zimic Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 Prosím o radu když auto delší dobu stojí cca dva dny, tak potom špatně startuje na druhý až třetí pokus.Občas naskočí motor na tři válce, chcípne a další start už je ok. Nevíte jestli by to mohly být žhaviče? jinak jsou cca před rokem měněny [upravil dne 13/5/14 23:59 od zimic] Citovat
HonzaZ Odesláno 14. květen 2014 Odesláno 14. květen 2014 Zkontroluj palivové vedení od nádrže až k vstřikovacímu čerpadlu včetně palivového filtru. Pokud je tam netěsnost, tak ti spadne nafta a trvá dlouho než ji čerpadlo nasaje. U těchto motorů není palivové čerpadlo v nádrži, ale až u vstřikovacího čerpadla, takže je to citlivé na těsnost palivového potrubí. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. květen 2014 Odesláno 14. květen 2014 když auto bude stát dva dny a více, zkus před startem napumpovat naftu ručně balonkem Citovat
zimic Odesláno 14. květen 2014 Autor Odesláno 14. květen 2014 Díky za rady, vyzkouším a dám vědět. Jinak palivový filtr je před měsícem meněny, před tím se to nestáválo. Citovat
HonzaZ Odesláno 14. květen 2014 Odesláno 14. květen 2014 Tak bych se soustředil na ten filtr resp. těleso filtru, zda je těsné. Citovat
twoolf Odesláno 14. květen 2014 Odesláno 14. květen 2014 jj gumička pod víkem filtu. Přitáhnout, nebo vyměnit. Citovat
zimic Odesláno 15. květen 2014 Autor Odesláno 15. květen 2014 Tak chlapy díky za rady. Kouknul jsem na ten filtr a když to v servise měnili tak tam pro jistotu nedali tesnění vůbec. Tak snad to bylo tím, vypadá že je to ok.ještě počkám do zítra,ale myslím že je po závadě. Ještě bych se chtěl zeptat mám ještě jeden problém. Mám zakládat nové vlákno? [upravil dne 15/5/14 19:24 od zimic] Citovat
zimic Odesláno 15. květen 2014 Autor Odesláno 15. květen 2014 Při pozvolném přidávání plynu se začne jakoby dohánět plyn, ale při prudším sešlapnutí jde motor za plynem dobře. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. prosinec 2014 Odesláno 27. prosinec 2014 (upraveno) Mě se stává, ale pouze při mínusových teplotách, při studeném startu, že nastartuju, a auto jede tak cca 15-20 s jakoby na tři válce. Po tomto startu se vyvalí bílý kouř, který ale za chvíli ustane...Po těch 15-20 sekundách už motor běží normálně a tiše. Máte s tím někdo zkušenosti? Co by to mohlo být? Pal. filtr měněn v září, ale dělalo to tak i před výměnou žhaviče proměřeny - OK Upraveno 27. prosinec 2014 uživatelem hardhouse.trip Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 Pokud jeden válec vynechává, tak ten bílý "kouř" je nespálená nafta. Pokud takhle vynechává, bude zřejmě na tom válci slabší kompresní tlak - opotřebení válce, podpálený ventil... Citovat
hardhouse.trip Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 Takže se mám připravit na výměnu hlavy? A proč to tedy nedělá při plusových teplotách? Citovat
ozzy56 Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 zkus diag. se zaměřením na vstřiky--ten jeden válec prostě od startu nejde, zapojí se až po těch cca 20 vteřinách Citovat
hardhouse.trip Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 Vstřiky byly repasovány v říjnu...všechny 4... Snad jedině že by to nějak odflákli... Zkusím tu dia a uvidíme... Díky za rady hoši Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 (upraveno) Dia ti bude leda na pytel, musel bys ty vstřiky vyndat a změřit kompresní tlaky. EDIT: a v plusových teplotách to nedělá, protože teplota vzduchu po stlačení ve válci je závislá i na počáteční teplotě nasátého vzduchu. Čím horší kompresní tlaky a čím nižší teplota, tím menší teplota po stlačení a pokud nedosáhne zápalné teploty, nedojde k zapálení... Upraveno 28. prosinec 2014 uživatelem oddie Citovat
hardhouse.trip Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 Ty tlaky mi změří každej servis? Nebo jen ty specializovaný diesel servisy? Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 Každý, kdo má příslušný tlakoměr. Existují různé koncovky, i místo žhavky. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 28. prosinec 2014 Odesláno 28. prosinec 2014 No, takhle - jezdit se s tím dál může, nebo ne? Nebo hrozí něco dalšího, pokud budou ty tlaky špatné, a nevymění se ta hlava? Citovat
hardhouse.trip Odesláno 7. únor 2015 Odesláno 7. únor 2015 Nebo existuje nějaká oprava, aby se nemusela měnit celá hlava? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.