ladysh Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 Zdravím, nevíte někdo, kde najdu pojistku pro přívěs? V manuálu je označena jako G39 - napájení rozvodné jednotky pro přívěs. Má být společně s HIFI a vyhříváním sedadel. Dík Citovat
ladysh Odesláno 11. listopad 2014 Autor Odesláno 11. listopad 2014 Mám 308SW r.v.2008. To z obrázku jsou asi pojistky na baterií. Tam mám ale jen dvě (denní světla a brzdový spínač). Na obrázku je pak jen 5A (asi pro řídící jednotku), ještě musí být někde 30A pro vlastní žárovky. Ta 5A by to neudržela. Citovat
vladosr Odesláno 11. listopad 2014 Odesláno 11. listopad 2014 v mot priestore , vytiahnes cely poist box....az potom ich uvidis.... Citovat
ladysh Odesláno 11. listopad 2014 Autor Odesláno 11. listopad 2014 OK, ty jsem našel, jsou to pojistky v mém manuálu označené jako maxi, ale není to to co hledám. V manuálu je mám označené jako "G" a mají být někde v palubovce. U staršího modelu údajně někde u spolujezdce ale nic jsem neobjevil. Citovat
Shrek Odesláno 5. březen 2022 Odesláno 5. březen 2022 Zdravím, trochu to téma opráším a hledám také tuto pojistku. V motorovém mám také jen ty maxi pojistky osazené 30-80 ampérovymi. Hledal jsem snad všude. Citovat
jarokare Odesláno 5. březen 2022 Odesláno 5. březen 2022 @Shrek Jestli myslíš 807 , tak ta má pojistku na tažné vedle baterie a na jednotce TZ za levým světlem . Citovat
Shrek Odesláno 5. březen 2022 Odesláno 5. březen 2022 @jarokare nn, právě jsem se stal hrdým majitelem P308sw (T7). Zjistil jsem, že je tam plně příprava pro tažné, tak jsem si ho sehnal, ale nechce se mi to spustit. Tak hledám, kde to má napájení. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. březen 2022 Odesláno 5. březen 2022 Záleží jestli máš jednotku pro přívěs origo nebo univerzální. Pokud origo, tak může být deaktivována pomocí diagnostiky. Pokud neorigo, tak musíš bádat. Hlavně zjistit co je zač a najít od toho schema zapojení nebo manuál. Citovat
jarokare Odesláno 6. březen 2022 Odesláno 6. březen 2022 308 měla jednu pojistku v malý pojistkovce vedle BSI a jednu zvlášť v pojistkovým pouzdře na kabelu , taky u BSI Citovat
Shrek Odesláno 6. březen 2022 Odesláno 6. březen 2022 @HonzaZjednotka je originál BSC A01. V diagboxu jsem ji povolil a při celkovém testu se hlásí bez chyb. Vypadá to, že pojistka pro jednotku je v pohodě a že chybí ta hlavní napájecí. Kde ji najít? Citovat
Shrek Odesláno 6. březen 2022 Odesláno 6. březen 2022 @HonzaZtak jsem koukal a kolem BSI jsem nic nenašel. Všechny pojistky v BSI jsou obsazené a v pořádku. Já už nevím. Citovat
HonzaZ Odesláno 6. březen 2022 Odesláno 6. březen 2022 Koukal jsem do schemat a ohledně zapojení přívěsu tam nic není. Jaký rok výroby máš a jakou motorizaci. Když jsi to ale povolil v DB, tak by vše mělo být OK, jinak by to hodilo chybu. Citovat
Shrek Odesláno 6. březen 2022 Odesláno 6. březen 2022 @HonzaZje to P308sw, rv 2008, 1.6HDi 80kW. Za jakýkoliv podnět jsem vděčný. Citovat
jarokare Odesláno 6. březen 2022 Odesláno 6. březen 2022 Ty první dvě jsou u BSI , ta třetí pod BSM v motoru Citovat
Shrek Odesláno 6. březen 2022 Odesláno 6. březen 2022 @jarokarepod BSM jsem koukal, tam jsou obsazeny všechny pozice. A ty první dvě, u BSI, tam vůbec nejsou. Tu na kabelu bych mohl klidně přehlédnout, ale ten pojistkový držák jsem tam u BSI vůbec nenašel. Podle fotky by měl být vidět po sundání toho krytu před BSI. Vadí mi tam trochu kolení airbag, ale sundal jsem i ten dekl nad pedály a nic jsem neviděl. Citovat
Shrek Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 Zdravím vespolek, Tak jsem dnes běhal s multimetrem okolo auta. Ten 10pólový konektor u BSCmá na některých pinech napětí a při zapojení BSI vidí i jednotku přívěsu. Bohužel jsem zjistil, že ten hlavní, nejtlusčí vodič, co je na tom 2pólovem pouzdře u BSC, je bez napětí. Hledáním jsem se dostal až za BSI a hle, zde dva nepřipojené vodiče. To by mělo být hlavní napájení pro žárovky přívěsu. Poradíte, kam je zapojit? Nebo je to jedno. Co ten modrý? Díky moc za help. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 pokud ten telovy je opravdu dozadu k jednotce tak pres pojistku na trvale napajeni Citovat
HonzaZ Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 (upraveno) Koukal jsem ještě na pojistky a na BSI by měly být dvě a to F6 (30A), F14 (15A) na PSF1 (pojistkovka v motorovém prostoru) velká MF2 (50A) pro napájení pojistkovky BFH1 v palubce před BSI (viz obrázek úplně nahoře z 11.11.2014) na které je pojistka F39 (5A) pro napájení jednotky tažného a zadní zásuvky zapalovače. Ty dva vodiče na fotce by teoreticky mohly být právě pozůstatek po té pojistkovce BFH1. Chtělo by to ohmmetrem při odpojeném akumulátoru změřit každý z těch dvou kablíků proti pojistce MF2 na PSF1. Upraveno 19. březen 2022 uživatelem HonzaZ Citovat
Shrek Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 Zdravím, Tak už mi šťáva teče až do vleku. Nakonec jsem to udělal dle @Havlicek.Lukas. Oba vodice vedou do BSC, tak jsem na každý dal pojistku na stálých 12V a zapojil zásuvku. Moc díky všem za radu a podporu. Mějte se Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.