Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás,

měl bych velkou prosbu o radu. Minulý týden se mi projevila zvláštní závada a nějak nevím jak jí vyřešit.

Když jdu k autu, otevřu dveře u řidiče, tak mi pípne parkovací asistent, jako když zařadím R (ale klíček není ani v zapalování a je zařazeno P), nastartuju, nechám tam pozici P, jdu do kufru a asistent píská, že má překážku. Navíc, když jedu a dám blinkr, že odbočuji, tak se stočí zrcátko dolů (levý blinkr - levé zrcátko, pravý blinkr - pravé zrcátko) a už zůstanou v této pozici. Zjistil jsem, že za jízdy se mi zrcátka srovnají pouze, když zapnu a vypnu varovné blinkry. Jel jsem s tím do Peugeotu, kde otestovali všechny senzory a jednotku park asistentu, ale vše funguje jak má. Řekli mi, že by se mohlo jednat o vadnou kulisu řazení. Nesetkal jste se někdo s takovým problémem?

Děkuji za každou radu.

Odesláno

No pokud by svítila couvací světla i na " P " tak by mohlo být vadné čidlo spínače couvacích světel. Jako že by hlásilo setrvale sepnuto rozsvícené couvací světla tudíž aktivní couvací asistent a sklápění zrcátek jak je běžné při couvání.  A na DIAG to klidně napíše chybu ve smyslu porucha řadicí kulisy protože i DIAG bude auto číst jako že je zapnutá zpátečka. Nevím zas tak moc s DIAG neumím a hlavně 607 jsem ještě napíchnutou neměl. Ale asi by to mohlo být logické vysvětlení.

Odesláno

tak když jen zapnu elektriku, tak zpětná světla nesvítí, zítra vyzkouším až nastartuju, to se mi dneska už nechtělo, nerad trápím naftáka krátkými starty :-).

Kdyby to bylo to čidlo na zpětná světla, tak to najdu kdyžtak kde?

Odesláno

...no ono si myslím, že se to časem vzpamatuje...píšu opět můj názor...protože moje auto taky dělá věci, které nedávají smysl a je to myslím tou kabeláží, kdy po jeden drát napájí, nebo ovládá více věcí...mi se třeba předčasem stávalo, že když jsem auto odemknul, tak se mi sklopila zrcátka do polohy jako při couvání :-D

Odesláno

Ještě mě napadlo, jestli někdo nevíte, kde najdu čidlo, které řekne parkovacímu asistentovi, aby se uvedl v činnost. V peugeotu si myslí, že je bud někde na kulise řazení nebo na převodovce. v service boxu bohužel nemůžu nic takového najít.

Odesláno

..... V peugeotu si myslí, že je bud někde na kulise řazení nebo na převodovce. v......

Tak Ti nevím jestli bych zrovna tento PEUGEOT servis znovu poctil svou návštěvou. PEUGEOT servis (na rozdíl od Franty Vopičky z garáže za rohem) určitě 607 nevidí poprvé a tak má nemá nárok si myslet, kde je nějaký čidlo - on to prostě MUSÍ vědět.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...