Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Milane, tak na to, že jsi mě to říkal, jsem zapomněl. V zimě jezdím jen málo. Tak jednou do týdne krátká jízda po městě nebo po okolí. Ale jezdím s ním moc rád. Hardtop je skvělý. Je to jiná jízda něž ve vysoké 307mě. Zvedák na hardtop už mám v garáži namontován, ale ještě nemám držák, který se přidělá pod hardtop a za ten se zvedne. 

Radime, rozhodně se o to pokus. Vím, že na některých úřadech to klukům prošlo. Já měl jen smůlu.

Na Cabriu je ještě hodně práce a investic, ale postupně to ubývá. Teď musím dořešit zapsání kol, koupě Cyklonů, pak koupě pneumatik a potom ten neustále odkládaný repas zadní nápravy.  A před létem výměna slídy

Odesláno

Radime, máš typáč na jiná kola? Pokud jsou rozměry stejné, mohli by ti to na STK dát, za pokus by to mohlo stát, pokud ti to neprojde přes papír od Gabriela. 

Romane: Myslím, že jsem ti to říkal, jakmile to bylo na zvedáku. Zadní silenty odchází běžně na 306tce, ale nikdy nejsou slyšet - avšak při jízdě se dají poznat (po přidání plynu začne auto táhnout na jednu stranu a po ubrání zase na druhou - jak to rameno pohybuje). Není to drahá položka, ostatně jako většina podvozkových dílů na 306tku. ;)

Odesláno (upraveno)

Asi jsi mě to říkal, ale to už jsem neudržel. Tenkrát to byl náročný den. 

Cyklony zatím kupovat nechci, dokud se mě nepodaří je dostat do VTP.

A taky mě čeká koupě letních na 307mu, tak chci s kolama na 306ku ještě počkat.

Na ty se žlutým Cabriem jsem se díval, ale jsou dost podřené. Ale, seženu lepší???

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Dají, ale asi za 4000 Kč podle mě nebudou. Ono je ale nutné uvážit, že to jsou 15 let stará kola a pravděpodobnost, že je najdeš v originálním laku a nepoškozená, je malá. 

Odesláno (upraveno)

Také by mě zajímala cena renovace.

Přemýšlím ještě o tom, že bych na příští rok, kdy budu auto využívat k běžnému ježdění, koupil plecháče, a na další rok, kdy už auto bude uloženo v garáži a bude jezdit jen na výlety, tak bych pak koupil Cyklony. Při běžném ježdění a parkování u obrubníku bych neničil Cyklony a měl bych rok na to, najít opravdu pěkné.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Radime, zřejmě jsem na netu našel ty kola, co jsi myslel. Jsou za 7500kč a jsou ve skvělém stavu. Ale pro mě to teď není. Teď jsou důležitější věci, co se musí na Cabriu udělat.

Objednal jsem rozvodovou sadu, tak snad se mě podaří si udělat čas a vyměnit ji.

post-33051-0-23951100-1422557841_thumb.j

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Příběh ze soboty z mé cesty do Velkého Meziříčí.

Vyjel jsem po 11h. Po ujetí asi deseti kilometrů se při přejezdu nerovností ozval z pravého předního kola divný rachot, jako by drhlo železo o železo. Takové grrrrr :D.

Prohlédl jsem kolo, a když jsem nic divného nenašel, jel jsem dál. Asi v půli cesty jsem projel na silnici nafoukaným sněhem. Po vyjetí ze sněhu se ono hlasité grrrrrr ozvývalo již nepřetržitě. Šlapáním na brzdu se zvuk neměnil. Zastavil jsem, a prohlédl celý předek znovu. Nic podezřelého jsem tam nenašel. Po telefonátu s MilanemF1, (kterého jsem vyrušil od oběda, promiň Milane ;) ), jsem vyrazil na další cestu. Po ujetí možná pár set metrů, zvuk utichl. Znovu se ozval až před Velkým Meziříčím. Zkoušel jsem za jízdy vše možné, a až po tom, co jsem se dotkl ruční brzdy jsem věděl, že problém není vpředu, ale vzadu.

Levé táhlo ruční brzdy vypadlo z držáků na nádrži a občas brnklo o silnici. Po projetí sněhem kleslo níže a drhlo pořád. Pak ho asi přizvedla nerovnost na silnici a bylo chvíli ticho.

Zvuk se nesl přes táhlo do tunelu až k řadící páce, a i při otevřených oknech se zmálo, že to jde od předního kola.

Nechápu, jak jsem táhlo prověšené až k zemi mohl při prohlížení spodku auta přehlédnout. Asi to tmavé pozadí lesa a černé táhlo :D .

Jsem si připadal jak blbec.

Bohužel, reklamace u mechanika nebude, protože jsem si dodal vlastní díly, a on mě říkal, že táhla nebyla přesně na moje auto, a že jim musel upravovat držáky.

Levé je prodřené, ale asi vyměním obě.

Byl bych nerad, kdyby mě na cestách upadlo i pravé.

Odesláno

A ani jednomu jsem nepomohl. :D

Ten lanovod mě nenapadl ... ač já mám taky jeden prověšený, myslím, že pravý a vůbec nevím, jak ho "přitisknout" k autu ... nicméně lana tam jsou asi 4 roky, takže mají něco za sebou.

Odesláno

Možná bych ještě někde v PC našel typový list na zapsání kol 195/50/15 s ET19 pokud by byl zájem. Jen nevím jestli tam je psaný i obsah a výkon motoru.

Odesláno

195/50 R15? Na tohle auto by měly být kola 195/55 R15. Nicméně pokud to budeš mít zapsané, obuješ na to gumy, které budou odpovídat. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...