Jakub407coupé Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Zdravím Vás, chtěl jsem se zeptat zda by mi někdo mohl poradit . Mám problém u 407 coupe 2.7 Hdi s tím, že se mi hodně natlakovává expanzní nádoba, vždy když dojedu tak slyším syčení jak uniká tlak z exp. nádoby a \"hadice\" co mi vede z motoru do chladiče po delší jízdě je jako kámen což by prý být neměla. Občas se mi stalo že mi unikla i kapalina nějakou netěsností, když jsem po dělší jízdě někam dojel (asi si tlak našel nejslabší místo) tak jsem měl malou loužičku chlad. kapaliny pod autem v předu u spolujezdce. Zajel jsem tedy k mechanikovi a ten mi řekl že buď je to tím že je to zavzdušněné což jsme vyzkoušeli a zavdušněné to není a nebo že je v háji těsnení pod hlavou což mi docela vyrazilo dech pač to stojí raketu hlavně ta práce . (Ale říkal mi že s tímto motorem nemá takové zkušenosti ať se ještě zeptám spíše v originálu, takže budu muset navštívit už zítra Peugeota Domanského ve Zdibech, nebo peugeot Kly pač mám strach aby se něco nezničilo ) ale nejprve jsem se chtěl ještě zeptat Vás zda se to někomu stalo, nebo měl někdy někdo nějaký podobný problém. Jinak auto jezdí bez problémů. Žádné bouchání, cukání, cvakání. aut. převodovka řadí perfektně a motor žádné špatné zvuky nevydává. Hned když jsem auto koupil tak jsem vyměnil olej a filtry. Auto mám teprve 2 měsíce a je to mé v podstaně nejlepší a nejhezčí auto které jsem kdy měl pocit z jízdy a pohodlí je super, tak doufám že mě 407 coupé nezklame .:) Najeto 125 000 Km A předem děkuji za odpovědi Jakub. Citovat
koblih69 Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Těsnění pod hlavou... Nicméně ta louže je asi od klimatizace, kde je přesně? [upravil dne 24/4/14 21:53 od koblih69] Citovat
Jakub407coupé Odesláno 24. duben 2014 Autor Odesláno 24. duben 2014 No tak to teda moc velkou radost nemám chlapi a navíc jak jsem četl stojí to raketu :-/ jestli se to potvrdí tak zajedu do bazaru tam kde jsem to koupil a zkusím nějak vyjednávat. Citovat
Jakub407coupé Odesláno 24. duben 2014 Autor Odesláno 24. duben 2014 Jinak z klima si myslím to není pač je z toho cítit fridex. myslím si že je to hned u spoje s chladičem tam je taková napínací pružina či spona aby držela spoj a z teká to po hadici dolů na plast kryt a z toho na zem. Citovat
Agrafik Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Zeptej se přímo dotyčného Straki007 v odkazu a on ti určitě cenu řekne, poud by to teda bylo ono. A když ne tak taky. Citovat
407coupe Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 A prečo to tesnenie podľa vás povolilo asi. Aj to treba riešiť.... Prehrial si motor? Citovat
Jakub407coupé Odesláno 24. duben 2014 Autor Odesláno 24. duben 2014 Motor se nepřehřívá jak na malé i na velké vzdálenosti třeba Praha- Ostrava. Teplota vody pořád 90 stupňů a teplota oleje také v normálu, žádná kontrolka nesvítí a diagnostika také nic nezjistila. Napíši mu děkuji za rady :-) Citovat
407coupe Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Kúrenie funguje normálne? Kľudne ho mohol niekto prehriat aj pred tebou Citovat
Jakub407coupé Odesláno 24. duben 2014 Autor Odesláno 24. duben 2014 Teď nevím co přesně myslíš tím kouřením, jako z exp nádoby, nebo výfuku? Z výfuku nejde žádný dým, jen vlastně když je auto studené a nastartuji a nechám ho chvíli třeba 5 minut tak je trošku orosená zem u výfuku, ale minimálně. Citovat
Přema Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 Kúrenie - topení.... asi bych to dal tam kde už toto někdy dělali....... za mě Straki007 Citovat
Jakub407coupé Odesláno 25. duben 2014 Autor Odesláno 25. duben 2014 Jo, omlouvam se, topeni topi normalne treba uz po minute citim teply vzduch , ale kdysy jsem mel 407 v sedanu 1.8 a tam kdyz jsem pustil topeni nebo vetrak tak vzdy v motoru neco secvaklo a u coupe mi to nedela, ale topeni topi normalne. Citovat
Jakub407coupé Odesláno 25. duben 2014 Autor Odesláno 25. duben 2014 Tak jsem zajel ještě nezávazně ke třem mechanikům z toho jednou do Peugeot Kly, téměř všichni se shodli že tlak v exp. nádobě je větší než by měl být a že to nejspíše bude buď prasklím těsněním pod hlavou, nebo rovnou celou hlavou :-( což mě moc nepotěšilo auto mám ani né dva měsíce a už takové problémy ve Kly mi dokonce řekli že s autem nemám vůbec jezdit a že motory 2.7 Hdi jsou hrzoný a ty převodovky také, že vydrží max 150 - 200 k Km a pak konec :-/. Pořád tomu nějak nemohu uvěřit, pač olej ve vodě nemám, voda si myslím že se do oleje nedostává pač měrka ukazuje pořád stejně, teplota vody a oleje nekolísá je v normálu, topení normálka, auto žádné hlášky nepíše, kontrolka žádná nesvítí a prostě auto jede a táhne suprově, jen prostě mi syčí expanzní nádoba, mění se mi hladina vody neustále a je trošku špinavá jakoby od rezu, po delší cestě mi kape trošku ze spoje u chladiče chladící kapalina. Nejsem ale žádný odborník takže asi určitě nemám pravdu že by to mohlo být něčím jiným, nebo zda dokonce normální, jen si to namlouvám a asi pořád nepřipouštím :-). Každopádně volal jsem do bazaru kde jsem auto koupil, řekl jsem jim co se mi děje a říkali že prej mám přijed a že se mi na to kouknou, jde o větší bazar se servisem. Říkali mi že pokuď bude opravdu těsnění nebo hlava naprasklá tak se budou finančně podílet na opravě a že to tam umějí opravit, tak doufám že mě nevoděj za nos v pondělí se s nima domluvím na termínu. Citovat
Přema Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 ...jasně nejhorší motor na světě.......a převodovka taky na pikačů....jasan...... určitě to byli Ti co to auto nikdy nevlastnili...... Citovat
407coupe Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 Debili.... Kamarát má 290.000km ( najmenej) a motor ok akurát sa mu trošku začína ozývať automat.... A môj názor, na 99% je to tesnenie pod hlavou, keby si bol zo Slovenska urobili by sme ti to aj my.... Citovat
straki007 Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 Vsechno je zkurvena regenerace. Uz jsem psal SZ s cenou. A myslim ze raketa neni. Osobne mam tyhle opravy za sebou 6x dohromady a nemusi ani motor venku a ani kalamita to neni. Takove hracickareni a trpelivost:D Citovat
Jakub407coupé Odesláno 25. duben 2014 Autor Odesláno 25. duben 2014 No doufám že to bude v pohodě a opravěj mi to, chtěl bych to uhrát na skrytou vadu. Alespoň 1/2 aby mi zaplatili. Citovat
407coupe Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 Straki potreboval by som Fapko softverovo von z 1.6 Hdi. 2008 to je, kedy pôjdeš na slovensko Citovat
shark734 Odesláno 25. duben 2014 Odesláno 25. duben 2014 ja mám rovnakú otázku, kedy na tech chip? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.