fopikk Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Ahojky.jsem tu novej tak mě prosím hnedka nenadávejte.:-) díky.a teď k problému:pročetl jsem snad všechny diskuse co se týkají tachometru. Tachometr je v začáteční fázy nefunkční.občas začne lítat -aktuální rychlost->nula a nebo se chytne a funguje normálně pak chcípnu a když třeba pojedu po 10 minutách tak jde ale třeba druhý den už zase nejde.při nefunkci tacho se nenačítají ani kilometry.jsem z toho jelen. co už jsem udělal: vyndal čidlo z převodovky(točil jsem s nim a multimetr jsem připojil přes pípák na konektory -pípá takže impuls dává) ozubené kolečko(na 2 zubech mírné sekance)jsem samostatně dal do převodovky a točil pravým kolem a ozubené kolečko se bezproblémů točí.ale co jsem zjistil je že spojení hřídelky ozubeného kolečka s hřídelkou elektromagnetu je trochu vyšolichané{mírná vůle}(protáčet se nemůže ale co se může stát je že se ta hřídel trochu vyvrátí a není tam spravný kontakt ozub.kol).to by mohlo tim být?? vyzkoušel jiný převodník rychlosti a nic. propípal jsem drátky od čidla až k převodníku a OK (čidlo má 2 piny) při jízdě jsem měřil u převodníku na těch drátkách z čidla a ani napětí ani pípání není(ale možná jsem měřil blbě,bral jsem že jeden je plus a druhý mínus takže měřeny proti sobě) elektrikář v práci mi řikal že by to mohla být ještě osička v moturku v budiku ale když nenačítá ani km tak jinde psali že to budíkama není?? poradí někdo prosím Citovat
Dave_k Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 Pokud je ten snímač opravdu OK, tak vyndej budíky a jukni jestli nemáš popraskaný letování na těch \"tyčkách\" přes který jde signál z plošňáku na budíky. Pro sichr je proletuj. Někde tu jsou i fotky. Citovat
D.Benny Odesláno 8. červenec 2014 Odesláno 8. červenec 2014 kde je to čidlo přesně...Potřebovl bych se na to taky kouknout.Mam asi spatnej kontakt ptž mě zase občas vypadne pak zase za par jde...Lepší přístuo je asi ze spoda co?je na straně řidiče nebo u spolujezdce..Nejlepší je diag,ozvi se HonzoviZ ten jí má a řekne ti.ja mam vše ok takže mam problem na čidlu... Citovat
fopikk Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 čidlo je na diferáku.jediný přístup zespoda,je to z vrchu na diferenciálu u výstupu pravé poloosy,zhruba v prostřed šířky auta. Citovat
fopikk Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 Dave_k díky.mrknu na to asi zitra.jen me zarazi ze cidlo damo o sobe je v poradku ale pred prevodnikem nic nenamerim.. Citovat
fopikk Odesláno 8. červenec 2014 Autor Odesláno 8. červenec 2014 Dave_k díky.mrknu na to asi zitra.jen me zarazi ze cidlo damo o sobe je v poradku ale pred prevodnikem nic nenamerim.. Citovat
Dano406 Odesláno 9. červenec 2014 Odesláno 9. červenec 2014 Tady jsi hledal? Je toho tady psáno víc,jen ti ještě napíšu svoji zkušenost s výměnou čidla. Čidlo bylo vyměněno za nové,nechal jsem původní ozubené kolečko s oskou ze starého čidla a blblo to dál.Musel jsem vyměnit i to ozubené kolečko za nové, to staré vypadalo ok,ale nefungovalo. Ještě se někde dočteš,že je ještě jedno ozubené kolo přímo v převodovce.To jsem naštěstí nemusel měnit. Citovat
Almanil Odesláno 9. červenec 2014 Odesláno 9. červenec 2014 Nejlepší přístup je lehnout pod auto a mírně na levou stranu. Není špatné vzít si zrcátko, ať člověk vidí, kde co je. A ideální je měnit jak čidlo, tak i hřídelku s ozubeným kolečkem. Já kolečko měl od pohledu v pořádku, ale až po výměně mi tachometr začal fungovat. Citovat
fopikk Odesláno 9. červenec 2014 Autor Odesláno 9. červenec 2014 díky..neví někdo kolik voltů má být na výstupu??vim že je to impuls takže to tam nebude pořád ale kestli je to řádově mV nebo Volty??díky moc.. Citovat
fopikk Odesláno 25. srpen 2014 Autor Odesláno 25. srpen 2014 díky moc všem za rady..tavho už funguje.byl to studeňák v převodníku přesně na integračním obvodu..takže Vám děkuju a mějte se fajns..:-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.