gaff Odesláno 19. leden 2015 Autor Odesláno 19. leden 2015 (upraveno) Takže snad opraveno, prostříkal jsem kontaktorem kontakt mezi drátem a tím kolečkem a funguje to. Abych to tedy shrnul: - kolečko podsvícené není, ikonka ale ano - pojistku jsem na serviceboxu nenašel - v popelníku žárovička je (a u 307ky prý plní funkci pojistky pro sklon světlometů; otázkou je, jestli i u 407ky) Upraveno 19. leden 2015 uživatelem gaff Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Tak jsem se díval a opravdu tam taky mám žárovku v popelníku, ale mam xenony a u těch určitě nebude mít význam ta žárovka Citovat
HonzaZ Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Tak podsvícené to teda je, ale podle schématu nevidím nějakou souvislost se žárovkou v popelníku. Asi to opravdu bude jenom u 307. Citovat
gaff Odesláno 26. leden 2015 Autor Odesláno 26. leden 2015 Tak nakonec sice přostříkání pomohlo, ale vždy jen do vypnutí motoru. Po dalším zapnutí klíčku jen problikne kontrolka při zapnutí světel a pak už to nefachá. Na diagnostice mi našli neznámou chybu BSI, takže se mám asi na co těšit Citovat
vigk66 Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Zdravíčko, mám uplně stejný problém u 407SW. Vyndal jsem ovladaci kolecko z palubky, abych se dostal ke kablíku a děje se toto: Odpojím kabel a zapnu zapalování a světla.Zapojím kabel a pod kolečkem se rozsvítí kontrolka. Když hýbu kolečkem, normalně běží serva sklonu obou světel a všechno funguje jak má. Vypnu světla (stačí světla, ani to nemusí být zapalování, to můžu nechat zapnuté) Zapnu světla - a kontrolka pod ovladacím kolečkem nesvítí, serva nejdou. Musím odpojit kabel - jakmile ho zapojím, opět vše funguje. Co je to za záludnost ? :-) Mimochodem, rozebral jsem taky zapalovač kvuli té žárovičce, která se tady probírala a zjistil jsem že nesvítí, ačkoliv zapalovač funguje. Vyndal jsem žárovičku, ale pokud ji přiložím k 9Vbaterii, tak svítí. Takže nevím, proč na to zapalovačí nesvítí. Asi špatný kontakt, když zapalvač (využívám jako zásuvku pro nabíjení mobilu) funguje. Nevím jestli to s tím může souviset, podle mě je to blbost, ale probíralo se to tady... tak se o tom raději zminuju taky. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 zarovka ma vlastni okruh - mozna je skratovana na kostru Citovat
vigk66 Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 (upraveno) to se mi nějak nezda, vždyt kontakty z té žárovky jsou přimáčknuté k + a - toho zapalovače v popelníku každopadne bych radeji řešil to ovládání sklonu světel - proc se musí odpojit a zapojit kabel aby to fungovalo? Upraveno 20. duben 2015 uživatelem vigk66 Citovat
gaff Odesláno 22. duben 2015 Autor Odesláno 22. duben 2015 Nevim, jestli ti to nějak pomůže, ale já problém s občasným napětím nakonec vyřešil tak (kontaktor nakonec nezabral), že jsem si vytáhnul drát od pojistek a použil ho k napájení toho kolečka. Teď, pokud je zaplej klíček, funguje to neustále Citovat
Arna Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Ahoj, taky mi nefungovalo "kolečko sklonu světel", ale když jsem zapnul ručně světla už to šlo. Mám v PC nastaveno automatické zapnutí svetel po startu a otočný spínač je na "0" ve vypnutém stavu. Možná to bude ono. arna Citovat
obi61 Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Vśetkým ktorým nefunguje ovládanie sklonu svetiel,skontrolujte či nemáte vypálené źiarovky na osvetlení zadnej ŠPZ.mne to kvôli tomu nefungovalo. Citovat
