Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pojďte se bavit o tom eCallu....

Vy co máte služebáky s GPS bonzákem, nestalo se vám někdy, že si jedete po nějaký okresce a najednou vám volá dispečer s otázkou co děláte v Německu? A ťulpasovi nepřijde divný, že se motáte průměrnou rychlostí 50 kmh po silnici a najednou má na mapě rovnou čáru hodící vás o 150 km někam do jinýho státu doprostřed pole,m kde pokračujete rychlostí přes 200 kmh.... Toto je běžné u vozidel jezdící pro RWE

Už vidim, jak někde zůstanu viset a vrtulník poletí úplně jinam.... Za mě opravdu zbytečnost v budoucnu lehce zneužitelná velkým bratrem Erárem

Odesláno

Mam trosku dojem ze si vsichni mysli ze CKP vybira jen penize od lidi a to je vse co resi a dela.. Vyber prispevku od nepojistenych byl hnus ale neni to jedine co CKP zarizuje

Odesláno

Ještě k té dobrovolnosti. Také jsem pro svobodu rozhodování, ale jsou věci, které je třeba aby byly povinné. Kdo z Vás si nechá dobrovolně do auta namontovat katalyzator, FAP či EGR. Já vím je to něco jiného, ale speciálně u nás nejsou lidé ochotní investovat do svého zdraví, životního prostředí nebo ochrany. Maximálně do ochrany majetku. Je běžné že zaplatíme za ošetření zvířete, ale za vlastní to už se nám nelíbí.

A já si myslím, že pokud člověk nedělá něco nekalého, tak mu zatím nějaký dohled vadit nemůže. Já vím je to o principu a může se to stupňovat, ale pokud mohu mít něco co má šanci mi nebo mě blízkým zachránit zdraví či život, tak je to dobře.

Odesláno

to sice ano Moto, ale to treba zrovna ted si malicko odporujes (jen hloupe zneuziti databaze a jsme jen lide, muze pak vyhledat auto kde se pohybuje) ...... zakladem a usnadnenim pro zlodeje je treba uzivani chytrych mobilu a nejlepe fotky s daty gps, kde jsem na dovolene a kde prave jim, a k tomu fotku baraku na fcb nejlepe s cislem popisnym, vyfocenymi auty, bazenem a celym rekonstruovanym interierem...... to je jak navod pro zlodeje. A ZE SE TAK UZ deje, vim :)

Odesláno

A v čem si odporuji? Třeba rodné číslo, každý ho tají a přitom všichni si ho mohou najít včetně bydliště (u podnikajících osob). V čem může pasivní telefonní systém ještě nějak uškodit. GPS je též pasivní sytém a nedá se podle něj auto sledovat.

Odesláno

... no a kdyz uz mame ten pasivni system ve vsech autech, tak by se dalo trosku pozmenit specifikaci a udelat z toho treba system pro vykonostni poplatky za uzivani silnic... nebo cokoliv jineho co se zrovna bude hodit... ;)

Odesláno

Ještě k té dobrovolnosti. Také jsem pro svobodu rozhodování, ale jsou věci, které je třeba aby byly povinné. Kdo z Vás si nechá dobrovolně do auta namontovat katalyzator, FAP či EGR. Já vím je to něco jiného, ale speciálně u nás nejsou lidé ochotní investovat do svého zdraví, životního prostředí nebo ochrany. Maximálně do ochrany majetku. Je běžné že zaplatíme za ošetření zvířete, ale za vlastní to už se nám nelíbí.

A já si myslím, že pokud člověk nedělá něco nekalého, tak mu zatím nějaký dohled vadit nemůže. Já vím je to o principu a může se to stupňovat, ale pokud mohu mít něco co má šanci mi nebo mě blízkým zachránit zdraví či život, tak je to dobře.

Tohle je největší pitomost, jakou jsem četl, promiň, ale tohle dělá z lidí ovce. Vždy se najde nějakej vykutálenec, který ten systém zneužije - je už jedno jakým způsobem, defacto je tu máš už skoro všechny popsaný.

