Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,před nedávnem mi jeden blbec úplně zrušil 405ku,rád bych tedy odhlásil povinné ručení když je již k ničemu,problém je v tom, že auto není psané na mě protože při přepisu bych musel platit 10tis.ekovýpalný.Mám vůbec možnost odhlásit pojistku na základě totální škody ikdyž jim nemůžu dodat papír z úřadu?

Na úřadu mi totiž doklady neodhlásí když v nich nejsem zapsaný.

Případně nějakou jinou možnost jak tu pojistku zrušit,rád bych to tento týden zařídil protože akorát zbytečně vyhazuju peníze.

Předem díky

Odesláno (upraveno)

zajdi za majitelem uvedeném v TP a přesvědči na eko likvidaci na šrotišti

dnem sešrotování zaniká vše ,pojištění doplatí z5tně 

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

No,bohužel na původního majitele již kontakt nemám a bydlí na druhé straně republiky,mám s ním jen kupní smlouvu,nešlo by to třeba zrušit na základě protokolu o nehodě a protokolu od pojištovny viníka s uznáním totální likvidace?

Odesláno (upraveno)

fyzicky by přešlo auto do stavu vrak ,nicméně RZ byly jednou přidělené ....to nic neřeší .bude akorát technicky nezpůsobilé k provozu.

doporučuji ti pročíst si tento odkaz a info ,co jsem k tomu zatím získal .

http://www.bxclub.com/forum.php?kam=vypiszpravu&tema=21&dotazid=2671

plná moc je základ k manipulaci s vozem i s údaji pro úřady v zastupování , je v tom problém si jí opatřit.,.?

základem je podpis...... :)

a že by vrakáče byly tak důsledné......jim stačí malý OTP a velký TP  

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

Myslím si ale že i ta plná moc mi nepomůže,nejsem ve stejném okrese jako majitel a na to se tuším plná moc nevztahuje.Ještě mě napadlo že bych ty doklady někomu nechal i se značkama,štítkem atd. a odhlásil pojistku kvůli prodeji..Kastle pude stejně do šmelcu..

Odesláno

a z které strany republiky teda je...? třeba bydlí někdo kousek od něj...

prodejem přesouváš problém na někoho jiného ,i to je řešení tvého problému 

Odesláno

Kdes přišel na takovou blbost, že by plná moc měla platit jen v okrese? Plná moc platí celkem pochopitelně kdekoliv, a na to, na co je určena. A do konce roku nemusí být ověřená. A už vůbec nechápu, jak bys chtěl někomu "nechat" doklady, co by s nima asi tak kdo dělal? Dneska je problém se dokladů zbavit, ne je shánět, kór na bezcenný vrak.

Odesláno

myšut:Ted sem koukal do papírů a je to trochu blíž no,ne přes celou republiku ale ,,jen'' přes půl republiky-kousek od Rakovníka..

oddie: Blbost jak uvádíš to úplně není,už pár let sbírám staré motorky a tak už trochu vím jak to na našich úřadech chodí.Příklad:jsem z přímo z Liberce a kupoval jsem motorku od 1.majitele v Jablonci nad Nisou(skoro jedno město,řekl by si jeden) ale ono né,když jsem chtěl majitele ušetřit toho otravného chození po úřadech tak jsme si spolu mimo kupní smlouvy sepsali i plnou moc a já to chtěl všechno zařídit sám na jeho a potom i mém úřadě.Samozřejmě problém byl na světě :potlesk jak jinak.Paní v Jablonci že si to musí zařídit původní majitel sám,osobně,že já ho prostě zastupovat nemohu protože jsem z jiného města :D a tak se to celé zase táhlo

nějaký ten pátek než měl pův.majitel čas atd atd.-super.Takže tak a příkladama bych mohl pokračovat.Třeba máš jinou zkušenost,bohužel v našem státě,co úřad to jiný předpisy žejo :mrk

To,že bych je někomu ,,nechal'',jsem myslel tak,že někdo třeba ,,potřebuje'' doklady na 405ku s platnou STK na nějakou třeba dovezenou,nebo bez technické apod.proto jsem myslel že bych je někomu nechal za to že se mnou sepíše kupní smlouvu a zařídí si svojí pojistku.Chápem?

Odesláno

Blbost je to totální, a pokud se necháš odbýt nezákonným jednáním úřednice, je to tvoje chyba. A že si někdo nechá nadělit nepřepsatelné doklady na vrak, tak to jsem fakt zvědav :D Kdybys to místo takovejch fantasktních představ radši řešil, udělal bys líp. Od nového roku to budeš mít horší.

Odesláno

No já to každopádně nějak vyřešit musím,jen hledám to nejednoduší řešení,prvně to teda zkusím s tou plnou mocí,pak asi zkusím štěstí na pojištovně a to darování bych taky viděl jako poslední možnost.

A co že to bude zase za změny?Myslím že nebude existovat polopřevod a depozit a že posunou o level ty ekopoplatky,nebo ještě něco?Ani bych se nedivil kdyby na Euro 0 byl ekopoplatek 15tis. :D

Odesláno

Mění se především to, že plná moc bude muset být ověřená. Depozit existovat bude, polopřevod se má zrušit a nahradit kompletním převodem v místě původního majitele.

