Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj přáltelé. Jelikož vím, že je tu spousta chytrých lidí, tak se zeptám. Mám takový jeden přístroj a kněmu stařičký SW pro W95. Nutně jej potřebuji spolehlivě spustit na W-XP. Jenže tam nemá dostatek \"systémových prostředků\". Problém vidím v tom, že ten starý SW chce mocí mermo určitou konkrétní oblast RAM a to ještě asi vcelku. Možná by stačilo mít někde kus RAM vcelku a bylo by po problémech... Jak tedy vyhradit tomuto SW nějakou konkrétní RAM? Novější SW neexistuje a existovat nebude a přístroj je natolik dobrý, že novější stejně dobrý ekvivalent jsem nepotkal. Tak... a teď Napadlo mě to zkusit na virtualboxu. Tam ale nevím, jak by se mo mohlo povést to pak cpát do přístroje po USB. Starý stroj kvůli tomuto jednomu SW fakt nikde shánět nebudu.

Odesláno

To zkusím... VB tu mám... nastavený bych to měl mít.. jen do toho musím asi najít ty starý widle... Pak ještě jestli se mi to propojí ven, tedy nasdílení disků, a řízení portů. Uvidíme...

Odesláno
To zkusím... VB tu mám... nastavený bych to měl mít.. jen do toho musím asi najít ty starý widle... Pak ještě jestli se mi to propojí ven, tedy nasdílení disků, a řízení portů. Uvidíme...

Porty chodí OK, máme to vyzkoušené po všechn stránkách a různý komunikační převodníky jsou někdy hodně rozmazlený.

Imege předinstalovaných Win najdeš bezproblémů na netu a nemusíš je ani instalovat - jen nakopíruješ.

Odesláno

Také bych napřed vyzkoušel v Config nastavit správné parametry. XP mi bez problémů chroustají všechny DOSovské aplikace. Tam ještě byla podpora.

Odesláno

Joooo... to by bylo super... Jen ještě tušit, co a jak tam nastavit. Předpokládám, že by mohlo být potřeba si pohrát s himem.sys a něco udělat s řádkem dos= Ale z dosu jsem už dááávno vypadl... :-(((

Odesláno

Tak určitě parametr Files nastavit aspoň na 120 a zkus to. Většinou to stačí.

Odesláno

Zatím se zdá, že by vypnutý dos=high mohl fungovat... Dočetl jsem se, že standardní config.nt se volá, pokud není v PIF definován jiný... Ale zase nevím, jak PIF udělat...

Odesláno

Nejde o dosovskej, ale widlovej, jenže holt starej. Jsem něco vyhrabal v compu a už se v tom hrabu... Kluci... moc děkuju za nakopnutí... :-)) Teď už se jen poprat s nastavením...

[upravil dne 1.4.2014 16:34 od Edison]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...