Micky999 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 Ahoj, dnes jsem byl na STK a neprošel jsem z důvodu, že u rejdového čepu je větší axiální vůle. Znamená to, že musím vyměnit ramena? Když už budou dole, co se vyplatí dále vyměnit? Auto mám dva roky a dělal jsem doteď jen rozvody a oleje (VIN VF32AKFWA47609017). Jak poznám, že jsou špatná ložiska? Rovnou bych je vyměnil taky. Další dotaz je ten, jestli zvládnu ramena vyměnit sám. Četl jsem něco o přivazování poloosy a to se mi zdá složitý, na to že nejsem mechanik. Díky za všechny odpovědi. [Edited on 9/5/14 17:21 by Micky999] Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 spodní rejdový čep je součástí ramena, takže vyměnit lze jen komplet rameno,ložiska se mění jen když jsou volná-hlučná pokud ti dělá problém přivázat poloosu tak,aby nevyjela z diferáku, dej to do servisu:myslim Citovat
Micky999 Odesláno 24. duben 2014 Autor Odesláno 24. duben 2014 Chápu, že ji mam přivázat tak, aby byla stlačená pružina, ale za co? Citovat
command Odesláno 24. duben 2014 Odesláno 24. duben 2014 Chápu, že ji mam přivázat tak, aby byla stlačená pružina, ale za co? ��Nie ty hovoris o tlmici on hovori o poloosi aby ti nevybehla z tisichranu lebo by ti vytiekol olej z prevodovky. Citovat
Micky999 Odesláno 1. květen 2014 Autor Odesláno 1. květen 2014 Jo to chápu, ale kam jí mám přivázat? Kdybych podepřel kotouč třeba cihlama, tak to bude mít stejnej efekt ne? Citovat
command Odesláno 1. květen 2014 Odesláno 1. květen 2014 Nie priviazat poloos ked das prec rameno znamena ze ju len drotom uviazes niekde o motor aby sa ti nevytiahla z prevodovky. To co ty hovoris stale znamene stlacit tlmic s pruzinov co ma uplne iny efekt. Ked das dole rameno z capu pri kolesi tak celý kus(Tlmic pruzina poloos ti mozu behat kade tade a vtedy ak sa poloos vytiahne z tisichranu v prevodovke zacne ti vytekat prevodovkovy olej. Citovat
ChouLu Odesláno 1. květen 2014 Odesláno 1. květen 2014 Po pravdě když mi v servisu řekli, že mi obě vymění za 600 tak už bych to dneska doma nedělal.. mě to stálo náplň do převodovky, hromady nervů a hodiny ležení pod autem Citovat
Micky999 Odesláno 2. květen 2014 Autor Odesláno 2. květen 2014 command: díky za vysvětlení, už to chápu. Bral jsem to přivázání ve vertikálním směru ChouLu: tady na severu je chudej kraj, všichni v servisu se na tobě chtěj napakovat. Tobě při výměně právě vyběhla poloosa? Nebo se ti stalo něco jinýho? Citovat
ChouLu Odesláno 2. květen 2014 Odesláno 2. květen 2014 jj krátká vylítla a ještě jsem řešil jak ten sajrajt uklidit... takže dneska fakt doma ne těch wifikundací co jsem musel mít abych to vyndal a nasadil... nene to za tu dobu vydělám zpět Citovat
Micky999 Odesláno 2. květen 2014 Autor Odesláno 2. květen 2014 Na to nestačí pár klíčů a kladivo? Citovat
ChouLu Odesláno 2. květen 2014 Odesláno 2. květen 2014 hever, stahováky na pružiny, kladivo, páčidlo, gola sadu, sadu hvězdiček na vyndání šroubu starého ramene... povolovací spray atd atd... prostě moc Citovat
command Odesláno 2. květen 2014 Odesláno 2. květen 2014 hever, stahováky na pružiny, kladivo, páčidlo, gola sadu, sadu hvězdiček na vyndání šroubu starého ramene... povolovací spray atd atd... prostě moc Vsetko mam doma ramena na oboch stranach zvladnem do hodinky vymenit a bez vyliatia prevodoveho oleja. u nas si za taku vymenu pytaju niektory aj 30€ / strana. Citovat
Micky999 Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Pustil jsem se do vymeny, ale zaboha mi nejde vynsat ten cep, co je u kola. Za co mam zaprit pacidlo, abych dal rameno dolu? Pruzinu jsem stahnul, takze rameno ma prostor jit dolu. Diky Citovat
Micky999 Odesláno 8. květen 2014 Autor Odesláno 8. květen 2014 Jasne, vyndal. Cep se z tehlice posune tak o centimetr, z ramene taky tak Citovat
ChouLu Odesláno 8. květen 2014 Odesláno 8. květen 2014 Tak pak dlouhou tyč, zapřít o spodek auta a ramone vytlačit dolů taky mi to nešlo, stačila 2m tyč Citovat
Micky999 Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 Jedno rameno nakonec slo, ale pri nandavani druhyho se mi o sroub roztrhla manzeta poloosy a po kapkach z ni tece olej. Da se ta manzeta vymenit doma? Kdyz tam dam to druhy rameno, muzu to aspon odvezt do servisu? Diky Citovat
ChouLu Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Kape olej? V manžetě by měla být docela tuhá vazelína a ne olej Ale do servisu s tím v poho dojedeš.. u které ti to prasklo? u kratké nebo dlouhé? Citovat
Micky999 Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 Nalevo, takze kratka. Doplnujici otazka, jak vymenim olej v prevodovce? privazani nepomohlo :-D Citovat
ChouLu Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Kdybych ti to neříkal Já ho tam dolejval přes odvětrávání nahoře.. ale je tam z boku kontrolní šroub, přes který se to má nalít... náplň je přesně 2 litry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.