Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nevíte někdo, kde najdu pojistku pro přívěs? V manuálu je označena jako G39 - napájení rozvodné jednotky pro přívěs. Má být společně s HIFI a vyhříváním sedadel.

Dík

Odesláno

Mám 308SW r.v.2008. To z obrázku jsou asi pojistky na baterií. Tam mám ale jen dvě (denní světla a brzdový spínač). Na obrázku je pak jen 5A (asi pro řídící jednotku), ještě musí být někde 30A pro vlastní žárovky. Ta 5A by to neudržela.

Odesláno

OK, ty jsem našel, jsou to pojistky v mém manuálu označené jako maxi, ale není to to co hledám. V manuálu je mám označené jako "G" a mají být někde v palubovce. U staršího modelu údajně někde u spolujezdce ale nic jsem neobjevil.

• O 7 let později...
Odesláno

Zdravím,

trochu to téma opráším a hledám také tuto pojistku. V motorovém mám také jen ty maxi pojistky osazené 30-80 ampérovymi. Hledal jsem snad všude.

Odesláno

@jarokare nn, právě jsem se stal hrdým majitelem P308sw (T7). Zjistil jsem, že je tam plně příprava pro tažné, tak jsem si ho sehnal, ale nechce se mi to spustit. Tak hledám, kde to má napájení.

Odesláno

Záleží jestli máš jednotku pro přívěs origo nebo univerzální. Pokud origo, tak může být deaktivována pomocí diagnostiky. Pokud neorigo, tak musíš bádat. Hlavně zjistit co je zač a najít od toho schema zapojení nebo manuál.

Odesláno

@HonzaZjednotka je originál BSC A01. V diagboxu jsem ji povolil a při celkovém testu se hlásí bez chyb. Vypadá to, že pojistka pro jednotku je v pohodě a že chybí ta hlavní napájecí. Kde ji najít?

Odesláno

Koukal jsem do schemat a ohledně zapojení přívěsu tam nic není. Jaký rok výroby máš a jakou motorizaci. Když jsi to ale povolil v DB, tak by vše mělo být OK, jinak by to hodilo chybu.

Odesláno

@jarokarepod BSM jsem koukal, tam jsou obsazeny všechny pozice.

A ty první dvě, u BSI, tam vůbec nejsou. Tu na kabelu bych mohl klidně přehlédnout, ale ten pojistkový držák jsem tam u BSI vůbec nenašel. Podle fotky by měl být vidět po sundání toho krytu před BSI. Vadí mi tam trochu kolení airbag, ale sundal jsem i ten dekl nad pedály a nic jsem neviděl.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím vespolek,

Tak jsem dnes běhal s multimetrem okolo auta.

Ten 10pólový konektor u BSCmá na některých pinech napětí a při zapojení BSI vidí i jednotku přívěsu. Bohužel jsem zjistil, že ten hlavní, nejtlusčí vodič, co je na tom 2pólovem pouzdře u BSC, je bez napětí. Hledáním jsem se dostal až za BSI a hle, zde dva nepřipojené vodiče. To by mělo být hlavní napájení pro žárovky přívěsu. 

Poradíte, kam je zapojit? Nebo je to jedno. Co ten modrý?

Díky moc za help.

20220319_101954.jpg

16476821194492901054175433380073.jpg

Odesláno (upraveno)

Koukal jsem ještě na pojistky a na BSI by měly být dvě a to F6 (30A), F14 (15A) na PSF1 (pojistkovka v motorovém prostoru) velká MF2 (50A) pro napájení pojistkovky BFH1 v palubce před BSI (viz obrázek úplně nahoře z 11.11.2014) na které je pojistka F39 (5A) pro napájení jednotky tažného a zadní zásuvky zapalovače. Ty dva vodiče na fotce by teoreticky mohly být právě pozůstatek po té pojistkovce BFH1. Chtělo by to ohmmetrem při odpojeném akumulátoru změřit každý z těch dvou kablíků proti pojistce MF2 na PSF1.

Upraveno uživatelem HonzaZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...