u kolegy Pepe320 jsem měl zástrčku tlakového spínače na chladiči klimy nazelenalou. Tlakový spínač je připojen přes mezikus, který funguje jako ventilek. Takže když povolíte jen tlakový snímač, ventilek zabrání úniku chladícího média, pokud tam ještě nějaký máte. Tlakový snímač je na 17ku klíč a mezikus ventilku na  15ku klíč, takže to trochu splívá a já jsem to povolil celé. Vytekla zelená kapalina. Tlak to nemělo. Chci tam dát nový tlakový spínač, nějak to napojit na tlakový vzduch a odzkoušet, zda bude klesat tlak. Nejméně 6 let klimatizace fungovala. Potom údajně gumový "o" koužek na vstupu do chladiče odešel. Tři měsíce to fungovalo, potom zase o kroužek. To fungovalo tři dny. Všiml jsem si, že klimatizace občas jakoby topila. Hrozné vlhko, dusno v kabině. Potom to odešlo. Myslím, že to je nějakou elektrickou závadou. Sahara mi běhá, ale něco je špatně a tak to dostane tlakový náraz a něco odejde.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem koupil nový chladič klimatizace, za 2.400,-Kč, ten starý byl dole rozpadlý, do toho nový tlakový spínač za asi 900,.Kč a originál dvoubřité "O" kroužky za 100,-Kč a klima již funguje. Jen jsem se spletl v chladiči, mám 406 bez muxu a 4 vývodový tlakový spínač. Ten váleček tlakového spínače má větší průměr než 3 vývodový a nešel našroubovat do kostky z boku chladiče klimatizace. Závit na kostce byl moc blízko tělěsa chladiče. Koupil jsem druhý chladič a ten již pasoval. Co jsem zjistil, novéjší Peugeoty 406 asi od roku 2002 nebo 2003 mají mux a 3 vývody na tlakovém spínači. Takže mám jeden chladič na prodej, za 2.000,-Kč, výrobek Hella, nikdy nepoužitý, absolutně nový. Hned jsem zjistil, že mi tam nejde našroubovat tlakový spínač. Nemohl jsem ho vrátit, protože uběhla lhůta na vrácení a poslintal jsem obal trošku od oleje tím starých chladičem.  Ale hlavně že to funguje.

• O 9 měsíců později...
Odesláno
V 2. 9. 2015 at 20:22, pistinko napsal:

no ak dobre som videl tak do  klimamotora idu len dva kable, a to na zopnutie spojky, a ta spina, mam to odmerane, a aj vidno z boku ci sa toci alebo nie

takze idem na ventilatory , napisem ako som dopadol

Ahojte, 

mám podobný problém ako pistinko. Klíma naplnená, SAHARA funguje, spojka spína ale klíma nechladí. Je možné, že chladivo necirkuluje? AJ trubky cez ktoré sa plní klíma sú - no letné.Obe. Nachádza sa v okruhu tryska ktorá môže byť upchatá? Ak áno tak kde sa nachádza. Vopred ďakujem.

Odesláno

Klíma prešla testom tesnosti tak to vyzerá, že asi OK.  Expanzný ventil je súčasť výparníka? Dá sa vymeniť? Môže za podobné problémy aj vysúšač? Viem veľa otázok tak sa ospravedlňujem.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Pridavam nove poznatky: pocas jazdy ked klimu zapinam-vypinam, je citit ze vzduch z vyduchov prudi chadnejsi. Najprv som si myslel, ze chladivo necirkuluje ale vyzera, ze asi ano. Ked vsak zastanem do pol minutky uz ide o nieco teplejsi. Zeby kopresor nevytvaral dostatocný tlak? 

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zdravim vsechny, poridil jsem si 406 2,0 Hdi 66 kw. Klima nejela asi rok. Naplnil jsem ji a tyden nadherne chladila, az jsem musel jezdit v cepici. Ted, zacalo to nejak sycet. Konkretne se to syceni ozivalo z prostrednich vydechu. Na druhy den uz ani nesepnul kompresor. Pri plneni provedeny test. Kompresor tlaci tak ma a unik nezjisten. Diky za kazde postrehy :-) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...