xbata Odesláno 7. květen 2014 Odesláno 7. květen 2014 zdravim, mám na autě takovéto čerpadlo: http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage.aspx?gid=1365675ℑ=741325101&images=741325063,741325073,741325083,741325101,741325457,741325465,741325476&formats=0,0,0,0,0,0,0&format=0 Je zde imobilizér - je možné jej nějakým jednoduchým způsobem udmlčet? Kde najdu elmag. ventil na čerpadle? jedná se o typ BOSCH 0460494467 Citovat
Hafity Odesláno 7. květen 2014 Odesláno 7. květen 2014 Elmag. ventil je nahoře na té části ze které vedou trubky ke vstřikům.... Citovat
xbata Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Takže je to klasicky zakritováno jako na Lucasu? Nebo tam jak je snímač polohy plynu ( ta černá kostička) Citovat
johannka Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 tady máš návod jak na to, nevím jestli se ti to zobrazí bez registrace, imo už sem kuchal na dvou autech http://www.saxoclub.cz/phpbb2/viewtopic.php?t=7429&start=15 Citovat
Hafity Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Pokud máš to čerpadlo sundané z nějakého motoru, tak ten kryt by neměl být problém sundat.... Citovat
xbata Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 tak immo jsem kuchnul a byla to pohoda. Oproti Lucasu, kde ten ventil byl v kusu s immo.. Jinak už to mam zpátky na rozvodech, naftu to dává do všech trubek, ale ještě se mi to nepovedlo nastartovat. Může s tím mít něco společného snímač otáček, nevím kam ho zapojit, protože na lucasu tam byl přímo konektor, ale tady nevim - je tu jenom konektor ke \"stopventilu\" a ke snímači polohy plynu. Citovat
čarokněžník Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 sory ze ti sem lezu a spamuju, jen muzu poprosit o tu odoved na tu otazku na tom citroen foru? je tam \"Trava je...\" nevim co tam dopsat a nechce me to bez toho pustit na ten navod bych se rad podival.....je to tutovka....fakt to funguje? no a snimac otacek no to visze to s tim neco muze mit na jednastyrce dvestesestce mi to bez toho snimace vubec nestartuje to jednou vypad z konektoru kdyz jedu najednou bum dira v silnici motor uhasnul a uz to neslo jen to tocilo hele co je to za kod toho motoru presne Citovat
koblih69 Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 modrá, myslím, že tráva bude modrá... aspoň my u Temelína to tak máme Citovat
čarokněžník Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 ne pockej zase debil nejsem psal jsem \"zelená\" ale nepustilo me to nevim co to chce Citovat
xbata Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 Nevim co se tam píše, udělal jsem to sám a neni to složitý, stačí se zbavit toho krytu, a ventil - pokud to neni lucas-WUY stačí natáhnout plusák a otevře.. Citovat
xbata Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 Chlapi, ale já mám větší průser: To čerpadlo mi nechce dávat naftu skrze jeden vstřik.. Je to ten na čerpadle nahoře vlevo - na motoru druhý zprava. Ostatní dávají - měl jsem venku i ty \"elementy\" pod šroubením - jsou tam takové ventilky které protí pérkům otvírají a tím jde nafta do trubek (laicky popsáno) ovšem na tom jednom vstřiku jako by to mělo malý tlak a nepřetlačilo to pérko.. Když to vyndám, tak nafta jde, ale takhle ani ťuk Bylo mi řečeno, že to čerpadlo šlo krásně spolu s motorem a ceklem tomu i věřím, vypadá dobře, při napínání kladlo odpor - tak nevim, jestli to je vážně špatné, nebo to může být něčím jiným. :/ už sem z toho s nervama v kýblu - druhý čerpadlo, dvacetkrát nasazený - sundaný rozvody, vstřiky, sání, hadice, sračky, kolem a ted tohle.. Citovat
Hafity Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Ty jsi měnil Lucas za Bosch? Přešteftoval jsi držák čerpadla? Citovat
