Almanil Odesláno 8. leden 2016 Odesláno 8. leden 2016 Já jsem měl plno dílů mimo "toleranci", ale takové chování to nemělo. Taky si myslím, že to bude spíš jedna věc úplně špatná, než plno dílů za hranicí použitelnosti. Citovat
Nick406 Odesláno 8. leden 2016 Autor Odesláno 8. leden 2016 (upraveno) Tak byl jsem to otestovat to že v tom něco cvaká je možný ale to nebude hlavní problém,spíše problém od zadku a pravda že na ty čepy mě to přijde zase trochu divný jelikož by to dělalo neustále ale když to vezmu skoro na stejných úsecích a pocitově mě přijde že zadek jakoby nestíhá a zůstává pozadu zejména kopec nahoru dolů a nejvíc i při mírným zatočení na kteroukoliv stranu nejvíc do kopce přijde mě to jakoby se to auto křivilo a celý jelo do boku.Navíc čím je menší přilnavost,mráz,sníh atd.je to horší. A když vzadu auto zhoupnu tak se prdel lehce rozkmitá i do stran takže bych to viděl asi na tlumiče v pondělí uvidím jak se to vyvěsí tak se ukáže kde je chyba,já jsem to zvedl jen na heveru ale když zatřesu kolem drží nikde nic nemlátí a ani na oko stabilizátory nebo čepy nevypadají že by byli nějak na šrot nebo tam byli po zalomcování vůle.Ještě neměnil jsem se na to vykašlal jelikož to byl spíš zatím praktický problém kvůli těm pružinám ale vidím že to nakonec budu muset udělat. Upraveno 8. leden 2016 uživatelem Nick406 Citovat
krtek 2 Odesláno 8. leden 2016 Odesláno 8. leden 2016 (upraveno) zadna zbiehavost v prdeli zadok si ide svojim bohom a pri prejazde nerovnosti je zadok nervozny poskakuje trasie sa na obe strany toto dobre poznam Upraveno 8. leden 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 8. leden 2016 Odesláno 8. leden 2016 najprv musis odsttranit vole na zad naprave a pak to dat seridit na geo Citovat
Nick406 Odesláno 8. leden 2016 Autor Odesláno 8. leden 2016 (upraveno) Taky bych to tak viděl ona je pravda že asi nějakej týden zpět mě přišlo že to ujíždí trochu doleva ale na suchu jsem to prostě stáhl a byl klid ale od toho dne co začalo sněžit a je takový počasí je to špatný a dělá to takový kraviny a na sněhu to prostě bylo něco co 10 metrů prdel ujížděla a ještě dodatek jsem si vzpomněl taky nějakej tejden zpět plnej rejd rozjezd vcelku normální a prdel jakoby poskakovala a všechen nákup se mě v kufru rozsypal.Ideální vyměnit zadní tlumiče,kosti, prostě všechno co bude nutný a snad bude klid. Upraveno 8. leden 2016 uživatelem Nick406 Citovat
krtek 2 Odesláno 8. leden 2016 Odesláno 8. leden 2016 je tam dost tych silentblokov a tyciek ked chces nakupit komplet material na zad napravu pocitaj tak 4500 5000kc bez tlmicov ja ju robil roboty jak na kostole Citovat
krtek 2 Odesláno 8. leden 2016 Odesláno 8. leden 2016 http://www.peugeot-club.com/topic/83123-krtkova-406-rhz/page-2?hl=+krtkova%20+406 tu mam par fotiek z tej prace na stranke 2 to zacina Citovat
Nick406 Odesláno 8. leden 2016 Autor Odesláno 8. leden 2016 Co mě zbývá za ty peníze lepší nekoupím a bez auta se neobejdu....zkusím se zítra podívat na ten zadek doma díval jsem se jen na přední nápravu a snad se to co nejrychleji vyřeší. Citovat
Nick406 Odesláno 9. leden 2016 Autor Odesláno 9. leden 2016 (upraveno) Tak jsem si početl a je tam toho docela dost a když jsem se dneska díval tak mám obavy jestli to má vůbec cenu opravovat hlavní rozhodnutí bude po návštěvě dílny kdy se to vyvěsí. Zadní tlumiče bych řekl na 99% mrtví dneska jsem přejel koleje kde jezdím skoro neustále a běžně jsem to ani nějak moc nepocítil a to jsou rány jak z děla až mě spadla roletka v kufru při nerovnosti u zadního kola rána nebo dvojité klepání,přední uložení pokud tedy zespodu je dostatečný pohled na zjištění taky mrtví celý uhnilý,když vzadu auto stlačím tak při pohybu zpět se rozkmitá ze strany na stranu a při bočním větru 80-90 Km/j lítá ze strany na stranu.Takže když bych to vzal tak že to plavání a stáčení doleva způsobují tlumiče tak už tak cena je docela velká nemluvě o tom že když měnit tlumiče můžu rovnou i pružiny aspon se to zvedne a když bych vzal ještě stabilizátory a kdoví co tak to nemá už cenu opravovat......a budu muset popřemýšlet o jiným povozu ovšem na 99% zase 406. Raději bych byl kdyby to jezdilo dál ale cpát do toho takový peníze když se dá i za 35 sehnat po faceliftu docela v slušným stavu se mě moc nechce hlavní problém proč se mě toho nechce zbavovat že když se to umyje tak na ty roky to má hodně zachovalej vzhled ale bohužel jen na tom to nestojí. Upraveno 9. leden 2016 uživatelem Nick406 Citovat
krtek 2 Odesláno 10. leden 2016 Odesláno 10. leden 2016 a si myslis ze u inej 406 nebudes riesit zadnu napravu? na 406 ju budes riesit vzdy lebo to neni na nase cesty Citovat
