starter Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 zdravím, prosím vás, jaké množství oleje je v převodovce jo a ještě jaký vercajk na to a snad i doporučení co za značku a nějaký specifikace, mám 405-ku Dízl r.v. 88 po nějakým praseti a myslím, že tam beztak olej není, při chladných ránech mi to řadí hodně ztuha, děkuji Citovat
oddie Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 A co si to zkusit vyhledat? Převodový olej do 205/309/405D už tu byl aspoň 50x... Citovat
starter Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 jj, sorry, už to hledám, ale napsat 2 litry a imbus 14 by bylo jednodušší Citovat
oddie Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Není to jen 2 litry a imbus, a na víc nemám teď čas. Citovat
durino81 Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Prevodove oleje pre Peugeot: specifikacia SAE 75W-80, API GL-4+, PSA B71 2315 konkretne oleje: ESSO 75W-80W BV TOTAL TRANSMISSION BV 75W-80W Shell SF 5288 SAE 75W-80 Ja som menil nedavno v P309, su tam 2litre a mam tam ten Total. Citovat
oddie Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Jak už bylo napsáno mnohokráte, 75W-80W API GL5, nejjednodušší je koupit v pažoutu či citrónu zmiňovaný Total BV Transmission - to už je tu v příspěvcích nejmíň 20x. Náplň je 2 litry. Pro notně jeté převodovky se někdy používá náplň do automatů - ATF II, má podoné vlastnosti, zastudena se chová o něco lépe, dost lidí si to pochvaluje, nicméně použití je na vaše riziko, není to schválená náplň. Já dávám jen a pouze ten předepsaný převoďák (konkrétně ten Total). Výměna oleje v převodovce: spodní výpuš?ák je na klíč 21. Nalévací otvor je shora mírně vepředu, u starého modelu (BE1) se vyšroubuje bovden pojistky zpátečky a olej se nalije do té díry, u nového modelu tamtéž, jen tam není pojistka zpátečky alébrž plastová záslepka (na klíč 17). Jinak má převodovka kontrolní a nalévací otvor zboku, jeden ze šroubů plechového víka - ten s největší hlavou. Hladina má dosahovat k němu. Jde tudy i plnit, ale šprickou... Citovat
DJJD Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Mam 405 D / 88 a při chladných ránech mi to taky řadí ztuha, a navíc byla převodovka docela hlučná, tak jsem vyměnil olej za již zmiňovaný a přidal do něj za 500kč tubičku specielního aditiva/lubrikantu od Texaca (Pro oleje třídy LS a udělá z něj LS II), Hlučnost převodovky se snížila, řazení jde mnohem plynuleji ale když je po ránu zima a auto třeba i déle stálo tak jde řadit stejně ztuha (prý je to u téhle převodovky s tolika km normální). Na výměnu oleje jsem potřeboval 13 nebo 15 klíč (originál je čtvercový vnitřní ne imdus) , 1m hadice, kus měděný trubičky o vnějším průměru cca 10mm (instalatérské potřeby) a trychtýř. Návod : do jedné strany hadice nastrčit a stáhnout trubičku do druhé strany trychtýř. Starý olej vypustit (výpuš?ák je na spodu převodovky 45° k řidičovy), na výpuš?ák dát nový měděný těsnění (jestli je starý moc rozmačknutý), Napouštěcím šroubem (z boku/spoda převodovky asi 4 cm od spoda, stačí dát levý rejd a sundat nebo odhnout plasty, a když malinko zašátráš na prví zárubeň směrem k řidičovy určitě ho najdeš je v takovym malym průlysu). A zbytek je jasnej ne? Připomínám že originál šrouby jsou vnitřní čtvercové jako výpuš?ák motorového oleje. Citovat
oddie Odesláno 20. září 2005 Odesláno 20. září 2005 Kdybys ten trychtýř strčil do té díry, kam vede pojistka zpátečky, ušetřil by sis notně práce a hadiček s trubičkami. Jinak ty \"orig\" vypoštěcí šrouby mají skutečně vnitřní čtyrhran, ale také vnější 6-hran právě na klíč 21, kterým se to dělá o mnoho lépe - snad jen mimo úplně nejstarších typů, co mohou mít obyč. špunt bez vnějšího šestihranu, ale na BE3 byl už standardně. Citovat
starter Odesláno 21. září 2005 Autor Odesláno 21. září 2005 tak já se v tom nevyznám, někdo píše GL 5 někdo GL-4 koupil jsem Shell API GL-4 za 209 kč/L snad to bude von:myslim Citovat
starter Odesláno 23. září 2005 Autor Odesláno 23. září 2005 Původně zaslal: starter tak já se v tom nevyznám, někdo píše GL 5 někdo GL-4 koupil jsem Shell API GL-4 za 209 kč/L snad to bude von:myslim jaký je rozdíl mezi těmi specifikacemi? Citovat
Hanys55 Odesláno 13. duben 2008 Odesláno 13. duben 2008 mohl bi mi někdo prosím vás do té fotky namalovat kudy ten olej dolít se v tom nějak strácím Citovat
kobra Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 No tam, kam ukazuje šipka se nachází odvzdušňovací zátka převodovky. Stačí vyjmout jen tu horní zacvaknutou část tahem od bloku směrem k nebi. Nevím , zda by to povolení plast vydržel. Hadička se ti bude pod odejmutý kryt hodit do průměru max 6 mm a potom už jen čekat , než to tam naleješ. Na kontrolní otvor bych asi nevsázel a nasypal bych tam rovnou 2 litry. Prosak a gufera hladinu stejně upraví podle svého. [upravil dne 10/11/09 kobra] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.