Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny majitele 508ček.

Řeším problém, že bych si chtěl koupit kameru na čelní i na zadní sklo, protože na silnicích je vážně čím dál více magorů, nerváčků, psychopatů. Avšak nevím, kde ji umístit, protože se mi zdá, že za zpětné zrcátko se kamera asi nevleze. Chtěl bych si to namontovat \"napevno\" abych nemusel mít všude kabely. Už jste někdo řešil černé skříňky vpředu i vzadu a popř. kde jste ji nechali umístit? Jak jste tahali kabely, aby byly pořád pod ˇšťávou\" a já jen nacvaknul kamerky? Jaké kamerky jsou vážně kvalitní?

díky moc za rady, tipy.

Odesláno

čus, mám eshop s kamerama, jsou cenově trošičku odlišné od čínských za pár tisíc vzhledem k certifikátům a homologacích co musejí kamery umístěné ve vozidle mít a žádná z čínských kamer je nemá a tak jako případný důkaz by nebyly brány vůbec v potaz... jinak co se týká umístění, mám ji umístěnou vedle zrcátka.

Legislativa neumožňuje použití kamery na zadní okno, jedná se o natočení citlivých osobních údajů, které podléhají schválení ÚOOÚ

Odesláno

no co vím, tak na předním skle nemá být vůbec nic, krom známky na dálnici a na zadním sklem použít můžeš,ale nesmíš už to dávat dál, tzn uveřejnit údaje (poznávací značku či obličej, jestli to nemáš od daného člověka povolené)

Odesláno

John_ice: no pokud to brání ve výhledu, kamera, kterou máme my, má má atest 8SD, stejně jako vše co má člověk na autě a tudíž může být i za sklem (mimo zorné pole) a nikdo (zvláštně policie) nemůže říct nic...

rhinos: článek hezký, trošku se to ale měnilo v novelou občanského zákoníku

odkaz na kamery je zde

http://www.unebi.cz/

jinak teďko budeme naskladňovat ještě asi 3 nové kamery které budou trošičku jiné svými vlastnostmi a budou se pohybovat cenově o něco málo levněji...

Odesláno

John_ice: hele já to beru tak, že my jsme ty kamery dali na Ministerstvo dopravy a ty nám řekli, odzkoušíme, podíváme, když to nebude nijak vadit ve výhledu a rušit, tak vám na to bude udělen atest... a ten máme, takže z hlediska legislativy je to cajk ;)

Odesláno

Příjde mi to divné, že na zadní okénko nic nemůžeš dát. Většinou se mi lepí na prdel ve 140km/h a to je velice nebezpečné. Rád bych tyto lidi nahlásil třeba na PČR. Protože situace s českými řidiči přesahuje hranice. Pak se hádejte. On bude tvrdit, že jsem ho vybrzdil, já budu tvrdit, že jsem brzdil k přijíždějící koloně a on neměl bezpečný odstup.

Odesláno

skuci: já to chápu, ale v naší republice nechápu nic....Dobře budu mít atest... bude bouračka, nezaviním to...vyfotí mi kameru v autě na skle...no a když právník bude tvrdit, že mi to překáželo ve výhledu, i když nebude mít pravdu, tak dá soudce pravdu podle § a nebo podle praxe a atestu....

klakson23: no nevím nikde 140km/h nemůžeš jet jen v Německu, tak to by ti asi nepomohlo

Odesláno

John_ice: jde o to že smetou ze stolu to, že to nemělo atest a tudíž auto bylo nezpůsobilé provozu, protože vadilo ve výhledu apod... to pak ano... nám bylo řešeno přímo z MDČR že se o jejich atest můžeme opřít v jakémkoliv soudním i mimosoudním sporu...

klakson23: no pokud si člověk nekoupí úplnou sra*ku, tak součástí kamery je i GPS a G-force senzor, takže ze záznamu dokážeš přesně zjistit, jestli si jel plynule nebo na to dupnul a případně z jaké strany přišel náraz ;) posléze 2 stojící rozbitá auta a záznam z kamery dokáže vytvořit přesný obrázek o tom, jak se to stalo ;)

Odesláno

MDČR si můžou říkat co chtěj.... ale praxe je potom jiná, to není nic proti tobě, doufám, že to bereš jako diskusi.... takových příběhů už bylo (nemyslím s kamerou) co nějaké ministerstvo říkalo, ale potom právník či soud lidem vysvětlil, že je to jinak ....

Odesláno

John_Ice: bylo to myšleno obrazně. Na tachometru mám sice 140, ale ve skutečnosti to je cca 133 a to už je v toleranci. Ono je jedno, jestli jedeš 30 nebo 130 když je ti na prdeli nalepený lulin :)

Odesláno

Situace je taková, že judikáty Nejvyššího soudu jsou občas postavený na hlavu, ale to ponechem stranou. Když už se teda nemá na čelní sklo nic dávat, slyšel už někdo o tom, že dostal pokutu za to, že měl na skle navigaci nebo v levém dolním rohu držák na telefon?? Já teda ne, tak proč bys tam nemohl mít kameru. Lepit ji pod zrcátko je teda podle mě blbost, protože tam ve výhledu zcela jistě bránit bude. Pokud vím, běžně se umisťuje na sklo dolu do středu, případně je uprostřed na palubce, dle typu.

Odesláno

to bude asi úplně jiná cenová kategorie, jelikož to bude venkovní provedení. A sorry nechci nikomu šahat do svědomí, ale kdo a kolik zaplatí za kameru do auta co stojí půl mega a více ... (když jsme v sekci 508) .... málo lidí dá pomalu víc jak 3litry

Onkel Konrad : aby jsi ty nebyl první, kdo zaplatí....já třeba taky neslyšel, z mého okolí, že by někdo platil pokutu za telefonování v autě....

[upravil dne 19.6.2014 09:46 od John_Ice]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...