Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já nonstop, protože když nechám jen auto bez A/C, tak je prostě cítit, i když je po čištění :(

Odesláno

robi to preto ze klima (kompresor) zatazuje motor a cim je vonku teplejsie tak A/C musi viac chladit a tym padom potrebuje viac vykonu od motora ,tym padom ked ides do volnobehu klima zatazuje motor stale a ten sa zacne dusit ale rj motora v tom okamziku by si mala nastelovat krokovy motorcek a dat viac vzduchu motoru aby nechciplol a ked ten krokac uz nieje najrychlejsi ani ani najpresnejsi tak to tak pekne zakolise ,mne napr robi nieco podobne ked sa zapne sahara vtedy motorcek sahary zatazi altik a ten zase motor ten sa pridusi ale nie az na 500 otaciek a vzapeti sa trochu vrati ked si to rj zosteluje,urcite kolisanie tam bude vzdy ale chcipnut by to nemalo

[upravil dne 1/8/14 14:44 od krtek 2]

Guest servisman
Odesláno

Nevím jak u new modelu ale pokud já zapnu klimu tak mi automaticky řj přidá na volnoběhu ,

Guest servisman
Odesláno

Já nikdy neřešil u svýho chcípání, asi je to proto že u old jsou otáčky vyšší než u new modelu tedy u 85kW werze .

Guest servisman
Odesláno

Nevím ono já tohle nikdy neřešil , ono je rozdíl když old 81kW má volnoběh 85O a new 85kW ma volnoběh 700 +-50 oba dva.

Ono v zimním období zapínati plno spotřebičů je náročný ,já mám auto světla takže po startu mne vždy se rozsvítí světla u dal jsem ohřev zadního okna + zrcátka a nikdy nebyl problém. A to mám autí 8 rokem.

Max jsem měl problém s chcípáním když jsem dal plný rejd.

[upravil dne 1/8/14 15:56 od servisman]

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Tak to zase trošku oživím, i když si nemyslím, že se to nějak vyřeší. Nastala nám horka a když klima dostane zabrat, tak opět problém s otáčkami, hlavně při brždění motorem a následném vyřazení. Zatím se nekonalo chcípnutí, ale propadnutí otáček někam k 500 a trošku níž je znatelný. Krokáč loni nový, letos vyčištěný, takže tím to nebude...

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mně to teď nedělá, ale měnil jsem loni škrticí klapku včetně krokového motorku, mohlo by to být tím.

Odesláno

No hlavně pokud vím ty máš klapku mechanickou, já elektrickou řízenou právě krokáčem, je to rozdílný princip.

Odesláno (upraveno)

No ale jinak drží otáčky dobře, při volnoběhu, auto jede... Mám dojem, že po zahřátí motoru už to drží dobře, možná to souvisí i s tím, že v tu dobu už je auto vyklimatizovaný a klima nemusí tolik tlačit. Včera to chcíplo i při nastavení  pouze nízké teploty + A/C bez automatiky, spíš nízká rychlost ventilátoru, tak jsem myslel, že to nebude takovej nápor, ale ejhle.

Upraveno uživatelem enikybeniky
  • O 11 měsíců později...
Odesláno

Pokud jsi měnil krokový motorek, vyměnil bych ještě tu škrtící klapku - zkus tam dát třeba nějakou z vrakáče, i kdyby byla špatná zase jinak, určitě poznáš rozdíl, jestli je to tím - stejně se to chovat nebude, pokud to tou klapkou bude...a třeba budeš mít štěstí a bude to chodit i s tou z vrakáče perfektně...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...