Tymros Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 (edited) Ahoj, při vyplém motoru na místě když zatočím volantem doprava a zpátky tak jde někde ze přední nápravy slyšet kovové klepání, když točím doleva tak nic.Navíc auto začíná plavat ve vyšších rychlostech, táhne mírně doprava a zdá se mi, že točit volantem doprava jde trochu snadněji než doleva. Nevíte co by to mohlo být? Děkuju za odpovědi. Edited February 15, 2015 by Tymros Quote
Almanil Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Napadá mě, že se může něco křížit na jedné straně nápravy, a proto to jde na jednu stranu lépe - konkrétně čepy, nebo uložení pružiny. Quote
OndraAsus Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 něco ti tam klepe a proto to plave))))) ne, dělám si prdel, na 99% čepy z kterých ti vypadali kuličky (z ložisek), teď ti vypadají vlasy z toho co stojí dva nové Quote
Tymros Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Spodni cepy sou menene, vrchní jsou ok, nekde na foru sem cetl neco o pomocnem ramu, nemuze to klepani zpusobovat on? Quote
OndraAsus Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 to je divne, to preskakovani většinou delaji ty cepy..a co ulozeni před. tlimicu? tam je taky lozisko co dela téměř to same.. u peugeota boxera mi to dělalo to, ze když jsem projel levotočivou zatáčku, tak to pak tahlo doleva, při pravotocive do prava..,ale to delaly snad všechny boxery po nejakych km...,u osobaku jsem se s tim ještě moc nesetkal..,ale over to :-) pak ještě jedine, ze by ti ty spodni cepy zas sly do kytek.., cetl jsem, ze se nekomu posraly uz při 30tis. km.... Quote
Tymros Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Na to ulozeni se podivam. Jinak cepy tam jsou necelych 10 tis.km. (SKF). Jeste me napadlo jestli by to nemohly byt cepy rizeni nebo axialni tahla. Jinak to klepani se me zda, ze vychazi nekde ze stredu napravy. Quote
Tymros Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Na to ulozeni se podivam. Jinak cepy tam jsou necelych 10 tis.km. (SKF). Jeste me napadlo jestli by to nemohly byt cepy rizeni nebo axialni tahla. Jinak to klepani se me zda, ze vychazi nekde ze stredu napravy. Quote
HonzaZ Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Jak uvádí AnotherOne, u 407 není nahoře otočné uložení. Co se týká spodních čepů, tak i po 10k mohou být KO. Záleží jakou máš těhlici, zda starou nebo už modifikovanou. U té staré narezne čep v místě těsnícího břitu prachovky kloubu, a ta velice rychle odejde do věčných lovišť. Samozřejmě může to být i vůle v kloubu axiálního táhla. Quote
Lukaydo 407 Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Sundej kolo a pak otestuj určitě něco uvidíš nebo uslyšíš co to děla. Quote
Tymros Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Dnes jsem se na to díval a čepy to určitě nejsou, zvuk jde někde z pravé strany a jde z pod krytu motoru ale nebyl čas abych ho sundával. Dál sem zjistil, že někde v tom místě jemně prosakuje olej ale nevím přesně odkud, musím sundat ten kryt a pak bude jasno. Quote
Recommended Posts