KubaBuba Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 Cau, chtel jsem se zeptat zda ma nekdo podobne zkusenosti s Egrem? Uz asi mesic mi sviti kontrolka motoru a auto hlasi chybu depollution system faulthy a obcas bezel po startu za studena nepravidelne motor. Zajel jsem na dia a tam zjistili ze to je predni Egr ventil, doporucili mi ho nejprve vycistit, tak jsem ho dal vycistit stalo me to 1300 a prej byl hodne zaspinenej a dokonce v nem byly i kovove piliny, ale prej ho rozchodili. Kontrolka zmizela na dve hodiny pak se znova rozsvitila a stejna hlaska... Kdyz jsem vecer nastartoval tak motor bezel chvili neprvidelne kontrolka motoru svitila a auto mi asi skocilo do nouzaku slapl jsem na plyn a skoro se ani nerozjelo kdyz jsem ho dal uplne dolu tak jsem jel max 20 km/h asi po minute se vse ustalilo a auto zaclo zase normalne tahnout... Dojel jsem do servisu a ted cekam co bude zda mam koupit novej Egr, nebo jen prehrajou software jako kdyby to byla jen nejaka elektronicka chyba tak nevim... Jeste jsem se chtel zeptat pac novej stoji kolem 5-8 tisic. Zda by pomohlo zaslepeni proste Egr offnasel jsem firmu co to dela za 4000 . Nevim ale kdyz uz mam jeden Egr K.O. nejspise zda muzu jit na to zaslepeni nebo musi byt oba v cajku. Dik za rady :-) Citovat
KubaBuba Odesláno 15. leden 2015 Autor Odesláno 15. leden 2015 Tak jsem se objednal na zaslepení EGR ventilů, vyjde mě to na 4200. Doufám že bude už vše ok :-) Citovat
straki007 Odesláno 15. leden 2015 Odesláno 15. leden 2015 Tak to teda budu muset sakra podrazet kdyz ze to beru 2000 ,- Citovat
KubaBuba Odesláno 15. leden 2015 Autor Odesláno 15. leden 2015 To kdybych věděl, tak bych se objednal u tebe . . Citovat
KubaBuba Odesláno 15. leden 2015 Autor Odesláno 15. leden 2015 Uz jsem ho kontaktoval tak uvidim zda bude mit cas :-) Citovat
straki007 Odesláno 15. leden 2015 Odesláno 15. leden 2015 No vidíš. A to stačí použít tlačítko hledání. http://www.peugeot-club.com/topic/70256-egr-off-16-hdi-a-20-hdi(siemens-100kw-a-vic-nove-27-hdi/page-3?hl=%20egroff%20%202,7 Citovat
KubaBuba Odesláno 15. leden 2015 Autor Odesláno 15. leden 2015 Se priste kouknu:-), psal jsem ti do zprav jak to vidis asi mas nabitej program co ? Citovat
KubaBuba Odesláno 16. leden 2015 Autor Odesláno 16. leden 2015 Tak dneska a včera ráno když jsem nastartoval tak mi asi 2 - 3 minuty nereagoval plyn i když byl úplně sešláplej na podlahu bylo tam tak 1500 otáček max. a hrozný smrad nafty... Diagnostika hlásí chybu předního EGR už dlouho, tak jsem byl na vyčištění před třemi dny myslel jsem že to pomůže, ale od té doby takhle zlobí ty starty :-/ vůbec nechápu co mi s tím udělali před tím mi to nikdy neudělalo kontrolka motoru svítí pořád... Včera jsem se objednal na středu do spec. servisu kde se specializují na EGR off, ale vůbec nevím zda to může být tím. po ohřátí motoru a lehkého sešlapování asi po 3 minutách vše ok a auto jelo normálně i po opětovném vypnutí a zapnutí motoru vše ok :-/ Citovat
KubaBuba Odesláno 16. leden 2015 Autor Odesláno 16. leden 2015 Jo ještě ten plyn nereaguje jen když je auto úplně studené. jakmile je třeba i po jízdě 2-3 hoďky vypnuté a nastartuji je vše v pořádku... Citovat
Burianekmiroslav Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Čaute, to stím plynem to mi udělalo taky normálně auto stojí v garáži, ale včera jsem přijel k domu okolo třetí hodiny a auto do garáže jsem jel poklidit až okolo osmé hodiny večer a nastartoval jsem a plyn vůbec nereagoval... Nikdy předtím se mi to nestalo čím by to mohlo být? Otáčky byli něco málo k 500 a po šešlápnutí až na podlahu nereagoval vůbec.. a po té minutě zhruba bylo vše ok. Díky za rady Citovat
straki007 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 On ma ale 2,7 HDi a ty pokud ani nenapises a mame se drzet ze mas 2,2 tak to je jabka a hrusky. Poradim ti do SZ. Citovat
KubaBuba Odesláno 16. leden 2015 Autor Odesláno 16. leden 2015 Může opravdu dělat takové ptoblémy egr s tím plynem za studena? Citovat
KubaBuba Odesláno 16. leden 2015 Autor Odesláno 16. leden 2015 Tak jsem to nevydržel přeobjednal jsem se na dnešek a naštěstí mě hnedka vzali pač potřebuji jezdit a už je hotovo, EGR OFF :-) mechanici mi řekli že je vše už v pohodě a že ty problémy s tím plynem byli kvůli špatně odvedené práci při čištění, že prej byl šíleně zanešenej silikonem, vůbec nechápu jak se tam mohl dostat , že prej byl úplně zadělanej :-/ víc infa napíši až budu mít auto jedu si pro něj... cena 4200 Citovat
KubaBuba Odesláno 16. leden 2015 Autor Odesláno 16. leden 2015 Hm tak jsem tam přijel, zeptal se co a jak, říkali že to je v pohodě nic nesvítí žádná hláška se neobjevuje atd... vymazali jednotku zaslepili Egry... Tak jsem jim to zaplatil celej šťastnej nastartuju jedu domů a v půlce cesty opět kontrolka motoru a hláška "depollution system faulthy" a pak hláška "speed limit control" :-( když jsem dojel domů kouknu a kouří se mi z motora, (bílí kouř) smrděl hodně po spálenině jako kdyby se tam něco pálilo. Tak už nevím volal jsem tam zpět a pojedu na reklamaci :-/ to je fakt den... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 asi se vypaloval ten silikon kdo ví co stim udělali experti přiště za strakim je i levnější Citovat
KubaBuba Odesláno 24. leden 2015 Autor Odesláno 24. leden 2015 Tak Egry vycisteny a zaslepeny. Auto jede bez problemove a nic nesviti ani nehlasi, tak doufam ze ted bude chvili zase pokoj :-) diky za rady :-). Citovat
Kachnak1 Odesláno 16. srpen 2016 Odesláno 16. srpen 2016 Je potřeba diagnostika pro zaslepení egr ventilů? Motor 2.7hdi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.