huno74 Odesláno 30. říjen 2014 Odesláno 30. říjen 2014 Zdravim mam problem auto ako sa ochladilo dost zle startuje ked nastartuje tak rachoty ako daky traktor auto dako slabsie taha aj po zohriaty a aj spotreba o dost stupla Citovat
Zemla703 Odesláno 30. říjen 2014 Odesláno 30. říjen 2014 Jo to ja mam taky jak se ochladi startuje mi to o dost dele jakoby byla spadla nafta.Natlacil jsem balonkem a starty furt stejne takze nvm co to je ...Pripojuji se a take by me zajimalo reseni ... Citovat
ozzy56 Odesláno 31. říjen 2014 Odesláno 31. říjen 2014 nejspíše systém žhavení, takže kontrola svíček, relé... Citovat
oddie Odesláno 31. říjen 2014 Odesláno 31. říjen 2014 Podívat se diagnostikou na údaje čidel, před nastartováním i po nastartování. Citovat
Zemla703 Odesláno 31. říjen 2014 Odesláno 31. říjen 2014 Ja treba zhavicky jsem mel venku zkousel je jednu po druhy na jine baterce a hezky se nazhavily po cele delce do ruda.S tema cidlama je to tezky protoze kdyz prijdu k autu treba rano nebo odpol mam dlouhy start ale jakmile to hned chcipnu a hned nastartuju start uz je normalni chytne hned to znamena ze kdyz nekam prijedu na dia musel bych to tam nechat den aby to vychladlo a projevil se dlouhy start Rano treba nastartuju a kdybych sel nastartovat vecer tentyz den chytne normalne ... Citovat
Zemla703 Odesláno 2. listopad 2014 Odesláno 2. listopad 2014 Tak jsem na neco prisel a nastartuju uz normalne i po dlouho odstatem aute pri chladnem pocasi.Pred startem mi kontrolka zhaveni jen problikne tak jsem vypl klicek a zase zapl a takhle asi 6x a motor chytil hned bez dlouheho toceni ... plyne z toho ze asi bude spatne to rele zhaveni,zhavicky jsou ok otestovano. Citovat
vlado-.m Odesláno 3. listopad 2014 Odesláno 3. listopad 2014 Kontrolka preblikne ale zhavenie ide, po chvilke pocut odcvaknutie rele (aspon u mna). Otestovat ci ide zhavenie u teba sa da hocijakou svetelnou skusackou nez odsudis rele. Citovat
vladosr Odesláno 3. listopad 2014 Odesláno 3. listopad 2014 3x po sebe zhavym aj ja ....ale az ked je viac ako -25C... Citovat
Zemla703 Odesláno 7. listopad 2014 Odesláno 7. listopad 2014 Dnes sem dal multimetr na svicky ... Venku bylo 8 stupnu zhaveni probliklo ale na zhavicky nic neslo... po nastartovani zacaly dozhavovat cca 13,8V takze zkusim az bude veci zima ... Netusite nekdo jestli uz pri tech 8 stupnich to ma nazhavit ??? Citovat
mmartinkovic Odesláno 7. listopad 2014 Odesláno 7. listopad 2014 Aj tak ich bude treba vymeniť. Keď ich odskusas a idú, neznamená to že je to na 100%. Mal som podobné problémy pri štarte. Ani som nespekuloval, rovno objednal na výmenu. Zdlhavo sa s tým zapodievat nemá význam. Zhavic stoji cca 12€,tak načo ich hore dolu vyberať a zakladať späť. Citovat
vladosr Odesláno 7. listopad 2014 Odesláno 7. listopad 2014 zhavenie hdi 40 C = 0 Sekund20 C = 0 Sekund10 C = 0,2 Sekundy0 C = 0,5 Sekundy-10 C = 5 Sekund-30 C = 15 Sekundmne , kym nie je pod nulou , tak mi kontrolka nesvieti..... pri kratkom bliknuty je to nemeratelne.... Zemla703 napisal spravny postup....pozriet ci sa cervena spicka....a este su aj el. rele , cize ich nepocut cvakat..... ale , ak sa aj namera napatie na zhavicoch , moze sa konstatovat , len funkcnost rele..... Citovat
Zemla703 Odesláno 8. listopad 2014 Odesláno 8. listopad 2014 pises pri 10 C 0,2s me ale pri 8 C to ani netuklo ... pak pri nastartovani uz dozhavovali ... tzn ze je rele spatne ??? A k tem zhavickam bud dou nebo nejdou ne ? nebo je i nejake ze uz zhavi malo nebo tak neco ? Citovat
vladosr Odesláno 8. listopad 2014 Odesláno 8. listopad 2014 teplota sa berie z cidla na termostate....cize teplota vody ...ak je vonku 8C , voda moze mat 11C....+- daka ta nepresnost ci vyrobna tolerancia cidla , pripadne prechodovy odpor konektor kable..... da sa cidlo odpojit a zalozit odpor...cize nasimulovat aj -20C...hodnotu neviem , mam dekadu.... samotne rele je ok , lebo dozhavovanie spusti ecu po starte.....cca 3-4 min...zaber na altik + daco do bat... zhavky meriam ampermetrom ci maju odber cca 13A a viac , to je prva rychla skuska....popri napajaniu.... dolezite je, aby zhavila spicka zhavica....aj ked uz ide o nove moderne tvz rychle zhavky ....tak 0.5 s daky zazrak v studenom valci nevyhreju....po prvom otvoreny sania je teplo von... kondicne dobry motor hdi chyti normalne aj pri -12C , bez zhavenia, /odskusane odpojene rele zhavenia no motor po naskoceny ide velmi nekultivovane /....pri vw...staci jedna ko a nechyti vobec.... boli by dobre sa asi zamerat na dalsie veci...otacky startera , dosiahnuty tlak railu,...atd Citovat
Zemla703 Odesláno 8. listopad 2014 Odesláno 8. listopad 2014 Moc ti dekuju za vycerpavajici odpoved ... Moc mi to pomohlo ted uz vim co a jak ... Citovat
pajas502 Odesláno 8. listopad 2014 Odesláno 8. listopad 2014 Přesně jak píše Vladosr , u žhaviček musí svítit špička ,měl jsem ko 3 tak šly ven jenže autí mi začalo ve finále chytat až po výměně starteru. Před výměnou chytlo vždy až po cca 6 pokusu. Jinak kontrolka žhavení mi svítí max 3 sec, uvidíme až začne mrznout Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.