Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak původně jsem chtěl nějakou tu stanici cca kolem těch 3 tisíc. Ale po úvaze a přečtení příspěvků zde,spíše koupím ty startovací kabely(jen poprosím o odkaz na nějaké kvalitní a dlouhé) a díky druhému autu nastartuji. Jo a dotaz,jelikož jsem to nikdy nedělal,to startování,dokáže 806 1.8 benzín nastartovat pomocí(kvalitních) kabelů nastartovat 2.0 naftu?  Vím,že na internetu toho je hodně,ale zkušenosti jsou třeba trošku jiné.

Pro Oldu607 : elektrické napětí stále řeším. Bohužel je to problém domku ve kterém bydlý dvě rodiny a bohužel jsou dva elektroměry. Rodinný domek je bohužel stavěn,tak,že bydlíme pod sebou a žádné vedle sebe. A elektroměr je,tak blbě udělaný,že mi na svoji bytovou jednotku máme svůj elektroměr a kompletní zbytek domu je na ten jeden zbývající měřák. Prádelna,garáže(4),kotelna,schodiště a jejich bytová jednotka. Chci si do své garáže zavést svoji energii,ale zatím nevím co přesně budu potřebovat. Chtel bych prostě mít garáž pro sebe,aniž bych musel se bát,že bude mít debilní příbuzný řeči,že dělám něco v garáži a beru jeho proud.

Je zde někdo od elektriky,kdo by dokázal poradit,co je potřeba,abych si natáhl proud od svejch hodin,do své garáže a fungoval sám na sebe?

Odesláno

nebo od souseda a dát si vlastní měřák, dají se koupit a nestojí moc. U nás 1 fázový 3 kila a 3 f 6 kilo, ale nejlepší je fakt vlasní a jak píše oddie kabel atd.

Odesláno (upraveno)

odpověděl jsem na stejnou otázku,prosím adminy  o smazání tohoto mého příspěvku.

Díky.

Upraveno uživatelem adraj
Odesláno

oddie: to problém není vůbec žádný. Kabel by šel u stropu od elektroměru a skrz zeď přímo do garáže . Teda,když počítám,že první dvě garáže jsou souseda pod náma,ale s tím by problém nebyl. Počítám cca kolem 15 m kabelu, asi jistič a zbytek rozvody na světlo a zásuvky. Nevyznám se v tom a jak jsem psal budu rád,za každé info. Díky

Odesláno

Měl jsem kdysi natažený kabel až do garáže na zahradě, asi 20 m. Na světlo a nabíječku v pohodě stačil. Žádný problém v tom nehledej. Koukni na to jinak: Natáhni tam "prodlužku" a polož ji tak, aby nepřekážela. A pak ji tam jednoduše 5 let nechej a používej.

Když se seče trávník, tak prodlužka má taky 25 m. A žádný problém.

Odesláno (upraveno)

Bydlíme nahoře,takže kabel,aby jsem byl na svém proudu stále pomocí prodlužovačky,bohužel nejde. Samozřejmě,to jsi Oldo607 nemohl vědět.Od vchodových dveří(uprostřed,jsou i el. hodiny)zkrz obě garáže,co jsou pod barákem,až po ty přistavěné s hnědýma vratama, potřebuju ten proud. Prostě dvojdomek,ne vedle sebe,ale na sobě a garáže co mám mít jsou vedle baráku hnědé vrata

Upraveno uživatelem adraj
Odesláno

Adraji, ze svorkovnice měření bys měl mít nejdříve nějaký jistič (lépe proudový chránič), zda jednofáze nebo třífáze zvolíš dle spotřebičů, které používáš v garáži. Lobuji za 3F z důvodu lepšího rozložení zátěže i kdyby jsi tam používal jen jednofázové spotřebiče a světlo

Ten hlavní jistič(chránič) pro garáž by měl být ve skříni, kde máš daší jističe, ostatní jističe na zásuvky a světlo můžeš mít klidně v malém rozvaděči v garáži. Učitě se nechytej hned za elektroměrem, který má stejně svorkovnici plombovanou. Takže vodič PE a N (jestli teda používáš TN-S síť) by sis sice z nulového můstku vytáhl )bývá plombován jen někde, ale drát na fázi L bude určitě na elektroměru na pozici 3 a bude pod plombou! Vede nepřerušený až do tvého rozaděče, kde máš jiné jističe

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...