Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zničeho nic přestala 406 jet a startovat, ale po chvíli opět jela bez chybně.Ale teď už NESTARTUJE! Snad se závada NAŠLA!?

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

To taky nemusí dávat impulsy řídicí jednotka do zapalovací rampy

Odesláno

Jak píše Honza, zkoušelo se všechno. Bohužel diagnostika s 30 pin. konektorem není. Nevím, zdali jej má Koblih69. Napsal jsme mu, tak uvidíme, zdali ji má. Jinak nikoho z okolí neznám, kdo by měk stejnou i motorem 406. Servisman se přiklání k závadě na ŘJ:(.

Odesláno
otázka propojení pinů řešil jsem to před 4mi roky a pak jsem to vzdal

na prani zakladatele tema lock

obrázky fuč

výsledek nula.

Tak znovu - může to někdo propípat a nakreslit? S ohmmetrem je to otázka pár minut (a nesplést se).

Guest servisman
Odesláno

mne to povídej ,proto jsem to pak nechal zamknout to téma protože to k ničemu nevedlo a 30 pin mohu max vhodit do kamen

Guest servisman
Odesláno

to by se muselo asi zkoušet na mým autě jeho rampa zda hází jiskru ,protože jak jsem psal nemusí řj posílat signál do rampy . zlaté 120cítky

[upravil dne 30/6/14 13:04 od servisman]

Odesláno

no +12 voltov trvale by malo poslat to dvojrele na rampu po otoceni klucika a pri startovani a chode motora by RJ mala SPINAT prerusovane kostru na rampe aby to hadzalo iskru

Odesláno

co to ma za řídící jednotku motoru, bosch nebo sagem?

slyšel jsem o případech kdy při spatne zapalovaci rampe, rampa odpalila jednotku ale jen u sagemu.

bosch to neděla

ale zas pokud je rampa ok tak je to nejspiš uplne mimo

[upravil dne 30.6.2014 13:09 od čakom]

Odesláno

asi by som najprv hladal +12 voltov na niektorom zo 4 pinov na konektore rampy po otoceni klucika ak by som nasiel ( cize kabelova trasa od dvojrele po rampu je ok)potom by som preveril ci hadze iskru ci to rj spina pri starte

Odesláno

tak som to bol premerat na svojom aute a nakonektore rampy pinu cislo 4 je trvala kostra a na pinu c 3 sa po otoceni klucika objavi napetie 1.5 volta a klesa zrejme koli odrusovaciemu kondenzatoru ale +12 volt som nemameral nikde neviem mozno az pri starte tam to rele posle

[upravil dne 30/6/14 13:23 od krtek 2]

Guest servisman
Odesláno

otevřeně pokud je relé i snímač otáček OK tak by to mělo fungovat, jinak bych já nenatočil svý auto s jeho relé

Odesláno

Byl jsem vyblikat chyby a nic se neukázalo. Opakoval jsme to a vše opět v pořádku. Buď chyba se neukáže a nebo jsem já udělal někde chybu.

Jiak včera se vše proměřovalo. Nemůže to mít souvislost na tempomatu?

[upravil dne 30/6/14 17:46 od OK406]

Odesláno

teď jsem chtěl napsat taky rozvody , ale krtek mě předběhl... Jenže když mu to předtím chcíplo a po nějáké době nastartovalo , tak by rozvodama nemělo být ne ?

Odesláno

Přesně tak, za jízdy jsem se kochal s tempomatem, kdy mi z ničeho nic zhasl motor. Zastavil jsem a zkusil nastartovat a nic. To jsme opakoval několikrát! Benzin tam je cca 1/3 nádrže. Pak už jsme nestartoval, je asi dvakrát. Zastavil kamarád, tak se ,,pokecalo\" a čekalo se na Martina806, který jel pro mě, že mě odtáhne. Tak když už jsme se měli rozjezd, tak to nastartovalo! Já jsem jel cca 25 km domu. Zapnul jsme si tempomat a i vyzkoušel ,,sportovnější jízdu\" i jsem ,,rozházel\" při jízdě auto a vše v pořádku! Zastavil jse řed bytem a po cca 30 minutátách opět nastartoval a odjel do garáže. Další asi druhý den jsem v pohodě nastartoval a nechal řádně zahřát motor, až několikrát sepnuly sahary. Vše v pořádku. Pak jsme přišel třetí den a nastartuji v pohodě a jedu. Po cca 27 km mi při jízdě zhasne motor a už nenastartuji vůbec. Ani neslíbý! Jinak se mi žádná ikona na palubce nerozsvítila, aby mě varovala a podobně. Jinak rozvody jsou dělané před dvěma roky Strakim007.

Nic mě nenapadá, čím by to bylo. Honza proměřil co se dalo a i se zkontrolovala a vyzkoušelo, pokud to šlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...