Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

problém s klávesnici notebook


kovy_s

Recommended Posts

Ahoj,

 

mám takový problém , mám notebook asus X5DIJ - je v něm základní deska z notebook ASUS K40IN. Vše funguje , jenom notebook K40IN měl klávesnici bez numeriky a klávesnice byla ruská... Tak jsem sehnal klávesnici českou s numerikou , ale když ji tam dám , tak píše nesmysly... (konektor sedí všecko) ale když napíšu "a" tak to napíše čárku atd prostě na enter nereaguje třeba.. V notebooku předtím šlapala normálně. Nevíte někdo co stím ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozložení klávesnice je softwarová záležitost, to, co je na ní napsané je podružné. Píšeš "konektor sedí" - je to USB nebo PS/2?

Jestli je tam numerika nebo ne se zapíná pomocí numlock. notebookové klávesnice si mohou (a běžně to dělají) pomáhat pomocí další funkční klávesy (Fn), její funkce se ale obvykle na externí klávesnici nepřenáší.

 

Pokud klávesnice jinde funguje, viděl bych problém v portu. Je-li to PS/2, zkontroluj, zda klávesnice není v portu PS/2 pro myš, tam by k tomuto chování mohlo dojít. Port PS/2 v posledních specifikacích nebyl univerzální a nebylo možné zaměnit klávesnici a myš. Pokud je vše správně, doporučil bych restart s připojenou externí klávesnicí, případně otestovat její chování v biosu, před startem OS. Je i možnost ovlivnit její chování v BIOSu - zapnutí numlock, nastavení portu USB či PS/2 pro klávesnici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...