Relic77 Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 zdravim zakladam novu temu lebo na starej nikto neodpoveda, ventilator kurenia mi ide iba na max uz som s tym mal problemy vymenil som tranzistory a vsetko fungovalo pol roka, teraz mi to zase nejde objednal som pouzity komplet ventilator s regulatorom a nejde to ani s tym jeden tranzistor tam skratoval tak som skusil moje a ani tak nejde... viete mi povedat ake hodnoty maju ukazovat tie tranzistory mne ukazuju 0,670 neviem teda ci su zle alebo je chyba niekde inde Citovat
P607Olda Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 Psal jsem ti v původním tematu. Nemá cenu zakládat nové. Na opravu elektronického regulátoru to chce zkušenosti a schema zapojení, anebo aspoň velké zkušenosti. Pokud ti pomohla pouhá výměna tranzistorů, měl jsi velké štěstí. Nyní to zřejmě poničilo i nějakou součástku /odpor, kondenzátor, diodu, budicí tranzistor. Takže doporučuji sehnat jiný regulátor, anebo nadaného elektronika, vyzbrojeného velkým štěstím. Tranzistory ukazujú 0,670 ... takový údaj je nesmyslný - u tranzistoru se měří přechody (obě polarity), případně izolační stav, zesílení a případně i zbytkové proudy. Co to je 0,670 fakt nevím... Citovat
Duin Odesláno 18. červen 2014 Odesláno 18. červen 2014 Relic77 se nezminil, jakym zpusobem meril tranzistory. Podle uvedene hodnoty hadam, ze pouzil bezny digitalni multimetr s prepnutym volicem funkci na test polovodicove diody. Pokud se svorky mericiho pristroje pripoji na bazi a emitor mereneho tranzistoru (predpokladam, ze jde o bipolarni) ve spravne polarite tak multimetr ukaze hodnotu okolo 0,65 (kremikovy tranzistor) coz je napeti, pri kterem se otevira P-N prechod. Jinymi slovy, ukazana hodnota 0,670 znaci spravnou funkci prechodu baze-emitor, neda se vsak s naprostou jistotou ze tranzistor je komplet v poradku. Pro tohle je treba provest dalsi mereni. Citovat
Relic77 Odesláno 25. červen 2014 Autor Odesláno 25. červen 2014 takze boli to tie tranzistory vymenil som ich za vykonnejsie MJ11015g dal som tam aj teplovodive podlozky uvidime ako to bude fakcit v lete... Citovat
P607Olda Odesláno 25. červen 2014 Odesláno 25. červen 2014 tak som skusil moje a ani tak nejde Proč ti to dříve nešlo na \"tvoje\" tranzistory? Citovat
Relic77 Odesláno 25. červen 2014 Autor Odesláno 25. červen 2014 Mal som tam o dost slabsie BDX66C tie mi asi odpalilo ked zacali vonku tepla. Citovat
zolco Odesláno 26. červen 2014 Odesláno 26. červen 2014 Treba spraviť chladenie z hliníka na tranzistor,a prepojiť to z káblom,na plošák regulátora a máte svatý pokoj! Citovat
Relic77 Odesláno 26. červen 2014 Autor Odesláno 26. červen 2014 cely plosny spoj je na hlinikovom chladici Citovat
mmartinkovic Odesláno 29. červen 2014 Odesláno 29. červen 2014 Mam vo svojom tiež BDX66c,a nebol najmenší problém. Robil som to už 3 krát. Tie co som menil pred mesiacom, tam boli asi 4 roky, vždy to išlo na prvý raz. Pri parametroch bolo písané, 120V, a 16 A. Na 160 W (myslim) ventilátor by to malo stačiť. Citovat
P607Olda Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 V tom jiném příspěvku jsem psal - zkontrolujte ochrannou diodu. Když vám to odchází opakovaně, přestože jsou tranzistory předimenzované, tak může být přerušená dioda. Anebo není dost rychlá (je vyměněná). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.