PS: Mám od roku 1998 jedno stále stejné tel. číslo. Při založení smlouvy jsem zaškrt, nechci mít toto číslo veřejné, kdykoliv jsem smlouvu z důvodu změny tarifu předělával, opět jsem toto zaškrtl. Teď mi řekni, že si taková firmy tmobile dovolí moje číslo někomu postoupit. (neberu v potaz volací automaty, holt někdo obešel systém) Takže za mě je nějaká další databáze, ze které někdo může vysledovat mé zvyklosti, nežádoucí.

PS2: Kdyby nebylo zbytí, v autech by toto bylo povinné, tak to bude první věc, kterou zničím, respektive jako je EGR OFF, FAP OFF tak bude GPS OFF. Nastaví tam předělávač jednotky nějakou pevnou souřadnici na přání - třeba ostrova Maurícia a fertig

Odesláno

Punkáč má recht. Na mě sedí i PS1+2 :cool:

Někdo je prostě ovce, někdo pastýř, někdo vlk....no a někdo sedí na posedu a celý to sleduje skrz puškohled ...

Odesláno

Punkac presne jsi to popsal :), v tom je ta rozporuplnost. A jak pise Moto chovat se hodne..... ona gps v aute, kamery na kazde mytne brane s radarem a cteckou spz, elektronicke pasy, a dalsi a dalsi..... aneb zacina byt realita film demolition man a cioy v hlave a ctrcky na kazde poulicni lampe. A tim koncim s muslickama :)

Odesláno

... pripadne by z toho mohl byt krasny system ktery pri prekroceni rychlosti (GPS to preci umi merit, ze... a navic vi kde je...) posle bonusovy blocek :) V zasade je to taky pasivni system, pripojuje se jen aby ohlasil souradnice, rychlost a ID... :-)

Odesláno

Pojďte se bavit o tom eCallu....

Vy co máte služebáky s GPS bonzákem, nestalo se vám někdy, že si jedete po nějaký okresce a najednou vám volá dispečer s otázkou co děláte v Německu? A ťulpasovi nepřijde divný, že se motáte průměrnou rychlostí 50 kmh po silnici a najednou má na mapě rovnou čáru hodící vás o 150 km někam do jinýho státu doprostřed pole,m kde pokračujete rychlostí přes 200 kmh.... Toto je běžné u vozidel jezdící pro RWE

Už vidim, jak někde zůstanu viset a vrtulník poletí úplně jinam.... Za mě opravdu zbytečnost v budoucnu lehce zneužitelná velkým bratrem Erárem

Tak se přiznej,co jsi měl za melouch v Raichu?

A jestli pro tebe poletí vrtulník někam jinam než jsi,tak potom není nic jednodužšího,jestli to ovšem přežiješ, se po vzoru júesej s atomobilkou a celou EU soudit,co že ti to za krám narvali do auta. :aut  

Odesláno

... pripadne by z toho mohl byt krasny system ktery pri prekroceni rychlosti (GPS to preci umi merit, ze... a navic vi kde je...) posle bonusovy blocek :) V zasade je to taky pasivni system, pripojuje se jen aby ohlasil souradnice, rychlost a ID... :-)

Ještě mě napadla taková ptákoviny... Přes co budou probíhat datové přenosy souřadnice někam na nějakou centrálu? To mě budou nutit mít v autě nějaký krám a navíc platit někomu za data. Nebo to bude "zdarma" a jen nám v rámci "bezpečí" zvednou cenu pov.ručení nebo daně, aby ten, co tu jistě transparentní servisní společnost povede, měl by chleba?

Odesláno

Zase vaříte bez kuchaře. A co hůř vaříte i bez receptu. Ten systém nebude žádný OnLine, ale pouze v případě že vyhodnotí havárii tak pošle smsku o problému a poloze, nic víc. Datový přenos tam nebude.

Přečtěte si o tom něco.

Kdyby mi to jen třeba jednou mělo pomoc tak to beru.

A jestli jsme ovce? Možná, o tom takto vůbec neuvažuji, ale kdo mě tu trochu zná tak ví, že se stádem většinou nejdu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...