Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 7 hodinami, rhinos napsal:

obnovil bych téma...

letos nejspíše s jinou rodinou vyrazime do Italie.

Nejaky tip?Hlavni podmínka je pisek na plazi a aby tam nebyla hlava na hlave

No my letos s dětma vyrazime zas do Bibione. Už potřetí.

Když sem jel poprvý, tak sem byl takovej plnej nedůvěry, asi jako každej, když slyší bibione (fabrika na turismus/hlava na hlavě atd..), jenže ono je to trochu jinak. Bibione má tři části, kdy jedna jsou velký hotely, diskotéky, spousta světel a kraválu celou noc, pro ty co chtěj řádit. Pak je tu druhá část, kde jsou převážně vilky a asi dva nebo tři větší hotely, na ulicích je klid, lidí tak normálně, večer je ticho. Tam jezdím a myslim, že hlavní klientela jsou rodiny s dětma. No a pak je třetí část, tam je to samá borovice, ticho, pomalu nevidíš ani ty vilky a nebejt jedný cca 200 metrový ulice, tak tam moc lidí ani nepotkáš.

Mě hlavně vyhovuje, že tam je všechno dostupný, kavárny, pizzerky, pekárna, zmrzlina, nákej ten krámek, prostě pro turistu všechno a blízko. Pláže čistý a uklizený, nikdo nedělá bordel. Pronajímáme si vilku na tejden, kde máme trošku soukromí, zahrádku na grilování (nic velkýho), parkování pro káru a tak. Ráno si chodím zaběhat podle pláže a cestou zpátky koupim pečivo. Na tepanyaki udělám spoustu volskejch ok a slaniny a celá rodina se cpe...Za mě pro rodinu s dětma (mám dvě šestiletý) nejlepší z těch různejch destinací, kde jsem byl. Jo a je to sakra blízko, nějakejch 8 hodin podle provozu.

Není to na romantiku ve dvou, nebo pro potapěče, není to pro gurmány a asi ani pro sportovně založený lidi, co rádi podnikají výlety na kole a tak. Je to prostě relax, kde nic nemusim a všechno mám blízko.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

tak nakonec letos Abruzzi..

Jsem na to zvědav...popravdě z cesty mám větší vítr než když jsem jel na jih Chorvatska...ale zase jedeme dvěma auty.

No a děsí mi ty rovné pláže a kačákovité moře:D

No snad najdu nějakou divočejší pláž

Odesláno

jo chceme cestu rozdělit na dva dny.

Noc co jsem tak koukal asi u Gardy...nebo jestli má někdo tip na ekonomické ubytování:D

Jsem koukal třeba na okolí Benátek ale ceny za ubytko jsou docela brutální;)

Když by to bylo jen aby si člověk s dětmi jeden podvečer odpočinul a ráno mohl jet dál...

Jinak v tématu k Chorvatsku se řešila i možná trasa cesty...je nějaká doporučená do střední Itálie?

Já řeším jen jestli to vezmu tunely a nebo přes Alpy na kukačku

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Bacha z Bologne na Ancona bývá dálnice dost ucpaná celkem pravidelně doporučuju sjezd u Ferrara a dál na Ravenu po státovce celkem to jede uvidíš kousek it a ušetříš nějaké to eur za míto nebo uplně nejlíp odbočit pod benátkama  před padovou a po státovce........po ravenu + 30 minut než dálnice.   Hr.vs. It...za mě jasně It. v Hr jsem byl naposled před 6 lety a už tenkrát nevěděli co si za to říct a přístup fakt hrozný.Podobné je to i v It. nad benátkama takže tam nee.I když jak píše morepower to taky zní dobře apartmán v klidné zoně není špatná volba večer obejít hospůdky a vybrat si tu svoji... Momentálně dávám přednost hotelu s jídlem aby i moje žena měla dovolenou a nemusela se o nás  s dětma starat 10 a 5 let Italie je dobrá pro děti kvuli pisku a všelijakym blbostem okolo hřiště hrady prolezačky atd.Do Gargana se chci propracovat jezdime každy rok niž a níž i když ze san marina je to ještě  cca 500 km:myslim to nevim jestli dám na jeden zátah.Jo a kdybyste měli někdo tip na západní pobřeží sem s ním.

llug

Odesláno

Dá se to na jeden zátah.

Byl jsem v Giualianove je to mezi San benedetto del Tronto a Roseto degli Abruzzi.

Cestou tam jsem sice přespal protože se mi výrazně posunul odjezd ale cestu domu jsem vzal na jeden zatah a to kus pred Gardou zacla nesmyslna kolona a trvala snad tri hodiny.

Kdyz tak porovnavam tak nevim kazdy ma neco do sebe.

