Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 406 2.0 hdi 80 Kw po zahrátí na cca 80 stupnů cuká a nedrží otáčky

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám problém s mojí 406.

Při nastartování si auto škytne a poté drží v poho, ají jede, výkon super. Jak se zahřeje asi na 80 °C  začne cukat a z motoru jsou slyšet divné zvuky, jako cinkání...  při prošlápnutí pedálu a vytočení se za autem hulí černý dým. stane se i že motor přeskočí do nouzáku.auto přestane držet otáčky a při vyřazení rychlosti chcípne. mám ještě jedno na náhradní díly takže přemýšlím o postupné výměně čidel, ale kde začít. Případně nějaké návrhy čím by to mohlo být. ps: cukání je srovnatelné jako když dochází palivo v autě... ale to tam je :)

Odesláno

1.čidlami to asi nebude

2.Aký motor to má?

Ťažko niekto poradí,keď nevie o čom reč.Motor  s výkonom a typovým označením daj do popisu,nech to je stále na očiach.

Odesláno (upraveno)

Motor RHZ už asi má FAP filter,či sa mýlim?

Keď máš možnosť daj na diagnostiku a budeš vedieť na čom si.

Upraveno uživatelem ferinko2
Odesláno

na dia jsem byl a hlásilo chybu mýchané směsi nebo něco takováho, mech. mi poradil zkontrolovat váhu vzduchu  a filtry. váha byla přepálená tak jsem ji vyměnil a trochu se to zlepšilo ale žádná výhra.

Odesláno

Počítám, že ty filtry jsou OK (vzduch, nafta) ...

Máš-li jiný vůz s díly, zkusil bych vyměnit DRV ventil na vysokotlakém čerpadle. Sice nevím, zda může mít něco společného s teplotou, ale může špatně fungovat (zavírat, když nemá). 

Ale vůbec si nejsem jist, zda to problém vyřeší, když píšeš o divných zvukách od motoru ... :myslim

Odesláno

filtry jsou po vyměněny ají olej včetně filtru je dávanej novej. kde najdu ten DRV ventil případné foto? snažil jsem se to najít na internetu abych věděl kam sáhnout ale nic jsem nenašel. cinknutí jde vždy s cuknutím vynecháním motoru. 

Odesláno

Foto jsem našel zde: http://dieselpower.cz/forum/userpix/15891_drv_1.jpg

Je umístěn v těchto místech na čerpadle (foto z jiného motoru a na jiném čerpadle!): http://dieselpower.cz/forum/userpix/6347_03022012001_1.jpg

Po vyjmutí vypadá takto: http://chooozzee.sweb.cz/regul%C3%A1tor.jpg

Zkus ho vyměnit a uvidíš, zda bude nějaký rozdíl. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem byl na origo dia. a jeden z vstřiků vyloženě tekl a ostatní na tom nebyli o moc líp, tak jsem vzal všech osum a nechal je změřit a čtyři nejlepší jsem tam dal zpět. bylo mi řečeno že nejsou na 100 % ale bez jakýchkoli problémů prý použitelný. Po výměně se to zlepšilo celkem razantně ale ještě se sem tam stane že auto vynechá. mám v plánu zajet opět na dia co to napíše. přijde mi že to chvílema dá víc nafty než je třeba. A ty rány do motoru byli, to co mi řek mech... vstřik naftu nerozšplíchne ale více méně kápne a při ztlačení pístu dojde k zapálení a celí píst to prudce vrátí.

Odesláno

Muj osobni nazor: mohl by to byt EGR. Pokud ti to dela az pri ohratem motoru. Do te doby je totiz EGR mimo a jak se ohreje motor, EGR je v akci a pokud neni v poradku - zadrhava se, nebo vubec nechodi, mohlo by to byt ono.

Odesláno

EGR pracuje aj pri studenom motore...vstupní info si berie z otáčok motora a množstva vstrekovaného paliva.Teplota nie je vstupným činiteľom.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...