Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jeste porad byvaji obcas na inzerci. Jedine na co je treba si dat pozor je prave to, co vadi na Ionu Tve zeny: absolutni tesnost mezi "kamnama"s plamenem a vnejsim plastem, prohanejicim horky vzduch.Spotreba benzinu ca 0.25 litru na hodinu. :papa

Odesláno

Tu už myslím na používání nepřesvědčím, i kdyby to šlapalo jako hodinky a vypouštělo šanel pětku :bojim. Už prvně se jí zdálo ovládání složité a když zlobilo, hlučelo a smrdělo k tomu, tak dostalo BAN navěky :D. Ta spotřeba je fajn, když si vezmu +-9 litrů nádržku, tak by to mělo vydržet 36 hodin provozu, při jejím ježdění 2-3 týdny.

Odesláno

Tak i tohle ma Traboch vyreseny: Ta nadrzka na obrazku je soucasti instalace a doplnuju ji tak jednou z zimu. U me to beha na DO na nepouzite tlacitko centralu. Prijdu k autu uz do tepla a nez zacne fungovat topeni bezi ca 5 minut bufik.

PS

poprve se nenapadame!:potlesk

Odesláno

Pěkné. Včetně toho dálkového ovládání, to je na tom vždy super. Nejen teplo uvnitř, ale odmlženo, odmrazeno, okna čistá, prostě jako do obýváku. Proto jsem trval na garáži v baráku a průchodu přímo z chodby. Máme tam sice přes zimu dle venkovní teploty 15-18°C, ale oproti dnešním ranním +2°C nebo včerejší večerní nule, když jsem auto sundával z nabíječky a uvnitř bylo stejně, je to velký rozdíl. A tohle bufíky, jedno na jaké palivo, hezky řeší. Ono by vzhledem ke krátkým  jízdám většiny lidí, a většina navíc parkuje venku, nebylo od věci je montovat standardně, třeba na biolíh, a kromě interiéru auta ofouknout v kufru i spalovací motor. Zahřátý olej a kapalina v chladiči by to jistě uvítaly, o palivu v hadičkách nemluvě. Následně teplo v autě a jízda s menší spotřebou.

Odesláno

Ono takovahle vec MUSI byt jednoducha! Zane predehriavani motoru apod., to je zbytecna komplikace. Zadne biolih, ale BENZIN od benzinky, protoze benzinovej bufik blafne daleko ochotnejc nez naftovej. Pri trose peclivosti zadny nebezpeci pozaru  4kg hasicak dik profesionalni deformaci stejne vozim s sebou]. Tohle vedala uz pred vic nez 60 lety Tatra a do T603 benzinovyho bufika montovala! A nepredehrivala ani olej i kdyz tam by se to hodilo - stacilo vic u studeneho auta pridt plyn a clovek menil aspon jeden olejovy chladic.

Odesláno (upraveno)

No zase to riziko požáru u toho benzinu jistě existuje, takže když vezmeš v úvahu to dobře hořící (a špatně hasitelné) lithium, pak je potřeba být dost obezřetný a předvídavý v umístění benzínovýho bufíka do elektrickýho auta. Pečlivost nepečlivost, aby sis nezadělal na průser.

Možná nějaká powerbanka by auto ohřála taky, u Radovana nejlépe na aku od Ryobi, který má, to by taky stálo za úvahu. V létě s nima sekáš zahradu, v zimě topíš v autě. Je to možná lepší, než když  celou zimu ležej bez užitku, což životnost jistě nezlepší. Jenže to je zase na dodělej doma. Aku doma nabiješ, ráno když vstaneš, tak prskneš do auta, večer zase vezmeš domů. Ono třeba 5Ah s 36/48V aku by už něco vyhřálo.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, že se u elektrického auta nic nezahřívá, tak tam v podstatě žádné riziko - na rozdíl od spalováku - není. Jediné, co se zahřívá, je právě ten bufík. A případně spirála ve vodě s topením, řečeno jednoduše.

S tím lithiem je to taková urban story, je ho v baterkách kolem 6% hmotnosti a procento dále klesá. Vůbec je snaha nahradit vzácné kovy obyčejnějšími. Takže ano, když někdo rozpáře 100 kWh 700 kg baterky Tesly nárazem ve 150 a více km/h, tak tam má teoreticky co hořet, je toho přes 40 kilo. Byť tedy rozmístěného v rámci článků po ploše a prostoru. A pokud už lithium vyhřezne ven a potká kyslíka, tak blafne a jede, než vyhoří. Uspává ho cokoliv, co zabrání přístupu vzduchu. Pokud by taková totálka, jako je vidět u pár případů rozpáraných Tesel, byla u Iona, tak se bavíme možná o 5 kilech, spíše méně. Ale upřímně, posádce by to bylo - stejně jako u zmíněných Tesle - šumafuk. Ti už by byli R.I.P..

