Jump to content
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Posted

Ahoj kluci, už nějakou dobu mam zvuk jakoby děravýho vejfuku, ale ten zvuk jde ze sání. Po rozdělání airboxu je to slyšet opravdu dost.

Nevíte čím by to mohlo být?

natočil jsem to a video je v příloze

Díky

VIDEO0049.mp4

Posted

Co jsem googlil, tak by to mohlo být uvolněnou trubkou vedení přívodu vzduchu do airboxu. Celej airbox tam mam tak nějak na volno a když ho povytáhnu, tak normálně vyjede ta roura co je zespodu. Nevíte jak je tam uchycená?

Posted

Že Ty jsi to přechválil? Držím palce, lepší je někdy nic neslyšet.

Posted

Je tam nasazenáv takový plechový objímce. Do toho se následně zasune spodní díl filtrboxu. Ale abych tě taky trochu napnul, tak ten samej zvuk mi to vydává taky. Došel jsem až do podběhu k tomu nasávacímu plastu a nic jsem neobjevil. Teda ta hadice je v takový igelitový fusekli, celou jsem jí omakal a nezdálo se že by byla prasklá.  Nevím proč to takhle hučí. Ještě zkusím dneska dát novej filtr. 

Posted

filtrem by to taky mohlo být.

chtělo by zjistit, jestli je normální, že když se rozdělá airbox, tak to duní všem, kterejm to po zadělání přestane

Posted (edited)

No, já mám sice 1.9 TD, ale když sem tam dal sportovní filtr na místo airboxu, zvuk byl jak tatra (dunivej)... vydržel tam den, pak šel zpátky původní protože to byl hroznej řev. Takže z mojí zkušenosti, ano když se odpojí ta klikatá trubka na přívod vzduchu, hlučnost se dost zvedne. Stejná zkušenost kdysi kamarád na Audi 80 s 1,8 benzínem, tam ale ten zvuk nebyl špatnej ;)

-jen doplnim že u tý Audiny, měl odpojenou jen tu trubku před filtrem, airbox tam nechal a bylo to taky o dost hlučnější...

Edited by jaxvine
Posted (edited)

Medzi airboxom a tou trubkou má byť gumové tesneni,či ti to nevypadlo...A tú trubku sania som celú zvukovo odizoloval,odbalil som to materialom,ktorý niekedy používali vodári na tepelnú izoláciu kovobých trubiek pred zasekaním do steny.Pozor v spodnej časti je odvodňovací ventil,ten musí ostať voľný.Hluk sa výrazne znížil.Pre prístup musíš demontovať podbeh ĽP kolesa.Keď som toto riešil,našiel som aj obr,toho sania,ktoré bolo originál navlečené v takom rukáve,bolo to na nejakých poľských bazarových stránkach.

A tu je to na českej http://bazar.automedik.cz/AMD0715049694/peugeot/807

Edited by ferinko2
Posted

díky, já koukal do serviceboxu a žádný těsnění tam neni, jen nakreslená ta roura přívodu vzduchu a stojí nová 842kč, míň než stará na inzerát :)

lehnu pod to a uvidim. Ale nejspíš to tím bude, protože airbox je na tý rouře jen položenej a je to tam volný, rukou to normálně vytáhnu. A co si pamatuju, tak ten dunivej zvuk začal asi během dvou dní a postupně se zhoršoval, jako by to vypadávalo

Posted

Airbox musí byť zacvaknutý v tom oceľovom držiaku,má tam poistný jazýček proti vysunutiu,a tá spodná rúta muí byť tiž pená,má svoje držiaky na priskrutkovanie.Tesnenie je ako U profil - prstenec nasunutý na rúre.

Posted

Dal jsem novej filtr MANN a zdá se že dunění pominulo. Nebo je taky možnost že to pomunulo jak jsem to všechno rozebral a znovu složil.

Posted

roury jsem teď prolezl a vypadají v pohodě, dokonce jsem správně usadil to těsnění pod airboxem a dunění pořád stejný a jde to opravdu až z konce, resp. ze začátku jak je nad levým kolem.

zkusim koupit novej filtr a uvidíme, třeba je to tim filtrem, ale ten vypadá taky v pohodě

Posted

Tak to zkus zkontrolovat za filtrboxem k motoru. Třeba ten zvuk leze tam odtud někde.

Posted

ten zvuk jde od hrdla nasávání co je nad levym přednim podběhem.

ale asi neni normální ten zvuk, když jsem sundal víko filterboxu, to bude někde něco špatně na cestě od motoru k filtrboxu, mam podezření na EGR nebo na klapku vzduchu, uvidim, zkusim odmontovat intercooler a poslechnout a zkusim odmontovat EGR trubku a poslechnout

jinak fakt nevim

Posted

dneska jsem sundal trubku mezi intercoolerem a motorem a dunivej zvuk jde ještě dál ze sání od motoru, tak nevim čím by to mohlo být, snad ještě ten egr. Zkoušel jsem sundat tu trubku z EGRu, ale to se mi nepodařilo