Nick406 Odesláno 10. leden 2016 Autor Odesláno 10. leden 2016 Ale to určitě ne ale problém je v tom že tady už ani nejde tak o údržbu jelikož stabilizátory,čepy,tlumiče se prostě mění ale o to udržet to při životě jelikož uděláš jedno odejde druhý od včerejška blbne reostat osvětlení a přestalo svítit stropní světlo když otevřu dveře u řidiče na nerovnostech občas zaskočí ruční brzda a pak spousta dalších sice drobností který ale mě osobně dost vadí i když se dají vyřešit ale začíná to být takový že by to člověk mohl řešit denně. Hlavně mám zkušenost už jednu s podobným udržováním při životě a nerad bych aby to zase dopadlo stejně jelikož to nemá cenu navíc s touhou po novým modelu třeba si beru špatný příklad protože to je třeba štěstí ale když to porovnám s druhou 406 co je doma tak prostě už se zahřívá 7 rokem a jediný co se dělalo kromě rozvodů filtrů atd. tak zadní tlumiče,přední tyčky, a nedávno paliv.filtr protože to zhasínalo nebo blbě startovalo ale rozdíl je v tom že to auto neustále funguje stejně za jakýchkoliv podmínek a nebyl snad den za ty roky že by něco stávkovalo.Nevěřím tomu že když koupím jiný že to musí být na sto procent lepší můžu i prohloupit ale na druhou stranu spát do toho třeba 20 tisíc mě prostě přijde už zbytečný když jsem viděl nedávno 2003 v plný palbě navíc se vším co se mě líbí za 40. Citovat
John Odesláno 10. leden 2016 Odesláno 10. leden 2016 Upřímně pokud pořád chceš facelift 406 tak počítej s tím, že než seženeš něco slušnýho bude chvíli trvat.. ono koupit něco za 40 třeba stejně tě bude čekat bežný servis jako je klasika náprava atd.. a pak jen doufej, že to nebude něco těsně přes smrtí... nikdo nebude prodávat auto po velkým servisu.. teda většinou to tak není. Citovat
krtek 2 Odesláno 10. leden 2016 Odesláno 10. leden 2016 (upraveno) tak to napis rovno ze sa lakomis na new model a nezvaluj to na break old v new modeli je zadna naprava totozna takze tym si nic nepomozes a ten kolobeh tu nieco treba opravit tam treba nieco opravit zacne znova na tomto si uz mal aspon co to porobene ale neodradzam ta ja spravil to iste isiel som z old do new siel som z relativne udrzovanej spolahlivej 406 do neznamej 406 a nieco to stalo klamat ti nebudem i ked auto na oko vypadalo gut a bacha na hdi ak mas financnu rezervu tak v poho ale ak mas penaze na doraz tak urcite benzin Upraveno 10. leden 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
Nick406 Odesláno 10. leden 2016 Autor Odesláno 10. leden 2016 tak to napis rovno ze sa lakomis na new model a nezvaluj to na break old v new modeli je zadna naprava totozna takze tym si nic nepomozes a ten kolobeh tu nieco treba opravit tam treba nieco opravit zacne znova na tomto si uz mal aspon co to porobene ale neodradzam ta ja spravil to iste isiel som z old do new siel som z relativne udrzovanej spolahlivej 406 do neznamej 406 a nieco to stalo klamat ti nebudem i ked auto na oko vypadalo gut a bacha na hdi ak mas financnu rezervu tak v poho ale ak mas penaze na doraz tak urcite benzin Kdybych to nemusel řešit tak jezdím dál ale když už je to tak...tak to beru jako příležitost bych to viděl bud zase 1.8 16V nebo 2.0 16V řekl bych že benzín je menší riziko ale uvidím jak to dopadne Citovat
Nick406 Odesláno 10. leden 2016 Autor Odesláno 10. leden 2016 Upřímně pokud pořád chceš facelift 406 tak počítej s tím, že než seženeš něco slušnýho bude chvíli trvat.. ono koupit něco za 40 třeba stejně tě bude čekat bežný servis jako je klasika náprava atd.. a pak jen doufej, že to nebude něco těsně přes smrtí... nikdo nebude prodávat auto po velkým servisu.. teda většinou to tak není. Musím souhlasit v tom máš pravdu no uvidím jak to dopadne jak už jsem psal když už nastala taková situace tak to beru jako takovou příležitost na new model a pokud by to snad nebyla nějaká totální katastrofa tak raději zainvestuji do auta který je přesně dle představ než dělat z tohoto něco co z toho stejně nebude. Citovat
John Odesláno 10. leden 2016 Odesláno 10. leden 2016 Nick406 : tak hlavně to chce hledat... ono pěkných zachovalých posledních 406 už moc není... já když sháněl druhý auto trvalo to dost dlouho. Těch bazarů atd. co jsem projel a těch ,,rozpadlých" na oko pěkných aut nepočítám... Takže fakt to chvíli času zabere. Citovat
Nick406 Odesláno 10. leden 2016 Autor Odesláno 10. leden 2016 Věřím když jsem koukl zatím jen na internet SAUTO tak žádná sláva až asi na jedno ale to je na fotce takže těžko říct pokud to tak dopadne tak snad se podaří a hlavně se rozhodně po servisu pokud to nepřesáhne nějak moc částku kterou jsem si nastavil dostane ještě šanci jinak se podívám po jiným. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.