Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim

zakladam novu temu lebo na starej nikto neodpoveda, ventilator kurenia mi ide iba na max uz som s tym mal problemy vymenil som tranzistory a vsetko fungovalo pol roka, teraz mi to zase nejde objednal som pouzity komplet ventilator s regulatorom a nejde to ani s tym jeden tranzistor tam skratoval tak som skusil moje a ani tak nejde... viete mi povedat ake hodnoty maju ukazovat tie tranzistory mne ukazuju 0,670 neviem teda ci su zle alebo je chyba niekde inde

Odesláno

Psal jsem ti v původním tematu. Nemá cenu zakládat nové.

Na opravu elektronického regulátoru to chce zkušenosti a schema zapojení, anebo aspoň velké zkušenosti. Pokud ti pomohla pouhá výměna tranzistorů, měl jsi velké štěstí. Nyní to zřejmě poničilo i nějakou součástku /odpor, kondenzátor, diodu, budicí tranzistor.

Takže doporučuji sehnat jiný regulátor, anebo nadaného elektronika, vyzbrojeného velkým štěstím.

Tranzistory ukazujú 0,670 ... takový údaj je nesmyslný - u tranzistoru se měří přechody (obě polarity), případně izolační stav, zesílení a případně i zbytkové proudy. Co to je 0,670 fakt nevím...

Odesláno

Relic77 se nezminil, jakym zpusobem meril tranzistory.

Podle uvedene hodnoty hadam, ze pouzil bezny digitalni multimetr s prepnutym volicem funkci na test polovodicove diody.

Pokud se svorky mericiho pristroje pripoji na bazi a emitor mereneho tranzistoru (predpokladam, ze jde o bipolarni) ve spravne polarite tak multimetr ukaze hodnotu okolo 0,65 (kremikovy tranzistor) coz je napeti, pri kterem se otevira P-N prechod.

Jinymi slovy, ukazana hodnota 0,670 znaci spravnou funkci prechodu baze-emitor, neda se vsak s naprostou jistotou ze tranzistor je komplet v poradku. Pro tohle je treba provest dalsi mereni.

Odesláno

Mam vo svojom tiež BDX66c,a nebol najmenší problém.

Robil som to už 3 krát. Tie co som menil pred mesiacom, tam boli asi 4 roky, vždy to išlo na prvý raz.

Pri parametroch bolo písané, 120V, a 16 A.

Na 160 W (myslim) ventilátor by to malo stačiť.

Odesláno

V tom jiném příspěvku jsem psal - zkontrolujte ochrannou diodu.

Když vám to odchází opakovaně, přestože jsou tranzistory předimenzované, tak může být přerušená dioda. Anebo není dost rychlá (je vyměněná).

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...