Nicméně pro tvoji situaci: ideální by bylo nechat ten vrak zlikvidovat s patřičným dokladem o eko likvidaci. Už na základě toho dokladu můžeš zrušit pojistku - protože je to doklad, že auto už neexistuje, tudíž ani nemůže být provozováno. Následně by bylo docela fér jej buď nechat trvale vyřadit v registru (v místě trvalého bydliště toho posledního zapsaného v TP na základě plné moci), nebo mu aspoň ten TP a doklad o likvidaci poslat, ať si to vyřídí sám (a od všeho si samozřejmě nejdřív udělat kopie a uschovat).

Odesláno

nechci se Tě dotknout ,ale republiku mám trochu projetou ....druhý konec republiky,půlku - mám za představu to ,co jsem jel na otočku do Klatov z okresu Opava.

Hodina dvacet cesty z Libce na Prahu -západ,  je teda dost úlet.

Já bych radši sedl do auta a s borcem to sepsal ,když sis nic nenechal ,čas ti běží a ručení jseš povinnen platit .

K novele zákona není ještě hotová prováděcí vyhláška ,takže si do konce roku relativně v klidu .Co bude pak...

Odesláno

Jo tak když to bereš takhle,tk to je pak celkem ranec km :D

A myslíš teda že když si napíšu plnou moc tak by mě to měli na mém úřadě normálně odhlásit?Nebo musím sehnat toho původního majitele aby s tím on došel na svůj úřad?

Odesláno

když budeš špekulovat co a kdyby tady před monitorem, těžko něco změníš....pokud Tě nic dosud netrklo ani  si nezapojil intuici....

a nezvedneš zadek něco dělat......co potom chceš.....???

Odesláno

Gurmáne- řešení Tvého mproblému je velmi jednoduché-pkd je auto totálka,tak ekolikvidovat,na základu protokolu o ekolikvidaci na úřadu v jedno kroku na sebe dohlásíš za 800kč a současně trvale vyřadíš z evidence! Protokolnahrazuje evidenční a v tomto případu se neplatí EKOvýpalné!!! Plna moc platí,ZATÍM neověřená!!,po celé ČR!!! a ne že z okresu do jiného ne,klidně si nyní vytiskni dle některého ze vzorů na internetu a vyplň  dle KS  apodepiš muří nohou toho kdo Ti auto prodal !!Pkd Ti to takto odmítnou vyřadit tak vytáhni MT či dikatafon a začníi nahrávat-jako přímý účastník máš na toto právo a pak uvidíš jak rychle si úředníkvzpomene co lze a co ne,jen abys náhodu  nedokázal jeho kompetentnost a on nepřišel o teplé místečko,prostě musíš být  asertivní,nesmíš se nechat ojebat!!!Jiank PR se musí platit a samozřejmě uzavřít  pokud se MV PROVOZOVAT!! jinak nemusí být! Jak chceš provozovat auto po totálce když se zněj dá použít např jen levá zadní lampa!!!! 

Nebo varianta č.2. auto je předpokládám v polopřevodu že?PKd ne tak uložit RZ do depozitu auto zrušit (protokol) a nechat být,pkd je v polopřevodu,tak na základu prtokolu zrušit PR a opět nechat být.V průběhu příštího roku by mělo automaticky zaniknout!I když zatím bližší k tomuto se neví.

Odesláno

myšut: Díky za supr odpověd'.

Dýzle:Přesně něco takového jsem potřeboval,normální radu.Moc díky.Auto je v polopřevodu a je pravda že na příští rok by se měl polopřevod rušit takže všem vozidlum v polopřevodu by zanikly doklady.

Seženu si teda protokol o ekolikvidaci a pak pudu na pojištovnu odhlásit Pov.R.Doklady pak asi teda sami zaniknou.

Ještě jednou díky.

Odesláno

Oddie-žel ale takhle to funguje-od zrušení čestného prohlášení o zániku vozidla a pozdější možnosti  zániku využití je to jediná legální cesta v případě provozování auta v tzv polopřevodu.Na některých úřadech dokonce chtěli v takovém případě ještě ekopoplatek!!!!!Druhá varianta je  auto ekolikvidovat a s protokolem likvidace zrušit PR a hrát mrtvého brouka!!!

• O 5 týdnů později...
Odesláno (upraveno)

Jak to dopadlo???

oddie: Nicméně, auto si koupil a kdyby řádně přepsal, zaplatil by 800 Kč...

Dobré by bylo vědět na koho v polopřevodu to auto je? Ale to je vlastně jedno, auto v polopřevodu nelze vyřadit, když se tam přijde s dokladem o eko likvidaci, auto dohlásí a následně rovnou vyřadí.

Pokud je v polopřevodu na Tebe, máš právo jej odhlásit bez jakékoliv plné moci... Tedy lehčí varianta...

Upraveno uživatelem Marcel505

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...