vasekwalenta Odesláno 9. leden 2015 Autor Odesláno 9. leden 2015 To neni problem ale potrebuji vedet co tam ma byt nastavene..,do routru se dostanu Citovat
vasekwalenta Odesláno 9. leden 2015 Autor Odesláno 9. leden 2015 Tak ted jsem zapnul notas a opet nepripojen tak pisu hodnoty ip 192.168.0.104. Vychozi je 192.168.0.2. Dhcp 192.168.0.2. Dns 192.168.0.2. To je pred pripojenim a po pripojeni je ip stejne,vychozi ma na konci 1 misto 2 dhcp takd 1misto 2, dns je 10.88.1.2. 10.89.1.2.to nechapu.a co tam znamena zapujceni ip adresy?pred pripojenim tam bylo zapujceni 9ledna a ze to vyprsi 12ledna,po pripojeni tam je zapujceni 9lednb a vyprsi tey 9ledna.... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 dynamicka ip-mění to ip adresy staticka ip je na stálo ip - moc se vtom ale nevyznám Citovat
FrantaCV Odesláno 10. leden 2015 Odesláno 10. leden 2015 (upraveno) Zjednodušeně: DHCP - PC, NTB zkrátka jakékoli zařízení komunikující po TCP/IP se po každém zapnutí dotáže na adresu a server DHCP mu přidělí z volného segmentu (poolu) je tedy možné, že po každém zapnutí PC bude mít adresu jinou- Statická adresa je pevně daná a přidělená konkrétnímu zařízení - připojení k síti je pak i rychlejší (odpadá segment "Dotaz - odpověď - přidělení) Tohle ale souvisí i s nastavením (vyčleněním) segmentu (poolu) adres, které jsou vyloučeny pro použití na úrovni DHCP. Upraveno 10. leden 2015 uživatelem FrantaCV Citovat
Péťa Odesláno 10. leden 2015 Odesláno 10. leden 2015 Nepleťte mu hlavu Sice máte pravdu, ale jeho domácí DHCP server mu pravděpodobně pořád přiděluje stejnou IP adresu. Citovat
vasekwalenta Odesláno 10. leden 2015 Autor Odesláno 10. leden 2015 hezky...da se stim neco delat???prosim navod pro pamolejsi chapani Citovat
MotoMoto Odesláno 10. leden 2015 Odesláno 10. leden 2015 Takže když ti připojení nefunguje je to DNS 192.168.0.2? A jakou adresu má router, když se na něj chceš připojit a upravit nastavení? Citovat
vasekwalenta Odesláno 11. leden 2015 Autor Odesláno 11. leden 2015 192.168.0.1 to je adrera routeru Citovat
MotoMoto Odesláno 11. leden 2015 Odesláno 11. leden 2015 Takže je jasné, že to první nastavení je špatné. Takže se musíš podívat do nastavení adaptéru, vlastnosti, IP4 a druhá záložka, zda tam není alternativní nastavení. Pokud by jsi to chtěl řešit po telefonu tak mi zavolej. 603479830 Citovat
MotoMoto Odesláno 11. leden 2015 Odesláno 11. leden 2015 Vypni router a nech to tvoje zařízení jenom jako AP, tedy přípojný bod. A routrování nech na tom co máš na střeše od poskytovatele. Nediv se že se ti to pere. Citovat
vasekwalenta Odesláno 11. leden 2015 Autor Odesláno 11. leden 2015 Jo zavolam ti kdyz to stihnu k veceru.ale jen jeste pro upresni.jak jsem uz psal.na strese je antena a z anteny kabel do routru,takze kdyz vypnu router tak nemam wifi......ale stacilo by mi aby ses mi mrknul na hodnoty v routeru....pokud bych te mohl pak otravovat...dik Citovat
MotoMoto Odesláno 11. leden 2015 Odesláno 11. leden 2015 Vypnout router neznamená ho vypnout fyzicky, ale vypnout funkci DHCP. Je evidentní, že v té "Anténě" je i deska routeru poskytovatele připojení a tak je třeba další vnitřní siť je přebírat. Ne vytvářet další. Proto tam máš to DNS od nich. Takže vlézt do Tvého routeru a nastavit mod AP a ne router a vypnout DHCP. Citovat
vasekwalenta Odesláno 11. leden 2015 Autor Odesláno 11. leden 2015 Ok trosku ted tapu.ale podarilo se mi napojit ten druhy routr pod jednu sit.zatim vse ok. Citovat
MotoMoto Odesláno 11. leden 2015 Odesláno 11. leden 2015 Představ si to takto, první router dodaný a nastavený od poskytovatele připojení a za ním mají od něj všechna zařízení dostávat automaticky IP adresu a má se starat i o překlad IP z vnitřní sítě ven do vnější. A ty tam do toho vložíš další router s vlastním nastavením a snaží se přidělovat svoje adresy. takže se to pere. Když ten dryhý tvůj router který tam potřebuješ jen jako AP (acces point, tedy přípojný bod) přepneš do režimu AP a vypneš na něm DHCP (server, který přiděluje IP) a vypneš funkci DNS, tedy překlad do vnější WWW stránek, tak bude vše fungovat v pořádku. Citovat
Péťa Odesláno 11. leden 2015 Odesláno 11. leden 2015 MotoMoto - kolik poskytovatelů bezdrátového internetu na přijímacím zařízení zároveň spustí pro klienta NAT? Já neznám ani jednoho Citovat
vasekwalenta Odesláno 11. leden 2015 Autor Odesláno 11. leden 2015 Co je to vlastne ten nat??a jeste je mozne ze kdyz je to takhle blbe nastaveno tak mi to zpusobuje ty obcasne vypadky na telku jak jsem psal jinde??? Moto muzu se ozvat cca na tel asi za hodku?nebo chces na skype??nerad bych te rusil...dik Citovat
MotoMoto Odesláno 11. leden 2015 Odesláno 11. leden 2015 (upraveno) Tak já mám pocit, že to běžně dělají. Ale mohu se mýlit. U nás v Liberci třeba A-net to má takto udělané. A nebo to mám blbě pochopené, ale přišlo mi to tak. Proč myslíš, že by to tak nemohlo být? Nebo myslíš, že to dělají bez NATu jen přidělením určitých IP z vnitřního rozsahu sítě? Nejsem technik, ale obchodník a tak se klidně mohu mýlit. Upraveno 11. leden 2015 uživatelem MotoMoto Citovat
MotoMoto Odesláno 11. leden 2015 Odesláno 11. leden 2015 Co je to vlastne ten nat??a jeste je mozne ze kdyz je to takhle blbe nastaveno tak mi to zpusobuje ty obcasne vypadky na telku jak jsem psal jinde??? Moto muzu se ozvat cca na tel asi za hodku?nebo chces na skype??nerad bych te rusil...dik Zavolat není problém a nebo i skype, nebo ti cinknu, mám to zadarmo. Ještě mi předtím pošli název toho tvého zařízení co chceš nastavit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.