Šalda Odesláno 26. březen 2014 Autor Odesláno 26. březen 2014 Tam píšou že je to pro Samsung, Htc a Iphone, půjde to i na Sony?? Citovat
koblih69 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Né na Sony musíš mít PowerBank Sony a protože Sony skončilo s telefonama tak už je taky nevyrábí Citovat
koblih69 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Tak jsem si to objednal taky, díky za inspiraci http://www.aliexpress.com/snapshot/6048372678.html oddie, jak tam platíš? Citovat
koblih69 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Jo rozumím, to já bohužel po zkušenosti co jsem absolvoval s jednou renomovanou firmou už nechci... Citovat
oddie Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Tak on tenhle portál je větší než Ebay a platíš to jemu, ne prodejci, takže to riziko je cca na úrovni rizika Paypalu, což je jen konkurenční produkt Ebaye. Citovat
Šalda Odesláno 26. březen 2014 Autor Odesláno 26. březen 2014 Né na Sony musíš mít PowerBank Sony a protože Sony skončilo s telefonama tak už je taky nevyrábí Ty se směješ, ale je třeba zajímavý že ta jedna nabíječka z Ebay co jsem ji napojil do vysokozdvižnýho vozíku tak můj Sony nenabíjí, nebo jen velmi málo, a kolegův Sony to nabíjí úplně v pohodě. A třeba v autě mě to nabíjí taky dobře. Tak mám strach něco koupit:D Citovat
koblih69 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Koupil jsem poměrně drahou věc ze Států od konkrétní firmy (né portálu), věc nedorazila přesto, že měla mít Tracking Number. Po nějakém handrkování mi bylo tvrzeno, že jí nebylo možné doručit - adresát neznámý a vrátila se zpět, to se opakovalo ještě 1x. Číslo mi ani v 1. ani v 2. případě odmítli sdělit. Po 3 měsících handrkování mi vrátily peníze bez poštovného. Stálo mě to cca 1000,- ale každá zkušenost je pro něco dobrá. Teď už vím, že ani světově známá značka není zárukou slušného jednání. Je pravdou, že Číňan by si takové chování a komunikaci nedovolil ani u věci za 10,- korun, takže tam takové riziko asi nehrozí. Citovat
oddie Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Rozdíl nákupu přímo od firmy a přes portál bývá dost propastný, právě díky nástrojům, které portál pro řešení případných problémů nabízí. Pro prodejce je negativní hodnocení a otevření sporu prakticky likvidační záležitost a snaží se jí za každou cenu předcházet. Ostatně ověřil jsem si to i přímo na AE, kdysi tam byla možnost platit Paypalem, pak to Paypal jako konkurenci Ebaye vypověděl, taky se mi to nelíbilo a s obchodníkem, od kterého jsem předtím kupoval už několikrát, jsem se dohodl na koupi přímo s platbou Paypalem. Výsledek? Naprosto laxní přístup, klidně přestal na týden komunikovat a usměrnil ho až dispute na Paypalu - i když i tam zkoušel, ať to prý nejdřív odvolám, že už to posílá a blablabla. Na AE si tohle absolutně nedovolí, tam běží odpočet lhůt, prachy dostane od portálu teprve až když já potvrdím příjetí zásilky a že je daná věc OK, tak se snaží, aby vše proběhlo co nejdřív a nejlíp. AE má pro ty obchodníky systém drsnější, než má Ebay, ale zřejmě je pro ně levnější na poplatcích a hlavně je zde podstatně větší nabídka, tak se tam každý obchodník snaží být. Citovat
koblih69 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Jo já tomu rozumím, zkušenosti s řešením problému přes Paypal mám, navíc se tam lépe řeší věci typu plagiáty a pod. Chápu, že tady to supluje AE (a asi i líp), ale to musím napřed přesvědčit sám sebe, že chci AE věřit Citovat
John Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Osobně na AE nakupuju hooodně a nikdy problém nebyl jak s vrácením peněž reklamace atd.. je to jak už psal oddie... dokud člověk nepotvrdí přijetí atd. tak prodejce peníze nedostane. Osobně jsem si zvykl na AE víc a když tam něco nenajdu což je málo tak pak jdu na ebay. Citovat
punkac Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 Koblihu, mohu se zeptat o co šlo? Naposledy jsem kupoval něco od konkrétní firmy zabývající se laboratorní technikou (Pace Technologies) Peníze chtěli rovnou na konto (takže klasický převod banka banka do ciziny), sami napsali za tři dny email, že peníze mají a poslali to fedexem s číslem a za další 4 dny jsem to měl ve fabrice...... Šlo o částku 250$ za cd a 125$ za fedex (dobrej randál za poštu co?) Takže, já mám veskrze dobrou i když ojedinělou zkušenost s platbou rovnou na konto..... (možná se lekli, když viděli v mejlu Aperam (stainless steel division of ArcelorMittal) :D:D jinak na obrázku je má naprosto univerzální powerbanka cena 280 za accu, a 2$ za nabíječku do zapalovače, ostatní je ze šuplíkových zásob [upravil dne 26/3/14 10:31 od punkac] Citovat
Šalda Odesláno 26. březen 2014 Autor Odesláno 26. březen 2014 Pěkná power banka:D S tím se dá i nastartovat auto, ne;) Ale pokud to funguje tak proč ne. Citovat
John Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 punkac : ta tvoje power banka je mazec...ale na cestovani a nošení v baťohu to bude asi slabší Citovat
Smudla_22 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 tak kup tohle a máš to i na startování auta a energii \"pořád\" k dispozici http://www.ebay.com/itm/30000mAh-Solar-Power-Bank-Charger-For-Phone-Camera-iPhone-4-4G-4S-5-5S-Black-/370975396954?pt=US_Cell_Phone_PDA_Chargers&hash=item565fdb545a#ht_4976wt_944 Citovat
koblih69 Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 No jo, ale na solar se to realně nabíjí tak 5 a více dnů Citovat
oddie Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 tak kup tohle a máš to i na startování auta a energii \"pořád\" k dispozici http://www.ebay.com/itm/30000mAh-Solar-Power-Bank-Charger-For-Phone-Camera-iPhone-4-4G-4S-5-5S-Black-/370975396954?pt=US_Cell_Phone_PDA_Chargers&hash=item565fdb545a#ht_4976wt_944 Ten popis je těžce lživý. Reálná kapacita podle těch udávaných rozměrů a váhy bude s bídou třetinová, a stejně se to bude nabíjet několik dnů. Citovat
punkac Odesláno 26. březen 2014 Odesláno 26. březen 2014 punkac : ta tvoje power banka je mazec...ale na cestovani a nošení v baťohu to bude asi slabší Hrál jsem Ingress (bohužel jsem už dlouho Level 8 a hra pro mě stratila kouzlo), a to umělo baterku v S3 vyšťavit za 2,5 hodiny. S tímto udělátkem v batůžku jsem vydržel 7 nebo 5,5 když se dobíjely dva mobily. Ono toto má hlavní výhodu v tom, že accu je na 12V, nabiji ho na 13,4V a i při 11V (což mu teda moc nesvědčí, ale uvidíme co vydrží časem , možná přidělám nějaký bargraph voltmetřík) to ještě bez problémů dobíjí. Kdežto ty čínský powerbanky mají 5V a když to klesne pod 4,7V už telefon nedobije Citovat
Šalda Odesláno 26. březen 2014 Autor Odesláno 26. březen 2014 Tak už mám taky díky Johnovi objednanou power banku Xiaomi, tak jsem zvědav Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.