Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu když auto delší dobu stojí cca dva dny, tak potom špatně startuje na druhý až třetí pokus.Občas naskočí motor na tři válce, chcípne a další start už je ok. Nevíte jestli by to mohly být žhaviče? jinak jsou cca před rokem měněny

[upravil dne 13/5/14 23:59 od zimic]

Odesláno

Zkontroluj palivové vedení od nádrže až k vstřikovacímu čerpadlu včetně palivového filtru. Pokud je tam netěsnost, tak ti spadne nafta a trvá dlouho než ji čerpadlo nasaje. U těchto motorů není palivové čerpadlo v nádrži, ale až u vstřikovacího čerpadla, takže je to citlivé na těsnost palivového potrubí.

Odesláno

Tak chlapy díky za rady. Kouknul jsem na ten filtr a když to v servise měnili tak tam pro jistotu nedali tesnění vůbec. Tak snad to bylo tím, vypadá že je to ok.ještě počkám do zítra,ale myslím že je po závadě.

Ještě bych se chtěl zeptat mám ještě jeden problém. Mám zakládat nové vlákno?

[upravil dne 15/5/14 19:24 od zimic]

• O 7 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Mě se stává, ale pouze při mínusových teplotách, při studeném startu, že nastartuju, a auto jede tak cca 15-20 s jakoby na tři válce. Po tomto startu se vyvalí bílý kouř, který ale za chvíli ustane...Po těch 15-20 sekundách už motor běží normálně a tiše.

Máte s tím někdo zkušenosti?

Co by to mohlo být?

Pal. filtr měněn v září, ale dělalo to tak i před výměnou

žhaviče proměřeny - OK

Upraveno uživatelem hardhouse.trip
Odesláno

Pokud jeden válec vynechává, tak ten bílý "kouř" je nespálená nafta. Pokud takhle vynechává, bude zřejmě na tom válci slabší kompresní tlak - opotřebení válce, podpálený ventil...

Odesláno (upraveno)

Dia ti bude leda na pytel, musel bys ty vstřiky vyndat a změřit kompresní tlaky.

EDIT: a v plusových teplotách to nedělá, protože teplota vzduchu po stlačení ve válci je závislá i na počáteční teplotě nasátého vzduchu. Čím horší kompresní tlaky a čím nižší teplota, tím menší teplota po stlačení a pokud nedosáhne zápalné teploty, nedojde k zapálení...

Upraveno uživatelem oddie
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...