Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nakonec jsem se rozhoupal = 2.5.2014 OC Letňany: 308 (5d), 3008 a 308 CC GT. Budete tam zítra někdo? Budu tam tak kolem 17. hod. (první jízda 17:30) :papa

Odesláno
Nakonec jsem se rozhoupal = 2.5.2014 OC Letňany: 308 (5d), 3008 a 308 CC GT. Budete tam zítra někdo? Budu tam tak kolem 17. hod. (první jízda 17:30) :papa

Veverko mozna bych se zajel podivat pokud po praci nebudu nic mit, ale jizdy rezervovane nemam ... leda ze bys me svezl jako pasazera vzadu ? :)

Odesláno

:papa

Místo: České Budějovice - GLOBUS - České Vrbné 2327, České Budějovice

Čas a vůz vaší testovací jízdy: 28.06.2014 10:30 - 11:00, 208 GTi 1.6 THP 200k MAN6

Čas a vůz vaší testovací jízdy: 28.06.2014 11:00 - 11:30, 308 CC GT 1.6 156k

Čas a vůz vaší testovací jízdy: 28.06.2014 10:00 - 10:30, RCZ-R ALLURE 1.6 270k MAN6

Odesláno

tak sem se v letnanech neplánovaně svezl 156PS 308 CC, a RCZ R.... a teda, 308 je lemra lína, na to kolik to má koní...ale RCZ....POTREBUJU TO AUTO..miluju ho...:roker:D

Odesláno

Dnes jsem se také docela neplánovaně svezl u nás v Letňanech. Pršelo a lidí bylo velice málo.

Stihl jsem 308 1,6HDi 115k 6st. a poté 2008 1,6 90k 5st. Vzhledem k povaze našeho rodinného vozu jsem také šáhnul po Expertu Tepee 2,0HDi 150k 6st, ihned jsem přeskočil do 208 GTI 1,6 VTi 200k a nakonec do své oblíbené 5008 2,0 HDi automatu. Ještě z čiré zvědavosti a nadšení jsem chtěl vyzkoušel 308 1,2 VTi, ale čas se nachýlil k 19hodině, a tak jsem to bohužel nestihl.

Nejsem nějaký velký fanda rychlosti a krom mé oblíbené 5008 mě ještě zaujal ten Expert :) ( těch 150k jede jako z praku ). Samozřejmě 308 je moc pěkná, ale zaujal mě ten větší hluk od motoru ( velká kola samozřejmě udělala také své ).

Nová 308SW je opravdu krásná, bohužel projížďka nebyla možná. Auto ještě není oficiálně představeno. Cena je ale nasazena velice optimisticky a nejsem si jist, že si někdo bude chtít koupit pažouta za skoro 600tis. ( v případě 2,0HDi ). Na tom voze mě ale zklamalo, že pokud jsem si posunul sedačku řidiče na sebe, nemohl jsem se za sebe vejít.

Odesláno

Moje zkušenost 3008 a 308 celkem OK, u 308 ten malý volant, to je věc :D Těším se na 308 SW na srazu. A kdo čeká můj komentář na 308 CC, ten kus je hrozně líná lemra, vůbec to k tomu autu nesedí. Ale ta otevřená střecha kompenzuje ledaskterou \"mušku\". Ale fakt netáhne :( Jinak je škoda, že nedali na projetí delší štreku :nevim

Odesláno

za tech 30minut se musis registrovat u \"spravce\" daneho vozidla, nasednout, \"spravce\"vyplni formular, ktery podepises, pouci te a muzes vyrazit z parkoviste.

a vratit se tak, aby jsi zaparkoval a vystoupil, aby bylo auto pripraveno pro dalsiho

takze takovych 20min. cistyho casu

Odesláno

My jsme se dneska se segrou projely na Zličíně 3008, 308 a samo RCzetkem eRkem :) .. musím říct, že jsem tou 308 už jela, jely jsme 1.6 HDIčkem a vůbec se tomu nechtělo .. ta 3008 jela super, 2.0 HDIčko jelo skvěle :) .. mnoooo a RCzetko .. to je bez komentu :) .. to byla prostě paráda :super

My jsme jely cestu tak 15 min .. když jsme to tak se segrou počítaly, tak víc jsme nejely .. :( .. to to člověk moc neprojede, ae aspoň něco ;)

Odesláno

V pátek jsem projel několik aut v Letňanech.

Začal novou 308. Měl jsem rezervovaný 1.2 THP, ten motor mě hodně zajímal. Bohužel jsem se dostal za volant 1.6 HDi. Přesto mě motor velmi mile překvapil, žádné dunění při rozjezdu z nízkých otáček. Slušná pružnost, příjemná spojka s dobrým záběrem. V autě jsem se cítil velmi dobře, poloha za volantem lepší než ve 208, budíky nad volantem fungují. Volant jsem opravdu neměl \"mezi nohama\" :). Dost pršelo, auto nešlo více prohnat.

Pak jsem zkusil 308 CC, zbyl čas před další jízdou. Auto nikdo nejel, tak jsem se přihlásil. Při přesednutí z nové 308 vás uhodí větší volant, menší rozsahy nastavení volantu, další dráhy řazení, měkký pedál brzdy s dalším chodem. U nové 308 reaguje hned zkraje. Jde jen o zvyk. Odhlučnění podvozku horší, celkově auto hlučnější (nižší tuhost karoserie) a bouchající podvozek. Přesto stále v mezích, rozhodně nijak neobtěžovalo. A že motor se skoro 160k v autě co váží 1700kg pohotovostní? A co byste chtěli vážení? Na kabriolet velmi slušná pohonná jednotka, nedostatkem výkonu netrpí. Ale navíc ho už moc nezbývá.

