Šalda Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 (upraveno) Řešil jsem teď s kamarádem xenony do jeho 407, jedna výbojka mu odešla, tak jsem mu sehnal Osram Xenarc Classic, 2 kusy, aby si vyměnil obě výbojky, svítí dobře, ale jsou trochu do žluta, mají 4100K, a nyní proti bílým led parkovačkám je to docela skok, ty výbojky který měl předtím byli prostě bílý, svitily stejně bíle jako ty led parkovačky. Já mu říkal ať se vyprdne na xenony s teplotou 6000K, že budou trochu do modra, a že origo mají cca 4300K, nečekal jsem že mezi 4100K a 4300K bude takovej rozdíl v barvě xenonu, a nebo holt ty co tam měl měli vyšší teplotu barvy, nevím. Chci tady udělat takovej průzkum co používáte za výbojky, značku, typ a teplotu, jaký se vám nejvíce osvědčily, já ohledně xenonů jsem naprostý amatér. Co říkáte na Osram xenarc cool blue intense nebo night breaker? Víc bíle budou svítit ty cool blue, mají 5500K, kdežto night breaker mají 4300K, takže budou asi stejně "do žluta" jako ty classic co má teď, jen asi budou více svítit. Upraveno 23. duben 2015 uživatelem Šalda Citovat
Schreek Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Mám asi půl roku Osram xenarc cool blue intense a jsem nad míru spokojen Oproti původním philipskám obrovský rozdíl... Citovat
Šalda Odesláno 23. duben 2015 Autor Odesláno 23. duben 2015 A svítí opravdu "bíle" ? Asi budeš mít taky bílý led v parkovačkách, nebo v porovnání denního svícení co máš tak je barva stejná? Co za šera, nebo když mží, vidíš dobře? Citovat
Schreek Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Bílá, spíš malinko s modrým nádechem, prostě barva většiny ledek. Krásně to ladí s ledkama v parkovačkách... Za šera i za deště fungujou dobře, s tím vůbec nemám problém. Krom jiné barvy mi prostě přijdou, že o hodně víc svítí... (ikdyž technicky je to asi blbost ) Citovat
Šalda Odesláno 23. duben 2015 Autor Odesláno 23. duben 2015 Když jsem se teď díval na youtube, je tam pár videí cool blue vs night breaker, a je vidět že ty cool blue svítí víc bíle, s lehkým nádechem do modra, ty night breaker jsou trochu do žluta. Citovat
Šalda Odesláno 23. duben 2015 Autor Odesláno 23. duben 2015 Tak zatím díky, ještě počkám zda napíše někdo další zkušenosti. Citovat
wojtěch Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 xenony ke konci života zvyšují teplotu, takže když nové budou mít třeba 4300K tak po roce můžou mít 5000k proto se i doporučuje vyměnit obě. a rozdíl 200k se dá někdy poznat záleží proti čemu svítíš atd... Citovat
Šalda Odesláno 23. duben 2015 Autor Odesláno 23. duben 2015 Ono je to poznat podle těch led parkovaček, ale je i vidět, že při zapnutí ty Osram xenarc classic svítí bíle, ale po chvilce jak se xenon pořádně rozsvítí, tak to pomalu "žloutne", je to vidět i přímo na parabole světla, na chromové části světla. Citovat
Návštěvník Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Starline z Kelly za 500,-/ks. 4200k. Není problém s reklamací když začnou blikat. Výměna u 807 je otázka dvou minut. Výbojka Starline D1S 35W PK32d-2 Objednací kód: 99.99.890 Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2015 Autor Odesláno 24. duben 2015 Kamarád má d2s, ale to na svítivost nemá vliv, nicméně díky za názor, ale raději bych tolik osvědčený značky, Osram, Philips a podobně. A 4200K bude zřejmě taky trochu do žluta. Citovat
Agrafik Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Philips 4300k, typ nevím, ale normální řada. Při porovnání s žárovkou parkovačky svítí xenon bíle. Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2015 Autor Odesláno 24. duben 2015 (upraveno) A máš tu parkovačku obyč žárovku nebo led? Upraveno 24. duben 2015 uživatelem Šalda Citovat
Agrafik Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Obyčejná žárovka, je tam jak pěst na oko. Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2015 Autor Odesláno 24. duben 2015 Tak to potom jo :-Djá právě hledám xenony aby byli stejně bílý jako bílý led parkovačky :-D Ale zatím to vyhrávají ty Osram xenarc cool blue intense. Citovat
Agrafik Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Napadlo mě tam dát LEDky ,aby to mělo stejný odstín, ale když něco funguje, tak do toho nevrtám. Citovat
Edison Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Jen tak mimochodem.. I LED mění teplotu v průběhu životnosti. A myslím, že se spíše oteplují. Citovat
Šalda Odesláno 24. duben 2015 Autor Odesláno 24. duben 2015 (upraveno) Tak u LEDek do parkovaček za 3 dolary s Číny životnost řešit nemusíme Prostě jde o to aby xenony svítily stejně "bíle" jak LED v parkovačkách. Nicméně sem myslel že má víc kluků z klubu xenony, ne jen 4 Upraveno 24. duben 2015 uživatelem Šalda Citovat
Edison Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Nejde o vlastní životnost. Jde o to, že srovnáváte věci (LED - výbojka), které srovnat nelze, bo se v průběhu času obě mění. Navíc každá jinak. Citovat
Šalda Odesláno 25. duben 2015 Autor Odesláno 25. duben 2015 To je pravda. Ale je to tak, že když koupím zároveň xenony i led, takový, který budou svítit oboje "stejně" bíle, tak v průběhu životnosti budou xenony svítit bíle víc a víc, takže se nemůže stát že budou svítit víc do žluta než led, a to že led budou časem trochu do žluta nevadí, kdyby to bylo moc vidět tak se za pár korunkkoupí nový. Jde prostě o to, že vedle xenonů vypadá obyčejná žárovka v parkovačkách otřesně, proto ta výměna za led, ale led nesmí svítit víc bíle než xenony, protože to potom moc bije do očí. A čekat rok dva než začnou xenony svítit stejně bíle jako led asi nemá cenu. Proto jsem se ptal kdo co používá za xenony ve spojení s led parkovačkama, aby oboje svítilo na pohled stejně bíle. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.