Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dnes jsem zase lehce patral a vypada to nejspis na ten egr ventil. Kdyz totiz zmacknu hadici mezi motorem a intercoolerem, tak to prestane a tam je jen ten egr.

No ale jak se k nemu dostat?

A navic mi nespina klima

Odesláno

Medzi motorom a intercoolerom je klapka EGR a nie ventil EGR!!! Tá reguluje množstvo vzduchu pri aktivovanom  EGR,zatvára sa pri vypnutí motora a myslím že sa aj priviera pri regenerácii FAPu.

Odesláno

Zkousel jsem zaslepit trubku od egr a porad je to stejny.

Dalsi poznatek, kdyz sundam trubku od intercooleru, tak je tam ta klapka a ta je porad na plno otevrena. Kdyz ji rukou privru, tak se to zlepsi. Na co ta klapka je a jak funguje?

Odesláno

- Klapka ze zavre, kdyz das vypnout motor

- dale se klapka privira pri regeneraci FAP, aby zvysila zatez motoru -> dojde ke zvyseni teploty vyfukovych plynu

- dale pro regulaci michani spalin pres EGR zpet do sani

Odesláno (upraveno)

Medzi motorom a intercoolerom je klapka EGR a nie ventil EGR!!! Tá reguluje množstvo vzduchu pri aktivovanom  EGR,zatvára sa pri vypnutí motora a myslím že sa aj priviera pri regenerácii FAPu.

tak je tam ta klapka a ta je porad na plno otevrena. Kdyz ji rukou privru, tak se to zlepsi. Na co ta klapka je a jak funguje?

- Klapka ze zavre, kdyz das vypnout motor

- dale se klapka privira pri regeneraci FAP, aby zvysila zatez motoru -> dojde ke zvyseni teploty vyfukovych plynu

- dale pro regulaci michani spalin pres EGR zpet do sani

:super :super :super

Upraveno uživatelem ferinko2
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

trošku oživím téma, mohl bych porposit někoho kdo má nejlépe motor RHR 100kW (307,407,807,...) jestli by mi nezkusil, jakej zvuk mu jde po sundání krytu vzduchovýho filtru tak jak je to na videu? Jestli je to stejný, jestli mam jít směrem k motoru nebo směrem od filtru dál?

Díky moc

Odesláno

Mám asi taky stejný problém, jen s tím, že pokud je motor studený, tak je zvuk normální, ale pokud se zahřeje tak duní a prdi, jako by to prdelo do výfuku. Dva servisy už hledali závadu a nic nenašli. Nějaký nápad?

• O 2 týdny později...
Odesláno

to je v prvním příspěvku

Dnes som otvoril airbox - zvuk rovnaký ako na tom videu...

Duní to aj mne,ako som tu už asi písal.....počuť to v kabíne,vonku ani nie.Mám pocit,že to počuť od turba,je to v podstate pod prístrojovkou,ten motor je utopený do kabíny.

Odesláno

Ferinko, díky za ochotu. Předpokládám, že po zavření Airboxu ticho?

Takže bych to opravdu tipoval na chybu někde na Airboxu a přívodu sání.

• O 5 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...