Lihous Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Mame v aute navigaci Garmin rada tusim 1300 k tomu se poridil prijimac TMC tedy dopravni data. Ale nejak se me nedari tento signal dostat do samotne navigace. Asi nejlepsiho vysledku se dosahlo pokud byl jen tak volne kabel/antena na palubce. V case se predelal drzak na A sloupek prijimac schoval za plast a nastalo hledani signalu. Dokonce i zaruceny navod na pripojeni na stavajici antenu radia nejak nefunguje a spis zhorsuje prijem / dokonce nefunguje ani rozbocovac. Dnes jsem kablik coby antenu strcil pod strop ale opet vysledek KO a signal se nekona. Zajimave je ze pokud je navigace vne auta tak TMC signal jede okamzite po zapnuti - jasne ze je uvnitr vse odstinene. A kdyz uz mam tento dotaz je nekdo z pritomnych kdo by prehral soft. v samotne navigaci ta se datuje rokem vyroby 2010 .....? Samozrejme ne zadara Napady rady ....? Diky Citovat
koblih69 Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Anténa by určite neměla být \"pod plechem\" ale třeba nahoře podél čelního skla nebo podél A sloupku a pod. Citovat
Lihous Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 To jsem zkousel a uspesne to nefunguje. Snad tu a tam se signal ukazal kdyz byl jen kablik zasunuty mezi palubkou a celnim sklem. Ale jinak ee ...... Dokonce ani na horach se zazrak nekonal. Prekvapive to celkem dobre jelo okolo Brna smer Svitavy ale dal k Hk uz klasika nic. Ale pokud vystrcim kabel jen z okna funguje to Citovat
koblih69 Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Hm tak ot vypadá na nějakou mizernou citlivost. A co třeba vmáčknout kabel skrz těsnění třeba do gumy kolem čelního skla nebo podél střechy? Citovat
Lihous Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Hm to se me prave nechtelo .... Na netu byl pomerne jednoduchy navod jak dovest signal k prijimaci / o kterem je znamo ze citlivost neni velka / ze stavajici autoanteny ale po pripojeni se zhorsil prijem a na slabsich stanicich se zvuk utapel v sumu / skutecne znatelne zhorseni / dal jsem klasiku rozbocovac / o poznani lepsi ale stejne sumu moc / .... Proc ale jen na zhruba 1m kabliku to venku funguje me spis prislo ze je prijimac \"zahlceny\" silnejsim signalem pokud jsem na autoantene ..... Sum nevim proc je jen pri pripojeni prijimace TMC. Citovat
Otofon Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Ahoj,mam Garmin nuvi 2595Lm...Soft přehravám na https://my.garmin.com/mygarmin/login.htm?service=https%3A%2F%2Fmy.garmin.com%2Fmygarmin%2Fcustomers%2FmyGarminHome.faces jsem tam registrován a aktualizuji všechno tam.Zkoušel jsem kopírovat soft z jedné navigace do druhé,ale nedělalo to dobrotu.Navigace se vypínala a šla zapnout až x pokusů. snad to něco pomůže Citovat
Lihous Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Na te strance jsem registrovan ale na prehrati soft si asi sam netroufnu .... Uz stahnout nove mapy byl orisek nemame dozivotni aktualizace zadara lepe receno jsou soucasti navigace ale puvodni majitel si to neaktivoval a ja mam smulu leda bych si zaplatil novou licenci tak ze jsem se se zastoupeni Garmin CZ pohadal a mam je ..... Ale soft mame stary a zkusil bych zda se nezlepsi i komunikace a prijem TMC jinak to je prijimac tusim TMC25?? Citovat
Lihous Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Ano je tam pokovene okno To me bylo jasne ale pokud se nam valel nevzhledne kablik po palubce tak to tak nejak slo [upravil dne 8/5/14 19:55 od Lihous] Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 pres okno to nikdy tak nejak nepojede nezbyde nez projit navod k obsluze a najit zda okno ma \"misto pro platebni terminaly\" je to cast okna vetsinou nad zrcatkem kde okno pokovene neni aby tam mohly byt krabicky na mytne atd. Citovat
koblih69 Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Ty máš pokovené okno? No tak to opravdu jedině dostat anténu ven Citovat
Otofon Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Není na tom nic těžkého.Po přihlášení na svůj profil dáš záložku \"mé aktualizace\"a tam pak \"aktualizace softwaru\".Po nainstalování do navigace ji odpojíš od PC a zapneš.Ona si nainstaluje software sama. Citovat
Lihous Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Dobra a proc to nejde vzit z autoanteny / rozbocit signal. Proc se po pripojeni TMC prijimace zvetsi uroven sumu....? Citovat
Lihous Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Klasika nejaky hybridni rozbocovac .... Predtim jen prez keramicky kond. dle zaruceneho navodu ale pro TomToma. Vysledek stejny = spatne. A nebo se zeptam jinak ma nekdo zapojeni jacku na prijimaci TMC pro externi antenu? Pripadne je ochotny ten jack tusim 2,5mm nejak zmerit? [upravil dne 8/5/14 20:37 od Lihous] Citovat
Lihous Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 Kontaktoval jsem servis Garminu v CZ a jak jsem predpokladal tak se i stalo. Predpokladal jsem ze spis neodpovedi vubec ale \"odpovedeli tipicky cesky\" ........ Co se zapojení jacku týče, pokud bude anténa zapojena v kabelu a bude natažena pomocí přísavek na čelním skle, neměl by být se signálem problém, pokud máte pokovené čelní sklo, není bohužel od garminu žádné řešení. Bohužel zapojení jacku nemáme jako cz support k dispozici. S pozdravem ........ Jinak receno jsme autorizovany servis ale radeji nic neopravujeme nemame k tomu schemata. A k problemu prijmu TMC signalu - mas smulu NO A nejake elegantni reseni proc kdyz muzes mit na palubce natazeny krasny drat na prisavkach co zrovna moc na one nedrzi BOZE PROC! Jinak dnes po desti se prijem aktivoval a celkem i drzel - jak bude chvilka rozeberu prijimac a kouknu se zda tam nebude nejaky studenejsi spoj. Ale jinak dle ruznych for je tento problem znam a jak rozbocovac tak jen klasika keramicky kond. zhorsuji prijem FM radia nekdy je popisovan jako u naseho jindy jen sotva znatelny asi zalezi jaka je sila daneho signalu stanice..... Citovat
Lihous Odesláno 6. červenec 2017 Autor Odesláno 6. červenec 2017 Po dlouhe dobe pridam postreh. Myslel jsem si ze uz TMC signal nefunguje a hle vcera odpoledne na dilne se prihlasil sice ne uz na Garminu ale na vetsim MIu ale sel .... chvilku pak uz zase jen tak ze se prihlasil a s vecerem ee uz zase nic. Vim ze je to proti proudu ale klasicka navigace pritahuje mene nez "chytrej MT" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.