Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Huawei modem od O2

Recommended Posts

Odesláno

Ale v klidu bych napřed hard reset stávajícího routeru a rozchodit znovu wi-fi. Protože ten problém může byt jen v tom.

Odesláno

Ještě bych zkusil jednu věc (stalo se mě) 

Vlez do nastavení modemu z nějakého prohlížeče (IE, FF,Opera...) adresa ( jeli to O2) bude 10.0.0.138 jméno a heslo bývá nastaveno implicitně na admin/admin, ale může to být i jinak najdeš v manuálu.

Otevři si sekci LAN a dále WLAN a tam se podívej na nastavení hodnoty "Chanel Selection" hodnota by neměla přesáhnout "10" implicitně bývá nastaveno AUTO a máš problém. Nastav kanál napevno na hodnotu "6". 

Občas se stane že nastavení tzv. zabloudí a auto selection to nezvládne.

Odesláno

FrantaCV diky, zkusim

MotoMoto a ostatni diky, Peta posila pres Charlie1 modem :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ještě bych zkusil jednu věc (stalo se mě) 

Vlez do nastavení modemu z nějakého prohlížeče (IE, FF,Opera...) adresa ( jeli to O2) bude 10.0.0.138 jméno a heslo bývá nastaveno implicitně na admin/admin, ale může to být i jinak najdeš v manuálu.

Otevři si sekci LAN a dále WLAN a tam se podívej na nastavení hodnoty "Chanel Selection" hodnota by neměla přesáhnout "10" implicitně bývá nastaveno AUTO a máš problém. Nastav kanál napevno na hodnotu "6". 

Občas se stane že nastavení tzv. zabloudí a auto selection to nezvládne.

tak toto pomohlo. Dekuji za pomoc, uz zase frcime :)

A ted Otazka pro Peta: diky moc za zaslani modemu, ale nyni jej jiz nepotrebuji, mam ti ho vratit postou, nebo nekdy osobne? :)

Odesláno

Ještě bych si zkontroloval, jestli na té 6. nejede víc sítí. Tlučou se pak mezi sebou.

Odesláno

Ještě bych si zkontroloval, jestli na té 6. nejede víc sítí. Tlučou se pak mezi sebou.

To by poznal hned. A jinak je to potom o vzdálenosti; 50 m a víc už nehraje roli selektivita to pobere.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak mame opet stejny problem. Ted jsem prepojen dratem, ale na wifi nejede vubec nic. Nekolikrat denne musim restartovat modem, protoze nechce jet ani na kabelu. Zkousim prepinat mezi tema sitema, auto, 1, 2, 3, 6, 7 apod. a nikde nic :(

Odesláno

Resetuj modem to továrního nastavení - pokud jsi to ještě nedělal - a spusť autokonfiguraci. Teoreticky se někde mohl uložit nějaký nesmysl.

Jinak reklamuj (pokud to ještě jde) modem, nebo pořiď nový.

Odesláno

Ahoj, mám skoro stejnej problém, jen mi to vypadne tak 3x za den. A modem mám asi půl roku starej. Ten původní Huawei jsem kvůli tomu vyhodil, chvíli to chodilo, teď je to snad horší, než to bylo předtím. Připadá mi, že je snad chyba na straně O2.

Odesláno

Tak ted to zase 3 hoduny jde bez chyby. Modem mam starej tak 5 let takze asi spis poleti. Jeste ze je v zaloze ten od Peti :)

Odesláno

Pokud se zařízení není schopné připojit do vnitřní sítě tak s tím O2 nemá nic společného.

Je potřeba rozlišovat zda se přihlásíte a nemůžete ven a nebo nepřihlásíte do wi-fi.

Odesláno

Pravda, z popisu výpadků to jasné není, ale pokud by byl problém na straně O2, bylo by to jasně vidět na LED "Internet" případně "DSL". Svítí/nesvítí a také jak zeleně/žlutě??? 

ZYXELy umí i červenou když dojde ke ztrátě komunikace proti operátorovi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...