Jump to content
  • Aktuální cíle darů

klepání při točení volantu

Recommended Posts

Posted (edited)

Ahoj, při vyplém motoru na místě když zatočím volantem doprava a zpátky tak jde někde ze přední nápravy slyšet kovové klepání, když točím doleva tak nic.Navíc auto začíná plavat ve vyšších rychlostech, táhne mírně doprava a zdá se mi, že točit volantem doprava jde trochu snadněji než doleva. Nevíte co by to mohlo být? Děkuju za odpovědi.

Edited by Tymros
Posted

něco ti tam klepe a proto to plave)))))

ne, dělám si prdel, na 99% čepy z kterých ti vypadali kuličky (z ložisek), teď ti vypadají vlasy z toho co stojí dva nové :D

Posted

to je divne, to preskakovani většinou delaji ty cepy..a co ulozeni před. tlimicu? tam je taky lozisko co dela téměř to same.. u peugeota boxera mi to dělalo to, ze když jsem projel levotočivou zatáčku, tak to pak tahlo doleva, při pravotocive do prava..,ale to delaly snad všechny boxery po nejakych km...,u osobaku jsem se s tim ještě moc nesetkal..,ale over to :-)

pak ještě jedine, ze by ti ty spodni cepy zas sly do kytek.., cetl jsem, ze se nekomu posraly uz při 30tis. km....

Posted

Na to ulozeni se podivam. Jinak cepy tam jsou necelych 10 tis.km. (SKF). Jeste me napadlo jestli by to nemohly byt cepy rizeni nebo axialni tahla. Jinak to klepani se me zda, ze vychazi nekde ze stredu napravy.

Posted

Na to ulozeni se podivam. Jinak cepy tam jsou necelych 10 tis.km. (SKF). Jeste me napadlo jestli by to nemohly byt cepy rizeni nebo axialni tahla. Jinak to klepani se me zda, ze vychazi nekde ze stredu napravy.

Posted

Jak uvádí AnotherOne, u 407 není nahoře otočné uložení. Co se týká spodních čepů, tak i po 10k mohou být KO. Záleží jakou máš těhlici, zda starou nebo už modifikovanou.  U té staré narezne čep v místě těsnícího břitu prachovky kloubu, a ta velice rychle odejde do věčných lovišť. Samozřejmě může to být i vůle v kloubu axiálního táhla.

Posted

Dnes jsem se na to díval a čepy to určitě nejsou, zvuk jde někde z pravé strany a jde z pod krytu motoru ale nebyl čas abych ho sundával. Dál sem zjistil, že někde v tom místě jemně prosakuje olej ale nevím přesně odkud, musím sundat ten kryt a pak bude jasno.