Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim mam  problem   auto ako sa  ochladilo dost zle startuje ked nastartuje tak  rachoty  ako  daky  traktor auto  dako slabsie  taha aj po zohriaty  a  aj spotreba o dost stupla 

Odesláno

Jo to ja mam taky jak se ochladi startuje mi to o dost dele jakoby byla spadla nafta.Natlacil jsem balonkem a starty furt stejne takze nvm co to je ...Pripojuji se a take by me zajimalo reseni ...

Odesláno

Ja treba zhavicky jsem mel venku zkousel je jednu po druhy na jine baterce a hezky se nazhavily po cele delce do ruda.S tema cidlama je to tezky protoze kdyz prijdu k autu treba rano nebo odpol mam dlouhy start ale jakmile to hned chcipnu a hned nastartuju start uz je normalni chytne hned to znamena ze kdyz nekam prijedu na dia musel bych to tam nechat den aby to vychladlo a projevil se dlouhy start :( Rano treba nastartuju a kdybych sel nastartovat vecer tentyz den chytne normalne ... :(

Odesláno

Tak jsem na neco prisel a nastartuju uz normalne i po dlouho odstatem aute pri chladnem pocasi.Pred startem mi kontrolka zhaveni jen problikne tak jsem vypl klicek a zase zapl a takhle asi 6x a motor chytil hned bez dlouheho toceni ... plyne z toho ze asi bude spatne to rele zhaveni,zhavicky jsou ok otestovano.

Odesláno

Kontrolka preblikne ale zhavenie ide, po chvilke pocut odcvaknutie rele (aspon u mna). Otestovat ci ide zhavenie u teba sa da hocijakou svetelnou skusackou nez odsudis rele.

Odesláno

Dnes sem dal multimetr na svicky ... Venku bylo 8 stupnu zhaveni probliklo ale na zhavicky nic neslo... po nastartovani zacaly dozhavovat cca 13,8V takze zkusim az bude veci zima ...

Netusite nekdo jestli uz pri tech 8 stupnich to ma nazhavit ???

Odesláno

Aj tak ich bude treba vymeniť. Keď ich odskusas a idú, neznamená to že je to na 100%.

Mal som podobné problémy pri štarte. Ani som nespekuloval, rovno objednal na výmenu.

Zdlhavo sa s tým zapodievat nemá význam. Zhavic stoji cca 12€,tak načo ich hore dolu vyberať a zakladať späť.

Odesláno

zhavenie hdi

40 C = 0 Sekund
20 C = 0 Sekund
10 C = 0,2 Sekundy
0 C = 0,5 Sekundy
-10 C = 5 Sekund
-30 C = 15 Sekund
mne , kym nie je pod nulou , tak mi kontrolka nesvieti.....

pri kratkom bliknuty je to nemeratelne....

Zemla703 napisal spravny postup....pozriet ci sa cervena spicka....

a este su aj el. rele , cize ich nepocut cvakat..... :)

ale , ak sa aj namera napatie na zhavicoch , moze sa konstatovat , len funkcnost rele.....

Odesláno

pises pri 10 C 0,2s me ale pri 8 C to ani netuklo ... pak pri nastartovani uz dozhavovali ... tzn ze je rele spatne ???

A k tem zhavickam bud dou nebo nejdou ne ? nebo je i nejake ze uz zhavi malo nebo tak neco ?

Odesláno

teplota sa berie z cidla na termostate....cize teplota vody ...ak je vonku 8C , voda moze mat 11C....+- daka ta nepresnost

ci vyrobna tolerancia cidla , pripadne prechodovy odpor konektor kable.....

da sa cidlo odpojit a zalozit odpor...cize nasimulovat aj -20C...hodnotu neviem , mam dekadu....

samotne rele je ok , lebo dozhavovanie spusti ecu po starte.....cca 3-4 min...zaber na altik + daco do bat...

zhavky meriam ampermetrom ci maju odber cca 13A a viac , to je prva rychla skuska....popri napajaniu....

dolezite je, aby zhavila spicka zhavica....aj ked uz ide o nove moderne tvz rychle zhavky ....tak 0.5 s

daky zazrak v studenom valci nevyhreju....po prvom otvoreny sania je teplo von...

kondicne dobry motor hdi chyti normalne aj pri -12C , bez zhavenia, /odskusane odpojene rele zhavenia

no motor po naskoceny ide velmi nekultivovane /....pri vw...staci jedna ko a nechyti vobec....

boli by dobre sa asi zamerat na dalsie veci...otacky startera , dosiahnuty tlak railu,...atd

Odesláno

Přesně jak píše Vladosr , u žhaviček musí svítit špička ,měl jsem ko 3 tak šly ven jenže autí mi začalo ve finále chytat až po výměně starteru. Před výměnou chytlo vždy až po cca 6 pokusu. Jinak kontrolka žhavení mi svítí max 3 sec, uvidíme až začne mrznout :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...