Ale ja v Chorvatsku jezdim hodne dolu bud na Makarskou nebo Peljesac.

Pisek je fajn ale na druhou stranu kdyz jsou vlny tak pod vodou u brehu moc neuvidis.

A nejak jsem vubec nepochopil system siest a restauraci:)

Mel jsem apartman a byla u toho i restaurace ... a ted budu za chronickeho stezovace ... ale treba ta pizza me vubec nenadchla.

Jezdim hodne sluzebne Nemecko,Rakousko,Svycarsko a i obcas Italie takze me to docela prekvapilo.

Jestli to treba byla nejaka lowcost pizza :)

Priste nevim jel bych klidne jeste niz...

CO me naopak nadchlo byl system dodrzovani dopravnich predpisu....a docela jsem se i prizpusobil

Odesláno
před 2 hodinami, llug napsal:

Bacha z Bologne na Ancona bývá dálnice dost ucpaná celkem pravidelně doporučuju sjezd u Ferrara a dál na Ravenu po státovce celkem to jede uvidíš kousek it a ušetříš nějaké to eur za míto nebo uplně nejlíp odbočit pod benátkama  před padovou a po státovce........po ravenu + 30 minut než dálnice...

To nemusí byť pravidlom. Túto cestu som absolvoval už X krát a niekedy som to fakt ľutoval. Naposledy som obišiel iba Bolognu a za ňou hneď zase na diaľnicu. Doporučujem sledovať dopravnú situáciu na google a prispôsobiť sa. Keď cestujem sám a mám dosť času  tak pravidelne schádzam z diaľnice v rakúsku pred hranicou a do Udine zídem  mimo diaľnice. Ďalej ísť mimo  už nemá význam.

Odesláno
před 19 hodinami, dusan2 napsal:

To nemusí byť pravidlom. Túto cestu som absolvoval už X krát a niekedy som to fakt ľutoval. Naposledy som obišiel iba Bolognu a za ňou hneď zase na diaľnicu. Doporučujem sledovať dopravnú situáciu na google a prispôsobiť sa. Keď cestujem sám a mám dosť času  tak pravidelne schádzam z diaľnice v rakúsku pred hranicou a do Udine zídem  mimo diaľnice. Ďalej ísť mimo  už nemá význam.

Jasnačka když bude dálnice prázdná(v méně exponované dny než sobota) nemá cenu sjíždět s dálnice ale i tak je to po státovce zajímavá cesta a jak říkám netrvá o mnoho déle než po dálnici

Odesláno
před 21 hodinami, rhinos napsal:

Dá se to na jeden zátah.

Byl jsem v Giualianove je to mezi San benedetto del Tronto a Roseto degli Abruzzi.

Cestou tam jsem sice přespal protože se mi výrazně posunul odjezd ale cestu domu jsem vzal na jeden zatah a to kus pred Gardou zacla nesmyslna kolona a trvala snad tri hodiny.

Kdyz tak porovnavam tak nevim kazdy ma neco do sebe.

Ale ja v Chorvatsku jezdim hodne dolu bud na Makarskou nebo Peljesac.

Pisek je fajn ale na druhou stranu kdyz jsou vlny tak pod vodou u brehu moc neuvidis.

A nejak jsem vubec nepochopil system siest a restauraci:)

Mel jsem apartman a byla u toho i restaurace ... a ted budu za chronickeho stezovace ... ale treba ta pizza me vubec nenadchla.

Jezdim hodne sluzebne Nemecko,Rakousko,Svycarsko a i obcas Italie takze me to docela prekvapilo.

Jestli to treba byla nejaka lowcost pizza :)

Priste nevim jel bych klidne jeste niz...

CO me naopak nadchlo byl system dodrzovani dopravnich predpisu....a docela jsem se i prizpusobil

jj jezdí jak kdo chce předjetí z prava skůtrem není nic vyjímečného nebo tři auta v jednom pruhu vbedle sebe na křižovatce se semaforem ,ale i tak se mě zdá že se nad ničim moc nerozčilují prostě to berou jak to je

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

takze ten silenej klakson co davam do Mondase se evidentne bude hodit :D

Jedu v zari Caorle, s tim, ze chcem primarne byt v Benatkach a jezdit po historii ci zajimavostech (tipy uvitame) a kdyz by teda bylo jako teplo, tak vzit deti i na pisecnou plaz.... uz ted z toho mam vosypky....

uvitam i rady na cestu. Ted v praci koukam na mapu, a tahne me to na Budejovice, Linz, Salzburg, Villach, Udine :)

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

Vilach, Udine,Bibione me ceka ve stredu tak snad to bude v klidku. Zpatecni cesta me netrapi ale tam bych chtel jet na pohodu. Sileni italove me netrapi, jen ty kolony, to je vopruz.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...