208 GTi - vymazlený interiér, hlavně ty budíky s \"kovovým pozadím\", slušné sedačky, černý strop :), slušné řazení, stabilní přesto stále tlumící podvozek. Motor šel krásně za plynem. Auto se mi moc líbilo. Pokud bych měl vybírat mezi 208 a RCZ se stejným motorem, pak beru GTi. To auto se mi fakt líbí.

RCZ-R - už přestalo pršet a na silnici nestála voda. Přesto podmínky pro test 270k nebyly ideální. Už 208 byla na mokru až až. Sedadla a posez pro mě skoro perfektní, tělo podrží i v ramenou, tvar hlavice páky řazení pěkný pro oko nic moc do ruky. Řazení lehce zadrhávalo, vyžaduje více razance. U THP 200 se mi zdálo přesnější. Spojka přes přenášený výkon není zákeřná ani přehnaně těžká. Brzdy (přední kotouč průměr 380mm) nemají přehnaně ostrý nástup, vyžadují více šlapání. Ale můžete se na ně spolehnout, brzdí perfektně! Volant se dobře drží díky vybrání, jen je nesmyslně dole sražený. V ostrých zatáčkách vám při vracení do přímého směru plynule neklouže v prstech, ale musíte zaručkovat právě kvůli sražení.

Motor je prostě perfektní, neskutečně pružný. Dá se s ním jezdit po městě 50 na pětku a neprotestuje. Zatahuje v celém spektru a je radost ho točit, dokonce má výkonovou špičku, čili nad 5tis chytí druhý dech a dá ze sebe vše. Zvuk sání i výfuku vše jen dokresluje a nutí vás na to stále šlapat.

Podvozek je tuhý, stále se snaží tlumit a udržet kola na vozovce. Ale kanály či sérii spár a děr už do interiéru propustí dost výrazně. Občas si auto poskočí.

Auto je během mžiku schopné dosáhnout neskutečných rychlostí, vše s naprostou samozřejmostí. Není to auto pro pózery. Za deště vyžadovalo velkou pozornost a obě ruce pevně na volantu. Na dvojku, trojku hrabalo zcela bez problémů. Diferenciál Torsen zamezující protáčení odlehčeného kola \"zamyká předek\", který pak tahá s neskutečnou razancí za ruce. Proto je dobré při plném plynu mít kola srovnané. Motor letí do otáček a vy nestíháte řadit.

Je to opravdu pomyslný vrchol, vše v autě je naladěno jedním směrem. Být rychlý vždy a všude. Perfektní kára, jen to chce suchý asfalt a prostor.

Díky za pěknou akci, moc jsem se bavil.

Odesláno

Pak jsem zkusil 308 CC,... A že motor se skoro 160k v autě co váží 1700kg pohotovostní? A co byste chtěli vážení?

No, chtel bych, aby to bylo zivejsi nez ma 308, 1,6HDI 112k.

A to rozhodne ta 308CC, co je na teto akci, rozhodne neni.

Odesláno

Dneska akce ve Štěrboholech:

208 GTi - byl jsem zvědavý hlavně na ten posez za volantem oproti 206RC. Musím říct, že jsem byl mile překvapen, po 5ti minutách v autě mi nepřipadalo, že bych držel nějaký malý volant, nebo, že by budíky byli daleko - jen mi přišlo, že nějak nemám přehled o teplotě chladící kapaliny a stavu paliva v nádrži - protože tyto údaje jsou hodně v šíři budíků - na druhou stranu prostřední palubní počítač integrovaný v budíkách se mi líbí...Ovládání multimediálního systémů má trošku opožděnější reakce, chtělo by nějakou novou verzi. Motorově srovnatelný s RCčkem, podvozkově taky...V GTi menší byl však o poznání menší hluk :) interiér pěkně vymazlený :) pán při projížďce vstříčný a příjemný

308 CC - největší zklamání, auto mi přišlo mrtvý a to nejen výkonově, ale i svým pojetím...Paní/slečna při projížďce navozovala dojem, že jí spíše otravuje, že zase musí s někým někam jet, o autě toho moc nevěděla, celkově rozpačitý pocit...Za mě určitě ne...

RCZ-R - jel jsem ve všech RCZtkách - I.generace, loni II.generace a letos s přídavkem R a musím říct, že tím kouzelným písmenkem se to auto posunulo zase o kategorii výš...Skvěle přepracovaný motor, podvozek skvěle drží, jak už napsal kolega výše s řadičkou se člověk trošku pere (avšak proti starým převodovkám je to spíše takové jemné pohlazení) a ze všeho nejlepší je podle mě naladění výfuku...Kdy si auto brumlá pouze pod jemný přidáním plynu :) to se pak člověku vůbec nechce jet nějak plynule, ale vždycky si na vteřinku přišlápnout plyn :) spolupřísedící v pohodě, příjemný člověk, domluvili jsme se na klidné jízdě na spotřebu s rodinným vozem, jak se na takové auto sluší a patří ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...