Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Proto můj sedan má klasický zátěžák zaháknutý háčkem na nápravě, a podle toho jak je zatížená zadní náprava, tak pákovým systémem (jak už nevím přesně) rozděluje brzdnou sílu mezi předkem a zadkem. A je asi jedno jestli má člověk kotouče vzadu nebo bubny, ale záleží na motorizaci. Co vím tak můj 2.0 ho má i 1.9TD má zátěžák no moje bývalá 1.6 ho neměla jestli si dobře vzpomínám. PS: mluvím o nových modelech.

takhle to vypadá:

regulator-brzdne-sily-trw-gpv1058-peugeot-405-87-95-original.jpg

[Edited on 15/9/14 11:03 by KingSpade]

Odesláno

No to jsem přesně myslel. Takže zátěžák to nemá a kola by měly brzdit i když je náprava ve vzduchu, říkám to správně ? Takže poslední, co tam nemám vyměněné je hlavní brzdový válec. Myslíte, že to může být tímto ? Někde jsem četl, že měl chlapík stejné problémy s Lagunou a že mu vyměnili v servise hlavní válec a vše bylo ok. Prý jim to nešlo odvzdušnit... Ale zas mi to připadá jako blbost, protože okruhy jsou diagonálně LZ+PP;PZ+LP :myslim a předky brzdí výborně

Odesláno

Žádné. Šroubek na seřízení je zarezlý, takže jsem pružinku podržel tenkýma kleštěma a zasunul lanko do zobáčku na čelisti. Ručka zůstala seřízená a brzdí. Plus jsem prostříkal bovdeny WDčkem.

Odesláno

No osobně bych to po výměně válečků a paken jel zkusit na válce na STK

Dle ceniku za to chtej cca 150 Kč ale většinou se lze nějak domluvit.

A pokud by to bylo stejné tak sledovat rozdíl mezi koly a rozdíl účinku pedálu a ruční brzdy.

Jestli funguje malo tak kdy přestane fungovat.

Odesláno

No hlavně bys měl základní seřízení samostavů dělat s pákama ruční brzdy na paknách v základní poloze, tzn. s volnýma lanovodama.... až potom seřídit ručku....

Odesláno

No ručku jsem měl seřízenou už od minula, ta je v pohodě. Když jsem vyměnil čelisti, seřídil jsem rozpěrky tak, že kotouč lehce drhnul o bubny, tak aby se čelisti ojely podle starého bubnu. Ručka brzdila a chodila, tak jsem ji už neseřizoval. Na STK opět nebrzdilo, hodnoty na válcích stejné jak na levém tak na pravém kole (cca 0,4 stejně jako ručka). Tak jsem koupil ty nové válečky. Jestli jsou ty válce na STK jen za 150,- tak tam asi zajedu ale obávám se, že výsledek už znám :(

Odesláno

Teď jsem na internetu našel, že měl maník na internetu stejný problém s fabkou. Nakonec zjistil, že to měl špatně odvzdušněno a musel komplet vypustit kapalinu a napustit novou. Je možné, že by to mohlo být zavzdušněné ? Odpustil jsem cca 2dcl z každého kola a bez bublinek.

Odesláno

Jj, už jsem to pochopil :D Jak se dostanu na chalupu,rozchodím šroubek a povolím ručku, pak zkusím seřídit ty rozpěrky. Pak zase nasadím bubny a seřídím ručku. Říkám to správně ?

Odesláno

Jj, moc nespoléhám, že to bude ono, protože jsem to dělal vždy takto blbě :mad: a přesto to brzdilo. Každopádně to bude první věc co vyzkouším a navíc je to zadarmo , tak proč to nezkusit. Díky moc za rady. Dám vědět, jak to dopadlo:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...