vigk66 Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Díky moc za odpovědi. Myslím ale, že to nebude ono. Jak jsem psal, musim odpojit a zapojit kolečko.Musím u toho mít rozsvícená světla a to v poloze, kdy se mi rozsvítí i palubka a všechny knoflíky. Taky mám nastaveno automatické svícení, kdy po nastartovaání se rozsvítí v poloze 0 a to nestačí, musím otočit otočný spínač. Pak teprve musím odpojit konektor od kolečka sklonu světel a znovu zapojit. Teprve ted se rozsvítí kontrolka a funguje nastavování sklonu světel. Jakmile vypnu světla, nebo zapalování, po opětovné zapnutí musim celou proceduru zopakovat. Tzn.: rozvítit světla, pak odpojit a znovuzapojit konektor na kolečku. Špatným kontaktem to být nemůže, to by se dělo nepravidelně. Připojit na stálý zdroj napájení to také nechci, protože po tom, co provedu ten svuj "workaround", to vždy spolehlivě funguje. Problém musí být v tom přerušení při vypnutí světel - jakmile je znovuzapnu, už kolečko nesvítí, musí dostat nový impuls odpojením a znovuzapojením konektoru Co to jen může být ? :-) Neví někdo kolik by stala ta malá krabička s tím kolečkem ? třeba se pokazilo něco v ní ? Ještě před měsícem to svítilo a fungovalo normálně.... Citovat
vigk66 Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 Vśetkým ktorým nefunguje ovládanie sklonu svetiel,skontrolujte či nemáte vypálené źiarovky na osvetlení zadnej ŠPZ.mne to kvôli tomu nefungovalo. Do háje to by moho být ono ! mě jedna nesvítí ! Jdu to ověřit hned ! :-) Citovat
vigk66 Odesláno 23. duben 2015 Odesláno 23. duben 2015 (upraveno) Tak je to opravdu tema zarovickama na osvětlení zadní SPZ. Veděl jsem, že jedna nesvítí, ted nesvitily obě, vyměnil jsem je, obě svítí - a na kolečku sklonu světel kontrolka svítí pokaždé když zapnu světla a světla se sklápííí ! :-) Takže - u 307 plni funkci pojistky žárovička v popelníku, hm..., u 407 jsou to žárovičky na SPZ.....co v tom Pežotu ty frantíci hulej ? :-))) Upraveno 23. duben 2015 uživatelem vigk66 Citovat
czanko Odesláno 27. leden 2016 Odesláno 27. leden 2016 Môžu mi tú istú chybu spôsobiť CANBUS LED-ky v osvetlení ŠPZ? Na pravej strane mi jedna občas bliká, a nastavenie svetiel mi taktiež nefunguje :/ Citovat
czanko Odesláno 28. leden 2016 Odesláno 28. leden 2016 Žiarovky ŠPZ prekontrolované, nič sa nezmení. Keď výšku svetiel viem manuálne v motorovom priestore nastavovať, predpokladám, že servomotorčeky sú OK. Skúsim teda vymeniť ovládač, keďže spray na kontakty tiež nepomohol. Citovat
tomasderco407 Odesláno 18. květen 2016 Odesláno 18. květen 2016 Ja som mal rovnaky problem.nakoniec som vyzistil na nete ze ked su vyhorene ziarovky na osvetleni SPZ tak nefunguje ten regulator.skus vymenit aspon jednu ziarovku ak teda su vyhorene Citovat
gaff Odesláno 29. květen 2016 Autor Odesláno 29. květen 2016 (upraveno) Já tam připájel ten drátek z pojistek, jak jsem psal někde nahoře. Funguje to. Vtipný je, že mi celou dobu nesvítila zadní SPZka, takže předpokládám, že to taky bylo ono :-) Ale ten drátek už tam necham.. To je taky logika provázat osvětlení zadní SPZ s nastavením sklonu světlometů Upraveno 30. červen 2016 uživatelem gaff Citovat
Brill1979 Odesláno 19. červen 2016 Odesláno 19. červen 2016 Možná se ještě podívej na osvětlení zadní SPZ jakmile nesvítí jdou světla do základní pozice... Já to měl tak vím oč jde. Citovat
Nostalgic Odesláno 21. červen 2016 Odesláno 21. červen 2016 No to snad ani není možný - žárovka v popelníku jako pojistka a teď zase osvětlení SPZ má vliv na sklon předních světel...chce se mi blejt, velebnosti...to přece nemůžou myslet vážně? Ani tomu nějak nemůžu uvěřit.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.