Dave_k Odesláno 6. červen 2014 Odesláno 6. červen 2014 Mám takovej problém. V práci jsem ubytován na penzionu, kde mají WiFinu. Problém je v tom, že můj tablet tu jejich síť vůbec nevidí. Kapesní PDA se bezproblému připojí a aplikace ukazuje celkem silný signál. V tabletu mám interní WiFi kartu, která mi doma i na jiných místech normálně funguje. Na kartě je připojená 8dBi externí anténa. Kde může být problém? Citovat
Dave_k Odesláno 6. červen 2014 Autor Odesláno 6. červen 2014 Zkoušel a nic. Nešlo to se starší kartou, která u měla jen \"b\". Po výměně za \"b,g\" stále stejné. Je mi divný, že starší PDA s WM2005 nemá problém. [upravil dne 6/6/14 21:56 od Dave_k] Citovat
Dave_k Odesláno 6. červen 2014 Autor Odesláno 6. červen 2014 2ChouLu: nerozumím otázce. Karta n neumí. PDA určitě taky ne. Citovat
MrChodny Odesláno 6. červen 2014 Odesláno 6. červen 2014 Na jakém kanálu vysílá? Možná tablet umí jenom US 11 kanálu a oni vysílají na těch vyšších. Citovat
Dave_k Odesláno 6. červen 2014 Autor Odesláno 6. červen 2014 PDA ukazovalo v aplikaci 13 kanál. Jde s tím případně něco dělat? [upravil dne 6/6/14 22:04 od Dave_k] Citovat
MrChodny Odesláno 6. červen 2014 Odesláno 6. červen 2014 Pokud tablet nepřesvědčíš, aby používal EU kanály, tak musíš přeladit wifinu. Citovat
Dave_k Odesláno 7. červen 2014 Autor Odesláno 7. červen 2014 Karta je ASUS WL-120G V2. Ovladače mám asi poslední pro Win XP (2005). V nastaveních Je položka \"Číslo kanálu IBSS\" kde nejvyšší hodnota je 11 a v položce \"Číslo kanálu WZC IBSS\" je max. 14. A pak třeba položka \"umístění\" buď výchozí nebo Spojené státy (mám výchozí). Citovat
FrantaCV Odesláno 7. červen 2014 Odesláno 7. červen 2014 Tady Ti asi pomůže jen externí USB ViFi dapter. Předpokládám, že ten tablet má min. USB2 konektor. Přeladit ViFi-nu na ubytovně Ti asi nikdo nepovolí. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. červen 2014 Odesláno 7. červen 2014 Třeba by přehodit kanál šel, pokud je wifi v default nastavení tak není problem. Dost je jich takhle nezabezpečenejch;) Citovat
FrantaCV Odesláno 7. červen 2014 Odesláno 7. červen 2014 Možná by stálo za zkoušku: Předpokládá to, že máš k dispozici nějaký NTB s interní ViFi. Pokud se přihlásí, tak do příkazového řádku W-XP,(7 nebo 8) zadej příkaz \"cmd\" v DOS okně zadej příkaz \"ipconfig\" zobrazí se Ti nestavení komunikace. Opiš si hodnotu z řádku \"GW\" (obvykle 192.168.xxx.xxx.) ale může být i zcela jiná. Tuhle hodnotu zadej do vyhledávače např. I-Explorer, Opera či jiný) Zobrazí se Ti úvodní stránka Routeru nebo modemu s požadavkem na zadání jména a hesla. Obvykle bývá jméno i heslo \"admin\". ZyXel ale poslední dobou používá jméno \"admin\" a heslo \"1234\" Pokud tohle vyjde, tak můžeš na Routeru/Modemu nastavit cokoli včetně firemní konfigurace. Musím Tě ale varovat - šáhneš kam nemáš a rozhodně Tě nebudou mít rádi. Citovat
Dave_k Odesláno 7. červen 2014 Autor Odesláno 7. červen 2014 No zkusím se s domácíma domluvit. Když jsem se ptal poprvý tak říkali, že nejsu první kdo se nechytá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.