Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zničeho nic přestala 406 jet a startovat, ale po chvíli opět jela bez chybně.Ale teď už NESTARTUJE! Snad se závada NAŠLA!?

Recommended Posts

Odesláno

To čerpadlo by mohlo taky být problém, nedávno se to švárovi projevolalo podobnýma symptomama, prvně si někdy šlo a někdy ne a pak umřelo úplně. Teda ne úplně, ale šlo tak stršně pomalu a ztuha i když se napojilo přímo na 12V, že bylo jasné, že je po něm. Proto sem ale psal, že máš zkontrolovat čerpadlo, pokud startér točí a auto nechytne, je docela velká pravděpodobnost, že prostě nemá palivo. Pak zbývá zjistit proč...

Odesláno
To neznamená , že by snímač otáček mohl býti opět poškozen

Ahoj Honzo skus se dohodnout s Oldou když víš co by to mohlo dělat jestli už dříve byl snímáš otáček měněn zkusit ho proměřit a kouknout na to benz. čerpadlo přeci jenom víš o tom víc.:super

Odesláno

Dneska se opět podívám na 406 jelikož jsem byl v práci. Poslechnu čerpadlo a uslyším, zdali je funkční.

Vliv tempomatu vylučuji. Snad to bude nějaká ,,maličkost\".

Odesláno

Čerpadlo tu kdyžtak mám... kdyby to bylo tím. Samo, že je lepší koupit nové, ale kdyby bylo to tvoje KO, tak písni. Za třeba 200,- plus poštu Ti ho kdyžtak přenechám. Když jsem ho vyndaval z auta, tak fungovalo, tak snad i teď :) Kdyžtak písni SZ.

Ale já bych prošel primárně všechny kostry ;)

Odesláno

Zjistil jsem, že nejde napětí do pojistky číslo 10, která je v motorové části a je pro palivové čerpadlo. Chtěl jsem zkusit zapojit palivové čerpadlo napřímo, ale přiznám se, že se bojím, abych něco nezkazil (nevím). Psal jsem i sms servismanovi a ani mi neodepsal.

Tak a kde je příčina........

Odesláno

Zkoušel jsi měřit napětí na konektoru u nárazového spínače? Na jednom pinu (pin 1) by mělo být po zapnutí klíčku napětí (+12V) a na druhém ne. Pokud to tak je, tak se musíš zaměřit na dvojité relé napájení motoru. Na pinu 9 a 1 konektoru relé by mělo být po zapnutí klíčku napětí (pin 9 - to je napájení čerpadla přes nárazový spínač a pojistku F10 a pin 1 na indukční cívku zapalování). Relé je umístěno vedle řídící jednotky motoru. Pokud je vadné toto relé, tak nemůžeš nastartovat. Nebo úplně nejdřív, než budeš toto dělat, sundej a nandej konektor na relé a při zapnutí zapalování na relé poklep. Pokud to nastartuje, tak je jasně problém v relé.

[upravil dne 27/6/14 17:13 od HonzaZ]

Odesláno

Bohužel, elektrika je pro mě španělská vesnice. Takže zkusit to mohu, ale nevím, zdali to udělám dobře. V tomto se dobře vyznal servisman. Zkusím vše. Uvidím, co a jak. Už aby to jezdilo a přišlo se na závadu.

[upravil dne 27/6/14 17:15 od OK406]

Odesláno

Zkus aspoň to, co jsem ti psal v poslední větě:papa

Konektor samozřejmě sundej při vypnutém zapalování a pozor aby jsi někde neškrtl kontaktem z konektoru, na některých je přímo napětí z akumulátoru bez jištění.

[upravil dne 27/6/14 17:17 od HonzaZ]

Odesláno

po zapnutí kličku čerpadlo natlačí (tlačí par vteřin) a pak se odpoji. takže pokud meříš čerpadlo po tom co natlačí tak tam nic nenameříš.

Odesláno

HonzoZ, už jdu do garáže a sundám a nandám konektor a pak na něj poklepu. Dám vědět, jak jsme dopadl. Mám garáž z ruky, tak to potrvá. Děkuji za pomoc a rady.

Odesláno

Přiznám se, že moc to mu nevěřím. Jinak musím se přiznat, že 406 je hodná, že mě nenechala na srazu a to při cestě tam i zpět!!!

Odesláno

ale zaleži kdy si ju meřil jestli si tam mel napichlej meřak/zkoušečku a videl si na nej když si zapl kliček nebo si zapl kliček a pak si šel k meraku/zkoušečce tak to už do čerpadla nešel proud. trvato jen par vteřin natlačeni čerpadla po zapnuti kliče

[upravil dne 27.6.2014 17:30 od čakom]

Odesláno

Pomeraj to este raz ale tak ze budes startovat a tatka merat tu poistku,mal som takeho isteho 2.0 a nie vzdy po otoceni klucika mi zabzucalo cerpadlo ,ale ked startujes tak uz tam napetie musi byt(cerpadlo musi tlacit) ak je to ok

[upravil dne 27/6/14 17:39 od krtek 2]

Odesláno

Tak už jsem zpět z garáže. Zkusil jsem odpojit konektor dvojrelé u ŘJ a i poklepat, ale bez výsledku. pouze to jen jednou jakoby ,,bouchlo\" či ,,kytlo\", jako když je špatný předstih i pionýra či starších aut s karburátorem. Bohužel, nenastartoval jsem:(. Navíc se mi podařilo ulomit dvojrelé (foceno mobilem). Tak jsme to přilepil vteřinovým lepidlem. Takže se musí ,,bádat\" dále.

[upravil dne 27/6/14 21:17 od OK406]

post-7387-14109638366105_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...