Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych poradit, zda už to někdo z Vás řešil, na kolik mě asi cca výjde tzv. \"Odborné posouzení\" 7 parcel. Jejich rozlohu/rozměry neznám ale vím, že se jedná o louky, pole a část lesa.

Jedu to v pondělí řešit ale nerad bych vysolil x tisíc a nebyl na to připraven resp. teď na nemocenské by se mi to ani moc nehodilo ale udělat to holt musím.

Guest servisman
Odesláno

Jdeš k notáři a ten ti napoví , já sice řešil jiné ,ale taky pozůstalost , notářka mi poradila co a jak.

Odesláno

Odhadce nemovitosti má na svoji práci tabulky, s cenou asi moc neudělá. A pak ještě horší fáze - notář. Bohužel notáři jsou státem podporovaní soukromí podnikatelé s většinou přehnanými odměnami. Nebál bych se označení \"zloději\".

Odesláno

Jestli znas čísla parcel,tak tam je jednotka BPEJ,tohle číslo najdeš třeba na farmy.cz a tam Ti to vyhodí cenu za metr v dane lokalitě ,spocitas kolik máš metrů a víceméně máš oceněno. Pak jde o to zda ta cena bude alespoň adekvátní tržní,může to být prodejne za víc,ale taky se na odhad nemusíš ani dostat.

Odesláno

Čísla parcel právě neznám ale v pondělí pojedu k notářce do Krnova, tam si vyzvednu \"List vlastnictví\" a s tím pojedu do Opavy na Katastr a tam mi řeknou řeknou čísla parcel a jejich rozměry a stav (lesy, louky, atd ... )

O cenu za parcely mi až tak nejde ale brzdí to začátek správního řízení ohledně rozdělení dědictví.

[upravil dne 23/8/14 18:52 od Tony Stark]

Odesláno

čisla parcel máš na listu vlastnictví,to už na katastr nemusíš,vše si vyjedeš doma na netu a z ceny parcel o kterou Ti nejde ,tak z toho má notářka procenta.

Odesláno

Tak já jsem z toho debil, tak notářka mi jasně tvrdila, že neví o jaké čísla parcel se jedná, že si to mám zjistit na katastru dle jména na koho jsou napsané.

A k tomu že potřebuji ten List vlastnictví, takže ze mě dělá vola? Tak asi budu muset zvednout hlas a změnit přístup v jednání.

Odesláno

Jestli je to všechno v jednom katastrálním území a znáš číslo aspoň jedné parcely nebo č.p. domu, dá se to na internetovém katastru všecno poměrně snadno najít.

http://nahlizenidokn.cuzk.cz/

Každý jeden vlastník resp. jedna skupina spoluvlastníků má v rámci jednoho katastrálního území jeden list vlastnictví, na kterém jsou zapsány všechny pozemky a budovy v daném katastrálním území.

Jinak to jde i přímo přes mapu, když sám přesně víš, kde to je (mají tam katastrální mapu s vrstvou ortofoto a to se dá celkem použít, ale je to pracnější).

Odesláno

Řeším szejnou situaci po úmrtí mého otce.Na netu si zjistíš v katastru přesná čísla.Pro odhad nechoď k odhadcům,ale požádej realitku o posouzení obviklé ceny majetku.Je to sakra levnější.

Odesláno

A pokud to není tajné,tak o jakou čásku finanční se jednalo,klidně do sz,pak Ti napíšu kolik mě stál odhad s kulatým razítkem,se kterým i něco vyřídíš dále,kdežto ten z realitky je jen pro učely dědictvi k notářce.

Odesláno

No mě stačí tento papír.To co potřebuju s ním vyřídím a nerad platím víc než je potřeba.Odhad s kulatým razítkem máme když se to psalo na tátu a dnes je nám k hovnu.Vždy,když něco vyřizuješ chtějí nový.Je to děs.Táta je 4 měsíce po smrti a zatím z nás každý tahá prachy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...