To s tím Ryobi je zajímavý nápad, v zimě ho používám jen do křovinořezu na postupný ořez, do pily a na dofukování pneu. Sakra chlape kdyby jsi byl ženská, dostaneš pusu, oni ho fakt dělají!

Upraveno uživatelem Radovanek
Odesláno (upraveno)

A máme po ptákách. Ono to vyjelo na Google pod dotazem ryobi topení, ale jde opravdu jen o ventilátor, ne topítko. Zavádějící byl jak obrázek s malířem, kde to měl vedle zdi, tak odkaz právě na silnější baterii, kterou k tomu doporučují. Teď jsem měl čas, tak jsem na to mrkl detailně. Takže nic, respektive mohu něco ušetřit tímhle - ve stylu Kia Soul EV Only driver heat/clima, kdy to namířím přímo na řidiče - ale spolehlivě tomu odchází po chvilce zásuvka do zásuvkové zdířky 12V, prostě procházející proud nevydrží. Alespoň podle minulého testu, šlo o totéž bez tří písmenek...... Tohle se pyšní písmeny AEG, ale kdo ví.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odesláno

150W tak to by mělo těch 5Ah/36V hoďku "topit". Ale jak to vypadá tak, produkovat aku topící ventilátor zatím nikoho nedopadlo, tak teď ti, Radovane, pro zvýšení dojezdu zbývá jedině vyhřívaný boty, rukavice, případně bunda/čepice. Vyhřívat můžeš powerbankou :aut

Odesláno

Viděl jsem to na první pohled podobně, ale druhý pohled zjistil, že je to pro Kalifornii a vedra. Schválně jsem v Auto Kelly koupil ten AEG a když to bude stejný šunt jak ten Noname, tak jim to - podvodníkům - omlátím o hlavu. Jasné je, že jde o oblíbenou sloučenou produkci jednoho a téhož na jedné lince, viz bílá technika, třeba toustovače, jen část výrobků prochází více testy a možná se použije i kvalitnější matroš či součástka. Já jsem v autě v poho, protože mám vyhřívané sedadlo, ale ostatním bych musel koupit alespoň vyhřívaný potah. Což při odběru 36W by měla zásuvečka zvládnout. Jenže když nás jede více, tak vyjíždíme z teplé garáže a topím naplno, cestujeme na delší vzdálenosti autem málo. Pokud ano, jsou po cestě rychlonabíječky nebo pomalé v cíli na cestu zpět. 

Jinak tip pro všech ohledně odmlžování skel - ano, dají se použít spreje, ale pohlcovač vlhkosti je lepší. Nehodí se těm, co parkují venku, a jezdí krátké trasy, protože nevyschne a nezregeneruje se. Pokud máte garáž a je v ní dost nad nulou, pak OK.

Odesláno

Člověk se při pohledu na to diví, jak jsem něčím podobným mohli cestovat. V tomhle ohledu zlatý Ion. Včera krásných 5 cm nového sněhu na parkovišti, tak jsem vypnul ESP a trochu poblbnul. Bohužel už se zimními pneu, tak to nebyla taková legrace.

Odesláno

Hoši, hoši.... Nějak se to zase zvrtává od Ionu směrem k napadání podobnému tomu, co bylo v jednom již zamčeném vlákně....

Odesláno (upraveno)

@Hafity  :xvulprestan byt PROSIM bdely a ostrazity! Myslim ze s @Radovanek jsme si tady v posledni dobe psali VELMI slusne a 100CZK za 1kWh provozu se jak vidno tyka i jeho Iona. Tak pohoda, klidek, tabacek.....      

Upraveno uživatelem pesastor
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Lepší jsou ty elektrické válečné nákladní vozy české výroby z doby německé okupace, nákladní elektromobil, který si na základě typu 150 objednaly Elektrické podniky hlavního města Prahy. Fotografie se objevila na titulní stránce časopisu Auto v srpnu 1942 s tímto textem: „K uspoření pohonných látek a za účelem získání praktických zkušeností s akumulátorovými vozidly při nákladní dopravě, pořídily Elektrické podniky, po zjištění dlouholetých zkušeností doma i v zahraničí, elektromobil pro vlastní provoz. Tento vůz má užitečnou nosnost 1,5 tuny a jest poháněn stejnosměrným motorem.“ Dále v textu stálo, že hnací motor elektromobilu disponuje výkonem 7 kW (9,5 k) a je napájen z akumulátorové baterie, umístěné pod ložnou plochou, která se nabíjí přes usměrňovací zařízení nočním proudem." 08-aero150ev.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...