Přejít na obsah

dzarko

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

O uživateli dzarko

  • Datum narození 21.1.1989

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 206
  • Rok výroby
    2007

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Nitra
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

dzarko's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. Ahoj. Ta prva rychlost pri zapnutej klime znamena ze ventilator ci vrtula ide nonstop pomalsie ako na 2 rychlosti ked sa prehrieva motor? Mne to funguje akoby na 2 stupni, proste sa roztoci rychlo na chvilu pri zapnutej klime so studenym motorom. Tak neviem ci sa nezapne uz len pre to na 2 stupen lebo sa zacne klima chladic prehrievat. Rele som dal nove, robi to tak isto aj s nim. Mam ale iny problem ktory mi nejde do hlavy, takto v lete ked su teploty velke aj vonku, tak sa voda drzi na 100 stupnoch a kolise medzi 100 az 110 a to uz je cervene policko takze sa spusti ventilator na 2 rychlost. A to aj pri jazde 90 kmh ked ide do chladica dostatocne prudenie vzduchu. Pri predbiehani napr. ked podradim a vytocim motor tak sa zvykne zahriat na 110 a pusta ventilator, taketo teploty som nikdy pri takychto podmienkach nezaznamenal a ako bonus ked idem 90 kmh mam pustene kurenie na full tak sa teplota drzi tak na 100 stunoch voda, mam aj tachometer na olej ten je tiez vyzsie nad 90, takze snimace OK. Hadica je tepla ktora vedie od motora do chladica uz aj pri 75 stupnoch, mozny problem s termostatom? Chladicu nic nebrani, ziadna prekazka, vzduch donho prudi, neviem ale nepride mi to ako normalny stav celeho chladiaceho systemu Moze to byt olejom? Jeho stav je dostatocny ale je tam uz rok aj pol aj ked najazdene ma len 10 000km ale to mi pride nezmysel. Dakujem za kazde rady. P206 1.4 benzin 55kw, 2007
  2. dzarko

    Chladic

    Ano skusal som to vcera, asi 5min. som s nastartovanym a studenym autom stal a skusal som hadicu na velky okruh chladenia no bola studena. Presiel som asi 3km, kontrolky mali slabych 70 stupnov, otvoril som kapotu a skusil hadicu na velky okruh znovu a bola tepla a aj chladic sa zohrial.
  3. dzarko

    Chladic

    Ahoj. Mam podobny problem s P206 1,4 benzin (TU3A) 55KW, rok vyroby: 2007. Chladenie ukazuje teplotu vody aj oleja 70 stupnov aj po prejdeni 50km, jedina zmena nastane ak po prejdeni tych km vojdem do zapchy v meste a posuvam sa na 1tke, teplota sa unormalni v priebehu kratkej doby na 90 stupnov. Ak v tej zapche zostanem dalej tak teplota vody sa zvysi az na 110 a pokracuje, ventilator sa nezapina. Rok dozadu v zime, nech bolo aj -5 stupnov, uz po prejdeni par km som mal vodu 70 a ked som pokracoval tak normalne hodnoty 80-90, ventilator v lete este normalne fungoval. Neviem ci to je nejaky snimac teplot, pretoze mam budiky aj na vodu aj na olej a ukazuju cca rovnako, ked sa voda zohreje na 90 tak olej ukazuje nieco pod 90 co je v norme si myslim... ze by odisli naraz oba snimace sa mi zda dost nepravdepodobne a vobec ci v nich moze byt problem. Mozno to je termostatom, potom si ale neviem vysvetlit pre co nejde ventilator. Toto mi normalne nepride co sa teraz s chladicom deje, nevedeli by ste nieco poradit co to moze byt? Dakujem za odpovede a rady.
×
×
  • Vytvořit...