vasekwalenta Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Zdravim..rozumi tu nekdo nastavovani routeru??mam doma problem.Na strese antena od ni kanel k hlavnimu routeru je to tp link tl-wr740n.Ztohoto routeru vedu kabel barakem kdo dalsi bytove jednotky...cca 25m a tam mam momentalne router zyxel.ale vypada mi tam porad signa wifi..chvily jde a vypadne pak zas nic....mam podezreni ze blbne.mam doma jeste jeden router schovany ve skrini je to tp link tl-wr542g ktery jsem mel driv jako hlavni.potrebuji ho nejak nastavit aby se nehadal s tim prvnim...ze bych ho zkusil vymenit misto toho zyxelu...dekuji Citovat
MotoMoto Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Tak v první řadě, jako router by měl sloužit pouze jeden uzel. Ty ostatní by měly být jenom jako přípojný bod. To co popisuješ může být z mnoha důvodů, ale nejspíš se ti tluče síť na stejném kanálu s nějakou jinou. Takže naskenovat sítě, na jakém jsou kanálu, a potom nastavit taky aby jely na jiných kanálech. Citovat
vasekwalenta Odesláno 6. leden 2015 Autor Odesláno 6. leden 2015 pockej jeste jsem zapomnel,ze na kazdy router mi udelali jinou sit... Citovat
MotoMoto Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Tak se pak nediv, že se ti to tluče. Zjednodušit. Nastavit, ale takhle na dálku? Spíš si někoho pozvat, kdo tomu rozumí a rozumně Ti to nastaví. Citovat
vasekwalenta Odesláno 7. leden 2015 Autor Odesláno 7. leden 2015 koukal jsem na navody jak nastavit jen jednu sit a druhy router jen jak ap...je to tak??? Citovat
Péťa Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Je. Kabel z prvního routeru nestrkej do konektoru WAN, ale LAN. Citovat
vasekwalenta Odesláno 7. leden 2015 Autor Odesláno 7. leden 2015 ok zitra provedu...nevim proc my tu it udelali dve site.... Citovat
MotoMoto Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Je to méně práce. Já to mám tak že obě tři sítě mají stejné jméno a heslo ale jiný kanál napevno daný. Pak ani nesleduješ v jaké jsi síti, pokud přecházíš. Citovat
vasekwalenta Odesláno 7. leden 2015 Autor Odesláno 7. leden 2015 aha a jeste otazka.kdyz zapnu notas a mam tam nastaveno automaticke pripojeni k siti wifi.ale sit je omezena a nejde net.musim vypnout wifi na notasu opet zapnout a vse je ok.je to pokazde kdyz ho vypnu.cim to? Citovat
MotoMoto Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Nějaký problém s IP adresou, nebo DNS. Chtělo by to zjistit jakou v tu chvíli má přidělenou IP. Citovat
vasekwalenta Odesláno 7. leden 2015 Autor Odesláno 7. leden 2015 aha...tak to musim nekoho sehnat....nebo se to da neja zjistit a nastavit?? Citovat
MotoMoto Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 podívat se v okamžiku omezeného připojení jakou adresu má přidělený síťový adaptér. Citovat
vasekwalenta Odesláno 8. leden 2015 Autor Odesláno 8. leden 2015 a jak se podivam,muzes navest?dik Citovat
FrantaCV Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Ve Windovs klikni na "START" a do příkazového řádku (úplně dole v okně start) zadej příkaz "CMD" otevře se Ti DOS okno. Tam zadej příkaz "ipconfig" nebo "ipcpnfigall". Vypíše se kompletní nastavení Ip komunikace jak pro IPV4 tak IPV6 pokud ho používáš. Citovat
vasekwalenta Odesláno 8. leden 2015 Autor Odesláno 8. leden 2015 to jsem udelal a ten radek,myslim cerna obrazovka s tema hodnotama jen problikne a zmizi....mam win 8.1 Citovat
MotoMoto Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Tak top udělej takhle: Pravé tlačítko myši na symbol připojené Wifi vpravo dole na liště a dát Centrum síťových připojení. Potom nalevo změnit nastavení adaptéru dvojklik na Wifi adaptéru v prostřed vlevo podrobnosti. A tam vidíš IP adresa, tak mi jí napiš a pak co máš Výchozí brána brána a DHCP a DNS Bude to mít formát třeba 192.168.0.1 a podobně. Citovat
vasekwalenta Odesláno 8. leden 2015 Autor Odesláno 8. leden 2015 ip 192.168.0.104 vychozi 192.168.0.1 dhcp192.168.0.1 dns 10.88.1.2 10.89.1.2 Citovat
MotoMoto Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Co máš za připojení? Myslím od koho a jakou technologii? Citovat
vasekwalenta Odesláno 8. leden 2015 Autor Odesláno 8. leden 2015 http://www.interconnect.cz/ to je ta firma vic ti ted nepovim...mam tarif jet 8 Citovat
MotoMoto Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Promiň já včera odpadl. Tak to nevím zda DNS je od nich, ale řekl bych že je blbě nastavené. Chtělo by se to podívat do routeru jak je tam nastavené. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.