xbata Odesláno 11. květen 2014 Autor Odesláno 11. květen 2014 Na motoru byly díry jako by připravený na Bosch.. Má to něco společného s tím, že mi nejde nafta do jednoho vstřiku? Citovat
Hafity Odesláno 11. květen 2014 Odesláno 11. květen 2014 Jasně, na motoru jsi měl Lucas, ten jsi sundal, přešrouboval tři štefty \"o díru vedle\" a nandal jsi Bosch. Pokud bys to neudělal ovlivnilo by to předvstřik, ale nejspíš bys tam to jiné čerpadlo ani nenasadil. Naftu tlačí do všech vstřiků jeden jediný pístek se štěrbinou, který se pootáčí. Zatím to zkoušíš nezapojené do vstřiků? Citovat
xbata Odesláno 13. květen 2014 Autor Odesláno 13. květen 2014 No, už jsem to měl nastrojené komplet, ale nemohl jsem to nastartovat. Tak jsem kontroloval vstřiky a zjistil jsem, že jeden nedává. Ovšem nebylo to vstřikem, ale jako by to nemělo na tom jednom výstupu z čerpadla dostatečný tlak. S tím pístkem, který se otáčí si jsi jistý? Mluvíš o čerpadle Bosch? Já tam mám v místě výstupu z čerpadla před každou hadicí takový pístík s pružinkou, který laicky řečeno přerušuje proud nafty. A jako by to na tom jednou výstupu nepřetlačilo to pérko a tím neotevřelo pístík, který pouští naftu.. Tak nevím :/ Dá se nějak nastavit předvstřik? nevím, ale možná to bude i tím + Otázka - jde mi nafta , žhaviče jsou rozžhaveny do červena, startér točí motorem - je ještě nějaká šance, že by motor nenastartoval? Citovat
HonzaC2 Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 Možná to není tvůj případ, ale motor WJZ/WJY se dělal s elektronikou i bez ní. Když byl s elektronikou, byla k tomu řídící jednotka vstřikování, váha vzduchu, jeden vstřik byl řídící a šel k němu drát. Tys měl původně motor s elektronikou nebo bez ní? A to co tam dáváš bylo s auta s elektronikou nebo bez? Citovat
Hafity Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 Měl jsem na mysli pístek, který je v ose čerpadla, otáčí se a zároveň mu vačky uvnitř čerpadla udělují suvný pohyb, kterým vytváří vlastní tlak. Ten pístek je jeden pro všechny vývody a štěrbina, která je v něm, při pootáčení zároveň rozděluje ke kterému vývodu tlak nafty půjde. Pak je tam ještě mechanizmus, který upraví dávku nafty podle polohy páky akcelerátoru. Ty čtyři pístky s pružinkama jsou spíš zpětné ventilky. Nastavit předvstřik je VELMI důležité! Nastavuje se po vyšroubování šroubu, který je v ose čerpadla mezi těmi čtyřmi vývody ke vstřikům. Místo šroubu se namontuje úchylkoměr, který se svým hrotem opře o čelo toho pístku, který vytváří tlak a zároveň rozděluje. Pootáčí se celým čerpadlem po povolení matic na těch třech šteftech, jak jsem psal výše. Kolik má být ten předvstřik před HÚ už ale asi z hlavy nevypáčím.... http://mebonty.monobasin.net/vepump.html To, co myslím já je plunger, to, co myslíš ty je delivery valve.... [upravil dne 13/5/2014 11:15 od Hafity] [upravil dne 13/5/2014 11:32 od Hafity] Citovat
xbata Odesláno 13. květen 2014 Autor Odesláno 13. květen 2014 Čerpadlo už zase dává do všech 4. Jinak ano, měl jsem původně motor s elektronikou. Byl tam i onen vstřik s kabílkem. Jen tím, že tam ted mám v podstatě plně mechanické čerpadlo a mám k tomu i vstřiky, tak předpokládám, že už je to pasé. Ty origo vstřiky jsem nesundaval, ale všiml jsem si toho.. Jen teda nevim které teda používat.. + kam patří ten drátek pokud origo.. Citovat
Hafity Odesláno 13. květen 2014 Odesláno 13. květen 2014 Ten vstřik s kablíkem (řídící) dává jen signál řídící jednotce (zdvih jehly). Pokud máš plnou mechaniku, tak je jedno, jestli bude zapojen, nebo ne.... Ale pokud máš k čerpadlu i vstřiky, tak je vyměň a máš klid na duši.... [upravil dne 13/5/2014 19:00 od Hafity] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.