voštík Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Nazdar fšeci. Už jsem vyzkousel pár druhů lepidel a ruzných plácadel, ale chladič se mi zalepit nepodařilo. Máte zkušenost s nějakým druhem lepidla, které by zalepilo minipidi dírku v tom plastovém boku, kde jsou připojení hadic? Mám na mysli asi něco jako tmel nebo prostě něco, cím bych tu prasklinku oplacal, aby to 1. drželo a za 2. neteklo (což je asi podstata věci Takže kdo už něco něčím lepit zkoušel, sem s tím díky Citovat
kaktus Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Ahoj - mně zamrzlo topení a samozřejmně prasklo teklo to dost. Koupil jsem na pumpě nějakej přípravek nalil do chladiče projel jsem to a mam klid .Už je to 3 roky. Nekde se to tu řešilo a názory na tyto přípravky se dost lišily.Zkus to najít - ja osobně jsem spokojenej. Rozhodnout se musíš sám. Čau. Citovat
Holly Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Nalej do toho mlíko, ono se srazí a všecko zalepí..:D:D Citovat
voštík Odesláno 22. září 2005 Autor Odesláno 22. září 2005 No prave, to nechci. Proto hledam variantu nejakeho lepu zvenku (aha, to jsem tam zapomnel dopasat ) 2 Oddie: hmmmm tak ja UZ taky, asi mesic. Nejak se mi to nedari A novej v lepsim pripade 13, v tom horsim asi 32.000,- Docela prxel Citovat
DjBoom Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Tak sem slyšel od kámoše že on ten plast na chladiči lepil tekutym kovem a drží to. Citovat
voštík Odesláno 22. září 2005 Autor Odesláno 22. září 2005 a za tebou se zastavim taky! Pracujes? Citovat
DjBoom Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Původně zaslal: voštík a za tebou se zastavim taky! Pracujes? Hehe v krámu ještě nejsem \"potřeba dodělat vybavení\" Jedeš si tam už pro káru? Citovat
voštík Odesláno 22. září 2005 Autor Odesláno 22. září 2005 tu uz mam davno ve skladu, jen ten chladic a cas na to to poskladat nejni.... Citovat
DjBoom Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Původně zaslal: voštík tu uz mam davno ve skladu, jen ten chladic a cas na to to poskladat nejni.... Ach so. No budu od 12 home klíďo se staf. Dám ti super lepidlo co vůbec nelepí (alespň na ten ventil nefungovalo) Citovat
voštík Odesláno 22. září 2005 Autor Odesláno 22. září 2005 cece asi to nedam, pojedu do skaldu vyzkouset novou tehnologii zacelovani prasklych chladicu Jeste ze mam plynovou Omegu z firmy, uz jsem za ten mesic usetril asi 6t, teda jen 3, neco slo do opravy Citovat
mk405 Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 už jsem viděl chladič zalepenej silikonovým tmelem a drží , jen se to muselo víc oplácat (udělat větší bakuli) já dával nejaké americké piliny (vypadalo to jako šrot) a drží ale to je dovnitř nasypeš necháš rozmočit a ono to ucpe jako logr z kafe [upravil dne 22/9/05 mk405] Citovat
oddie Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Jestli je něco absolutně nevhodné na pokusy s lepením chladiče, tak je to jakýkoliv silikon. To už je lepší, když to chcete pořádně opatlat, tak medvědí hovno + obvaz, nebo nějaké moderní lepidlo na bázi ...uretanu + obvaz. Nicméně, ten plast je trochu jakoby mastnej, takže 100% na něm nedrží nic. Základ je to svařit, a případně potom to nečím opatlat, pro klid duše, ale je třeba počátat s tím, že jak nové to nebude nikdy. S těmi přípravky do chladiče ala lógr - Voštík mám dojem psal, že potřebuje ten chladič zalepit, a ne ucpat... Citovat
Hadra Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Naprosto debilním způsobem jsem zalepil motorek na ostřikovače skla. Tekl a byl ruplej zrovna v místech, kde se na něj napojují hadičky. normálně netekl, ale jak se spustily ty motorky a vrtulky v něm, tak začal chrstat. Tak jsem ho zalepil sračkou na těsnění motorů ( ta udělala jakože gumovej obal ),stáhl drátem, potom to přelepil tavnou pistolí ( všelijak to pomačkal a popálil si prsty ), a nakonec to celý zapatlal kytem ( ne polyesterovým, ale takovým tím se skelným vláknem )a udělal takovou kryptu. vypadá to otřesně, nicméně to drží - klep klep, už 3/4 roku. Předtím jsem skoušel různé věci, ale bohužel nic nefungovalo. Citovat
Hadra Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 Ten tekutej kov ale taky asi pomůže:myslim Citovat
jbily Odesláno 22. září 2005 Odesláno 22. září 2005 jo lepení je věda. Když už to musí být, tak zkusit použít alespoň toto (polyuretan) nebo možná lépe tento tmel (high-tech MS polymer). S ním jsem zalepil i prasklou litinovou pumpu v tom nejnevhodnějším místě, a zatím drží... Asi to za pokus stojí. J. PS: ne vše, co se dá koupit v kartuši/tubě, nebo jak se tomu říká, je silikon. [upravil dne 22/9/05 jbily] Citovat
voštík Odesláno 23. září 2005 Autor Odesláno 23. září 2005 no jo, tohle vypda slibne. Ma to vsecko jeden hacek. Kdo videl spodni hranu chladice, vi, ze jsou tam vodici cepy, ktere zapadaji do sahary. No a jeden ten cep je napul vylomenej Takze kdyz to oplacam nejakym \"silikonem\" tak to nezapadne dostatecne hluboko. Resenim by asi bylo trosku zvetsit tu diru, do ktery to zapada. Asi vyzkousim metodu svarovani a pak preblemcnuti tim zazracnym sililepem JOoooo, kdyz uz jsem tady tak brzo rano: nevali se nekomu doma chladic, kterej je na vyhozeni?(nebo aspon ten plastovej bok) a mohl by mi jej dnes podarovat (zapujcit) na experimentovani? Citovat
trollik Odesláno 23. září 2005 Odesláno 23. září 2005 otec ma 405 a uz trefil 2 srnky.Po te prvni bouracce putoval chladic dozadu a vyrvaly se ty cudliky.Tak pak si udelal z plechu takovy nastavce s cudlikem na novej chladic.A na chladici to uriznul.Po druhem narazu se to jen vyhodilo z tech nastavcu a chladic zustal celej:papa! Citovat
trollik Odesláno 23. září 2005 Odesláno 23. září 2005 jo ajeste dotaz co teda na tuti drzi!!!!!!!!!!Mam jeden skoro novej chladic na TD a je skoda ho vyhodit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.