Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, prosím vás, jaké množství oleje je v převodovce

jo a ještě jaký vercajk na to a snad i doporučení co za značku a nějaký specifikace, mám 405-ku Dízl r.v. 88 po nějakým praseti a myslím, že tam beztak olej není, při chladných ránech mi to řadí hodně ztuha, děkuji

Odesláno

Prevodove oleje pre Peugeot:

specifikacia

SAE 75W-80, API GL-4+, PSA B71 2315

konkretne oleje:

ESSO 75W-80W BV

TOTAL TRANSMISSION BV 75W-80W

Shell SF 5288 SAE 75W-80

Ja som menil nedavno v P309, su tam 2litre a mam tam ten Total.

Odesláno

Jak už bylo napsáno mnohokráte, 75W-80W API GL5, nejjednodušší je koupit v pažoutu či citrónu zmiňovaný Total BV Transmission - to už je tu v příspěvcích nejmíň 20x. Náplň je 2 litry.

Pro notně jeté převodovky se někdy používá náplň do automatů - ATF II, má podoné vlastnosti, zastudena se chová o něco lépe, dost lidí si to pochvaluje, nicméně použití je na vaše riziko, není to schválená náplň. Já dávám jen a pouze ten předepsaný převoďák (konkrétně ten Total).

Výměna oleje v převodovce: spodní výpuš?ák je na klíč 21. Nalévací otvor je shora mírně vepředu, u starého modelu (BE1) se vyšroubuje bovden pojistky zpátečky a olej se nalije do té díry, u nového modelu tamtéž, jen tam není pojistka zpátečky alébrž plastová záslepka (na klíč 17). Jinak má převodovka kontrolní a nalévací otvor zboku, jeden ze šroubů plechového víka - ten s největší hlavou. Hladina má dosahovat k němu. Jde tudy i plnit, ale šprickou...

Odesláno

Mam 405 D / 88 a při chladných ránech mi to taky řadí ztuha, a navíc byla převodovka docela hlučná, tak jsem vyměnil olej za již zmiňovaný a přidal do něj za 500kč tubičku specielního aditiva/lubrikantu od Texaca (Pro oleje třídy LS a udělá z něj LS II), Hlučnost převodovky se snížila, řazení jde mnohem plynuleji ale když je po ránu zima a auto třeba i déle stálo tak jde řadit stejně ztuha (prý je to u téhle převodovky s tolika km normální). Na výměnu oleje jsem potřeboval 13 nebo 15 klíč (originál je čtvercový vnitřní ne imdus) , 1m hadice, kus měděný trubičky o vnějším průměru cca 10mm (instalatérské potřeby) a trychtýř. Návod : do jedné strany hadice nastrčit a stáhnout trubičku do druhé strany trychtýř. Starý olej vypustit (výpuš?ák je na spodu převodovky 45° k řidičovy), na výpuš?ák dát nový měděný těsnění (jestli je starý moc rozmačknutý), Napouštěcím šroubem (z boku/spoda převodovky asi 4 cm od spoda, stačí dát levý rejd a sundat nebo odhnout plasty, a když malinko zašátráš na prví zárubeň směrem k řidičovy určitě ho najdeš je v takovym malym průlysu). A zbytek je jasnej ne? Připomínám že originál šrouby jsou vnitřní čtvercové jako výpuš?ák motorového oleje. :aut

Odesláno

Kdybys ten trychtýř strčil do té díry, kam vede pojistka zpátečky, ušetřil by sis notně práce a hadiček s trubičkami. Jinak ty \"orig\" vypoštěcí šrouby mají skutečně vnitřní čtyrhran, ale také vnější 6-hran právě na klíč 21, kterým se to dělá o mnoho lépe - snad jen mimo úplně nejstarších typů, co mohou mít obyč. špunt bez vnějšího šestihranu, ale na BE3 byl už standardně.

Odesláno
Původně zaslal: starter

tak já se v tom nevyznám, někdo píše GL 5 někdo GL-4

koupil jsem Shell API GL-4 za 209 kč/L

snad to bude von:myslim

jaký je rozdíl mezi těmi specifikacemi?

• O 2 roky později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

No tam, kam ukazuje šipka se nachází odvzdušňovací zátka převodovky.

Stačí vyjmout jen tu horní zacvaknutou část tahem od bloku směrem k nebi.

Nevím , zda by to povolení plast vydržel.

Hadička se ti bude pod odejmutý kryt hodit do průměru max 6 mm a potom už jen čekat , než to tam naleješ.

Na kontrolní otvor bych asi nevsázel a nasypal bych tam rovnou 2 litry.

Prosak a gufera hladinu stejně upraví podle svého.

[upravil dne 10/11/09 kobra]

post-0-14109610716172_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...