Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Starší syn si koupil před koncem roku od bazaru auto a teď po novém roce to šel přepsat a převedli to normálně v Liberci i když koupeno a naposledy přihlášeno v Ústí nad Labem. Odevzdány staré SPZ a dostal nové Liberecké. Vše bez problémů.

Odesláno

co sem ted videl video tak na chechpointu ti overi jakykoliv kus papiru kdyz na nem bude treba i tuzkou neco napsano

nejde o to jestli ověří nebo neověří, ale právě nevím, jestli bude plná moc (byť ověřená) platná pouze s mým podpisem zmocnitele (novýho majitele), anebo ji v Budějovicích neuznají protože na té plné moci nebude podpis i zmocněnce (původního majitele). Protože díky plné moci je jediná možnost, jak nemuset znovu jet do Budějovic kvůli přehlášení.

V práci když mi ředitel dává plnou moc k nějakýmu úkonu nebo zastupování, tak je tam podpis jak jeho, tak můj, proto právě nevím jak to budou úředníci při přepisu vyžadovat.

Odesláno

Plnou moc musí podepsat ten kdo někoho pověřuje svým jménem provést nějaký úkon. Pokud tímto úkonem má být přepsaní vozu a má se dělat u původního majitele (což považuji za blbost) tak to znamená, že ty vystavíš jako nový majitel plnou moc prodávajícímu k tomu aby na tebe auto přepsal. Tedy dojdeš k notáři nebo na poštu nebo na matriku a tam ověří tvůj podpis pod tímto dokladem.

Odesláno

Já nechápu, co na tom řešíš za totální hovadinu. Zmocněnec podepisuje, že zmocnění přijímá, tak až mu ta plná moc přijde poštou, podepíše si tam to přijetí a půjde s tím na převod. Kde vidíš problém nebo nutnost tam znova jezdit???

Odesláno

Blbé na tom je, že když to koupíš někde 300 km od bydliště, tak musíš buď tam znovu dojet a nebo poslat nejen plnou moc, ale hlavně i doklady. Takže v ruce pak nemáš kromě smlouvy vůbec nic. A podvodníci jsou všude. Přišlo by mi logické, že koupím dostanu doklady a v místě svého bydliště provedu na základě dokladů a plné moci prodejcem udělené provedu převod.

Odesláno

Z tohoto ohledu je koupě v bazaru přinejmenším stejný problém, taky dostaneš do ruky většinou jen kupní smlouvu, a to (pro mě naprosto nepochopitelně) lidem nějak nevadí... 

Odesláno

Já nechápu, co na tom řešíš za totální hovadinu. Zmocněnec podepisuje, že zmocnění přijímá, tak až mu ta plná moc přijde poštou, podepíše si tam to přijetí a půjde s tím na převod. Kde vidíš problém nebo nutnost tam znova jezdit???

To si myslíš že si na již ověřenej dokument jen tak něco dopíšeš???

Pokud by na plné moci byly potřeba podpisy obou stran, tzn. zmocnitele i zmocněnce, tak jak to asi ověřím, když já jsem na Moravě a on v Jižních čechách?

Chápu to tak, že to ověření je jeden úkon a při tomto úkonu by měly padnout oba podpisy. A pokud tohle nejsem schopen zajistit, tak nebývá, než jet do čech a přihlásit to i s pův. majitelem.

Podle mě mohli tvůrci novely vydat i typizovanej formulář k plné moci (tak jako k přihlášení vozidla), pak by tahle diskuze nebyla potřeba a bylo by jasný čí podpis tam chtějí, protože přihlašování přes plnou moc bude využívat tak 50% lidí. Ne každýmu se poštěstí koupit vozidlo v regionu svýho bydliště, aby na magistrát skočil i s bývalým majitelem.

Odesláno

byválý majitel ti dá plnou moc ověřenou k přepsání vozidla,a ty to zmocnění podepíšeš při přepisu před uřednicí ne,která ověří stejně tvoji  totožnost ne... ;)

Odesláno

Člověče, nespadl jsi náhodou na hlavu? Ověřený je POUZE PODPIS, a ne celý dokument! Samozřejmě, že teprve POTOM zmocněc podepisuje, že zmocnění přijímá. A zmocněnec samozřejmě ověřený podpis mít nemusí, když to tam sám osobně nese a úředník ověřuje jeho totožnost dle jeho dokladů. nechápu, proč furt vymýšlíš nějaké pitomosti, když je ten postup zcela jasný  :roll

Odesláno

To si myslíš že si na již ověřenej dokument jen tak něco dopíšeš???

videl sem video ze ti overi jakykoliv papir staci aby na nem bylo napsano jen "plna moc" - mam odkaz ale uz nefunguje otazka je proc ?

byl to nejakej typek z autobazaru co daval videa jak odrbat s uradama

Odesláno

no ted u nás kámoš včera prodal auto a dal plnou moc kupujícímu k přepsaní....

když si to ten nový majitel nepřepíše na sebe a udělá se s autem nějaký průser ,bude mít problem kamoš....

Odesláno

no vzhledem k tomu že to odhášení + přihlášení je v místě bydliště toho kámoše, tak se divím že mu to riziko stojí za to. Sice v ruce bude mít kupní smlouvu, ale stejně...

Odesláno

videl sem video ze ti overi jakykoliv papir staci aby na nem bylo napsano jen "plna moc" - mam odkaz ale uz nefunguje otazka je proc ?

byl to nejakej typek z autobazaru co daval videa jak odrbat s uradama

To přeci není žádné odrbávání. Můžu si zcela v klidu připravit plnou moc k přepisu pixly s uvedením pouze "na nového majitele" a dopsat jej tam potom.

Odesláno

Prosím vás uvědomte si co se ověřuje. Buď to je ověření pravosti kopie nějakého dokladu a nebo ověření podpisu dané osoby. Není vůbec problém jeden podpis ověřit v Brně a druhý v Karlových varech, ale hlavně na plné moci stačí pouze podpis toho kdo plnou moc vystavuje.

Odesláno

plná moc nemůže být kopie...to je pěkná blbost...

no však to jsem mu říkal,aby pak neměl problém,když to bude psaný na něj,to samé když nebude platit pojistku....

Odesláno

A plná moc zmocňuje jednu osobu vykonat úkon jménem druhé osoby. Tam není potřeba uvádět jméno kupujícího a podobně. Může dokonce být i vůči třetí osobě. To znamená, že oba kupující a prodávající mohou zmocnit třeba firmu a by jejich jménem toto přehlášení učinila.

Odesláno

no on to rikal nejak tak ze vlastne staci na papir cokoliv tuzkou napsat pak vygumovat papir namnozit a pak ma za 10 minutove stani na poste cca 1000 kopii uredne overenych cistych papiru

akorát se tám dává razítko a taková tabulka a zapsuje se to do knihy ověřování...

takže kdyby na něco došlo ,tak to je podvod v tý knize je napsaný co to je za dokument+datum...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...