Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

žárovka denního svícení do světlometu

Recommended Posts

Odesláno

Pánové, tak zase jeden příspěvek. Mám denní světla ty dvouvláknové 5/21W. Amůžu říct, že docela problém.... svítí obě vlákna a dost často se nějaké spálí.... paltočert, žárovka za pár "šupů", ale ta výměna.... :myslim  :o  tam potřebuješ snad ručku od anorektičky... neříkám, že mám zrovna lopatu, ale do toho otvoru ji prostě nedám...co když tam dám nějakou LED? co vy na to?

Odesláno

Obávám se, že 5008 žádný prasklý žárovky nehlásí ;)

I když nemůžu tak úplně soudit, ještě mi žádná nepraskla, každopádně v manuálu jsem o této funkčnosti nenašel ani zmínku.

Odesláno (upraveno)

Neboj, hlásí prasklé žárovky. Jen žárovky denního svícení nehlásí.

Upraveno uživatelem elton
Odesláno

Ani nejde tak moc jestli to bude nebo nebude hlásit chybu, tady jde hlavně o to zda ta žárovka bude svítit nebo zda to vyhodnotí řídící jednotka jako chybu když tam bude menší napětí než, která tam má být a pak to žárovku nerozsvítí. Si zkus dát v autě třeba do vnitřního osvětlení obyčejnou led žárovku, která nebude mít v sobě čip,který vyrovná napětí jaké má obyč žárovka tak se ti led žárovka nerozsvítí. Tohle už mají snad všechna auta od r.v 2001. Můj dotaz byl na to, zda je tato žárovka vybavena odporem, který reguluje to nižší napětí. Protože pokud tam ten odpor není tak na 90% to svítit v Peugeotu nebude.

Odesláno (upraveno)

Fakt jo? A já jak debil chodím kolem auta a "stěrače stírají"... :D

žárovky úž mám za ty 3 a kousek roku doce "očouzený" ale stále svítí. Už ale čekám, kdy to přijde...

1075: Napětí je všude 12V. I na těch ledkách ;), ty ledky jsou určený na 12V

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Neboj, hlásí prasklé žárovky. Jen žárovky denního svícení nehlásí.

Elton, takže ty uvedené žárovky fungovat v denních světlech budou i když nebudou mít ten odpor?

Odesláno

Ledky do denního svícení (viz starší příspěvky v tomto vláknu) zabudoval Božek. Vše funguje, jen homologaci nemají. Minulý týden vyhodili z STKčka synovcova kamaráda, měl ledky v zadních obrysovkách, brzdovkách a v blinkrech. Technik mu řekl, že si to má předělat a "dnes jste tu nebyl...". A prý u policie dnes od 500 výše... A to je neměl vpředu.

Odesláno

Synovcuv kamarad je osel, a to mu lichotim, v zadnich svetlech nejsou ledky skoro videt. V dennim je to jine maji bytvidet, nic nesignalizuji, spousta expetru jezdi s parkovackama a jsou v klidu. Denni svetla na stk normalne nezkousi.

Odesláno (upraveno)

BFG: Zhaslý vidět nejsou, rozsvícení ale poznáš na první pohled. On to nikomu neříkal, servisní technik mu to řekl rovnou. Neměl ale jen obrysovky v podstatě všechny zadní. Obrysovky, brzdy i blinkry.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Mezi žárovkou a LED pesudožárovkou z číny je obrovský rozdíl, bohužel. Sám jsem to testoval na Laguně a musel jsem uznat, že je to o život a pěkná hloupost. Párkrát jsem to viděl i na cizím autě, a speciálně brzdová světla nejsou skoro vidět. Nedivím se že to na STK nepustí. Proti tomu denní svícení by neměli ani kontrolovat ne?

Odesláno

No neměl tam žádný žárovky z Číny, tedy ony se nejspíš v Číně vyrábějí i ty, co o nich říkáš, že svítí dobře. Měl tam opravdu špičkové LED, ale ani tyto špičkové LED paticové náhrady nejsou homologované. O náhradách třeba H7 se nemá ani smysl bavit, tam už to není o svítivosti, na LED osvětlení je potřeba mít správně konstruované světlo, klasická parabola nestačí, proto žádná náhrada H7 homologaci nezíská. Doprasit brzdová světla se dají i "nehomologovaným" zatmavením, nemusí to být jen LED.

I na denní svícení je homologace, jak na svítivost tak na jejich umístění na voze. Navíc podle vyhlášky žádné denní svícení vzadu není.

Odesláno

Já říkám že svítí dobře klasická žárovka, a ty se zhusta dělají i v Evropě. Nepíšu o LED. Ale jinak i CREE dělá prakticky všechny moduly LED v Číně. Já se nehádám o ničem co se tu tvrdí, jen že na STK nebudou zase tolik řešit denní svícení, protože ho tam myslím ani nerozžnou. Jinak denní svícení jako takové má samosebou homologaci, ale tu nemá odhadem tak polovina aut, co jezdí v Česku s dodělaným denním svícením. Tak jak ty auta udělají STK? :)

IMHO na umístění denního svícení není homologace, pouze předpis, kde smí a kde nesmí být vzhledem k určitým rozměrům vozidla umístěno. Taky je definováno, kdy a jak má svítit, a jak má svítit ve vztahu k obrysovým světlům a hlavním světlům.

Více třeba pěkně napsáno zde: http://www.policie.cz/clanek/svetla-pro-denni-sviceni.aspx

Odesláno

Tak tak. Na umístění není homologace-pouze předpis, ale na daný typ světla ano. Ty různě lepený na autech by měli mít na sobě vylisováno RL.

Kdo to nemá neměl by mít STK.

Ve světlech má být to co tam patří. ;) 

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...