Edison Odesláno 3. únor 2015 Odesláno 3. únor 2015 tak jasny taky sem mel rozdelane jedno elektroschema a nakonec sem ho musel delat cele znovu navic mam 2 disky SSD na system a obyc na data predtim sem pouzival 1xHDD rozdeleny na 2 particie z duvodu ze kdyz je potreba preinstalovat system nestratim data - bohuzel po 3 pokusu o reinstal uz HDD nekomunikoval ani na jeden zpusob ale bavime se teoreticky o beznem uzivately jako ja (pisnicky,videa z netu) ne zadne skladatele, rezisery, spisovatele, vyvojare atd ti snad nejsou tak blbi a svoje data maji nekde i nekolikrat zalohovany Tak nemusím být ani jedno z toho, co píšeš.. Ale přijít o soubory fotek z celé Evropy mě mrzí do dnes... Ani záchrannářská firma s tím nic neudělala... Spíš to doku*vili ještě víc... Se drž nějakých pravidel, když leda když chceš o něco přijít... No nic... Kdyby někdo vděl, jak opravdu zachránit data... ale obáám se, že to dodělali totálně. Citovat
Pacho69 Odesláno 3. únor 2015 Odesláno 3. únor 2015 Peťa: ticho neocením, vedle mi cvrliká klasický disk. Navíc největší kravál stejně dělá větrák NB, když pustím překlad, nějakej disk už mi je ukradenej. Lukáši jsem i celkem běžný uživatel. A je mraky věcí, o který nechci přijít - fotky, videa (moje), sestříhaná, nesestříhaná, rozdělaná, jsou jedním z nich. Jo život jde dál, ale tohle je jedna z věcí, která pro mne má cenu. Navíc práce - jasně data se zálohují systémově, ale třeba jen 1x denně, 2x denně. Přijít třeba jen o dvou, tříhodinovou práci je pěkně nepříjemný. Druhá věc - NB - jeho přeinstalace a dostat ho do stavu, kdy na něm mohu zase pracovat je skoro dva dny práce. Ztráta dvou dní času, zbytečně. Dostávat data z mrtvých disků je pracné, drahé a časově náročné. A z SSD to často ani nejde. Takže je pro mne levnější mít externí disk, na který se dělá záloha (1500kč?), než i jen teoreticky ztratit dny času, když se něco stane. A to i pro můj domácí comp. O písničky, videa z netu nejde vůbec, ty si pouštím rovnou, to co mám na disku už jsem povětšinou upravil a dělat to znovu je opruz, otrava. Pokud máš jen data natahaný z netu a přijít o vlastní fotky, videa či vlastní data ti nevadí, je mi tě líto, já jsem zvyklý je alespoň v rámci (dnes velmi jednoduchých) možností chránit. A stojí to pár korun... lape: gratulace :-D Citovat
Pacho69 Odesláno 3. únor 2015 Odesláno 3. únor 2015 Edison: Kdo ti to zachraňoval? A z jakého media? Citovat
Edison Odesláno 3. únor 2015 Odesláno 3. únor 2015 (upraveno) Klasickej HDD to byl.. Už je to pár let zpátky... Když jsem jim to tam dával, tak se to aspoň točilo. Jedna partejšna byla v čudu, ale partejšna s datama byla čitelná, když jsem jim to tam dával... Po příchodu od nich jen chrčí. Tedy předstaavuji si, že to rozhodili, zkoukli plotny mikroskopem, zjistili poškrábání a halabala to složili a řekli, že to nejde. Teď už to nejspíš nepůjde opravdu. Tihle to byli: http://www.zachrana-dat.cz/cz/zachrana-dat-hlavni-strana.html Upraveno 3. únor 2015 uživatelem Edison Citovat
Péťa Odesláno 3. únor 2015 Odesláno 3. únor 2015 A teď to důležité - jaký SW používáte na automatické zálohy? Citovat
HonzaRez Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 A teď to důležité - jaký SW používáte na automatické zálohy? Zdař, vložím se taky do tohoto vlákna, abyste viděli, že to taky jde jednoduše... Používám software, který se jmenuje "ruce a v nich médium"... Moje "práce" má tu výhodu, že zabere velmi málo prostoru, takže používám 100MB Zipky, o kterých se tvrdí, že jsou trvanlivé... Sranda, co..? Citovat
Pacho69 Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 Péťa: Já tak různě. Na pracovním NB s W8.1 používám klasickou součást Windows Windows Backup na image 1x týdně, data přes Windows Backup každý den 2x plus mám puštěné FileHistory. Syn to používá na NB stejně. Na druhém PC mám Macrium Reflect Professional, tuším verze je 5. Pak mám ještě na NASu od Seagate nějaký jejich Backup Software s licencemi, ale zatím nějak nebyl čas to vyzkoušet a poladit. Zkušenost s Windows Backup - není úplně user friendly, ale je velmi nenáročná na systém. Full Recovery je snadné, s obnovou dat je to trochu pracné. Ale já řeším hlavně full recovery v případě havárie SSD. Macrium je uživatelsky pohodlné jak pro plnou obnovu, tak i pro částečnou obnovu dat. Zálohuji na externí disk + NAS. Kolega v práci používá Acronics a je taky spokojený. Edison: O Datarecovery jsem slyšel nějaké story, ale už je to dlouho. Nevím o nich nic. Ale můj spolužák se obnově dat z čehokoliv věnuje profesionálně už 25let, tak kdyby mě to potkalo, určitě bych se obrátil na něj. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.