Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 RC - výměna startéru (navod, servis HK???)

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, objevil se mi na RC problem se startovanim...kdyz chci nastartovat tak v motoru jen cvakne a nic se nestane...ovsem po chvili nastartuju uplne v pohode...Dneska jsem zjistil ze mi pri tomto nezdarnem pokusu klesne napeti na baterce na 10V...Dal se mi zda ze mi neco vybiji baterii...vypada to nekde na zkrat asi...mozna rele starteru.

Nevite nekdo, kde tedy je rele starteru na rccku? Jeste zkontroluju starter, ale vzhledem k umisteni bych zacal jednodusima vecma...

A pak nemate nekdo schema rozlozeni pojistek a to i tech v motorovem prostoru pro RCcko? Uz jsem z toho nestastnej...

[upravil dne 31/5/14 00:52 od Harry-HK]

[upravil dne 31/5/14 01:06 od Harry-HK]

Odesláno

Pokud cvaká a netočí, tak blbne startér...

Zhasnou ti kontrolky když otočíš kličkem a nejde nastartovat?

Jinak když nejde, tak si někoho vem, VYŘAĎ A ZABRZDI, jeden bude klíčkem startovat a druhý pořádně poklepe na startér.. ;)

Odesláno

No prave ze nic, slysim jedno cvaknuti, zrejme pastorek jak vyjede ale nestartuje...kontrolky ok, svitej stejne alespon se mi zda...divne je ze to pak po par pokusech nastartuje naprosto v pohode a pak to startuje, kdyz nekam jedu... No do starteru asi neklepnu, ponevadz je chytre umistenej pod sanim a ani batole tam ruku neda...

Odesláno

Sakra, takze ho musim vyndat...kurnik, sani ven...aaaaa, proc jsem si koupil maly auto s velkým motorem... :-( Nemate nekdo aspon tip jak ho vyndat a nestravit na tom pul dne? :-)

Odesláno

Klesne na 10V? A pak startuje?

Tak to je vadný kontakt. Na baterce plus nebo mínus, anebo plus na startéru, anebo mínus od baterky na kostru. Vadný se projeví tak, že po nepovedeném startu je teplý. A když s kabelem (kabely) zahýbeš, tak potom nastartuješ.

Odesláno

Kabely jsou ok...bohuzel. Zrejme starter ko... Napeti klesne pri pokusu o start na 12,3V a pak se vrati zpet..ale jak mam ten starter sakra vyndat??? To fakt nekdo nepremyslel kdyz to auto kreslili...uz mam venku airbox, klapku, povolené sani, ktere nejde sundat ale stejne k nemu neni vubec přístup...nemenil jste ho nekdo, pac ja uz fakt nevim jak k nemu :-(

Nebo neznate nekdo nekoho v Hradci Králové, kdo je schopen to vymenit?

[upravil dne 31/5/14 00:55 od Harry-HK]

Odesláno

Proč jsi tedy psal, že napětí klesne na 10 V?

Na 10 V by znamenalo, že je totálně šprajclý startér a že tam teče několikanásobně větší proud, než obvykle (obvykle stovky ampérů). Anebo špatný kontakt kabelu.

Pokud napětí klesá jen o několik desetin, tedy např. z 12,5 na 12,3, tak potom ano, cívka odebírá např 3 A, to způsobí uvedený pokles, a nesepne silový spínač, anebo jsou opotřebené uhlíky a nedoléhají. Pak musí startér ven.

Je dobré ověřit vše okolo, co je zvenku dostupné, tedy hlavně to napětí, než se pustíš do demontáže.

V prvním příspěvku taky píšeš, že ti něco vybíjí baterku - to byl asi informační šum?

[upravil dne 31.5.2014 11:23 od P607Olda]

Odesláno

No po tech spatnych startech byla zrejme vystavena baterka...a nezvladala se dobijet...

Jsem to vzdal. Ke starteru se jen tak nedostanu... Tak jsem to slozil. Prostriknul jsem kabely, co jsem dosahnul na starter a kostru...kostra je trochu opotrebena, u prevodovky je popraskanych par vlaken z obou kabelu (baterka i kastle). Mozna bych ho vymenil... Na gti jsem ho menil...Jinak starter je tam mitshubishi, takze uz byl menen...

Baterka je rok stara. Altik dobiji 14,2. Pri plne zatezi 14,1. Pro poradek...

Tak jsem si rekl, ze zkusim nastartovat...sice me vcera dovezla odtahovka ale tak jen tak pro srandu...a motor chytil na prvni otoceni... Si ze me asi dela srandu... Jsem ho nechal chvili bublat a pak znova start a znova na prvni otoceni naprosto bez vahani... 3x naprosto bez problemu...se zblaznim asi.

Odesláno

Kdysi jsem na 205 bojoval s ukostřením. Jezdila s tím manželka, takže časem už věděla, kde pohýbat kabelem. Až jednou se zadařilo - nenastartovala u obchodu blízko domu, takže jsem byl přivolán. Špatný spoj se prozradí tím, že po pokusu o startování je teplý. Takže jsem odšrouboval, vyčistil, přitáhl, a od té doby klid.

Tak držím palce, ať už máš pokoj.

Mmch - roztlačit je taky řešení. Dát tam trojku nebo čtyřku, a spojku pustit pomalu, aby motor nedostal prudké roztočení. Minule se to tady probíralo.

[upravil dne 31.5.2014 14:29 od P607Olda]

Odesláno

No to ja jsem zkousel ale kabely byly vsechny studeny, nic teplyho :-(

Vymenim kostru a budu zkoumat dal... :-( jinak uz me nic nenapada...

To ja jsem zrovna nechtel roztlacet...nahoda je blbec... :-)

Odesláno

Není horký kabel, ale jenom ten šroub nebo kabelové oko. A ne moc, protože když to nestartuje, tak samozřejmě nedržíš klíček dlouho. A záleží taky, jaký zbytkový proud prochází.

Tedy - možná máš vadný startér, ale byla by blbost ho rozebírat, pokud je to něco jiné.

Odesláno

to bude starter, taky mi cvakal. nekdy napoprve cvakl a napodruhe uz nastartoval, jindy startoval v pohode ale jindy to trvalo treba pul hodiny nez misto cvakani nastartoval, no a jakmile to trvalo hodinu nez opet naskocil, tak sel ven, krom uhliku bylo treba vymenit i spinac, bylo to cely od oleje, takze komplet repas a ted startuje pekne a dokonce i trochu tise. takze za me to bude starter. pokud se ti to bude zhorsovat, tak je to starter

• O 1 měsíc později...
Odesláno

No takze to byla nakonec kostra...prasata v Olfinu mi cvakani spojkoveho lanka vyresili prikurtovanim lanka ke kostre mezi blokem na kastli. V te samo popraskala vlakna coz pri stari kabelu vedlo k nefunkcnosti...po vymene startuje jak o zivot.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...