Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky jsem s tím dneska bojoval, abych zaplnil tu hadicu vodou, to je dobrej nápad s tím to napojit ta vývod vody do bazénu, ta průchodka tam bude pasovat stejně jako na odchod vody z bazénu, jinak je zajímavý, že když jsem jen napojil samotnou hadicu na vývod vody z bazénu, tak to mělo slušnej tlak ( na kartuš dobrej), ale jak jsem na tu hadicu napojil vysavač tak tah téměř žádnej, nějak to nechápu. Jinak tu redukci na vysavač koupím na netu, jestli se jí nebude chtít Péťa zbavit :D

Odesláno

Péťa ji posílá Scratchovi ;)

Na vratnou trysku ji napojovat nemusíš, jen volný konec u ní přidržíš a pak teprve připojíš k vysavači. To jsem bral jako samozřejmost, všude to tak píšou.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zeptám se, jak to děláte když je tableta do plováku třeba na 20 kubíků, a můj bazén má cca 2,5 kubíku, já to dělím dlátkem na cca 8 dílků, dělám to správně nebo tu tabletu mám nechat vcelku? Používám tablety 5v1.

Odesláno

Já to neřeším, hodím vždy do skimmeru tabletu a když se rozpustí a vzpomenu si, tak tam hodím další. Ale mám 28m3. Už nepoužívám ani plovák. V Tvém případě bych v plováku nastavil menší dírky.

Základ je filtrovat :D

Odesláno

Tak mám sice jen kartuš, ale má výkon 2 kubíky za hodinu, a filtruje to 3x denně po 2 hodinách, tak si myslím že je to dost, nikdy jsem neřešil ph a podobně, až teprve ˇpřed týdnem jsem koupil kapkovej tester a ph jsem upravil granulema ph mínus, ale stejně voda není pořád jako křišťál, trošku jako mlíko, ne moc, jen tak slabě, a denně mě to usazuje na dně chomáčky kalu, což je asi správně, ale denně to vysávám, a stejně druhej den je to tam znovu, právě proto se ptám na ty tablety, ale asi tam hodím celou, a nastavím na minimum plovák.

Odesláno

Nad ní jsem taky přemýšlel, ale počítám s tím že ty tablety mají v sobě projasňovač, tak počkám pár dní a uvidíme. Každopádně jak to tedy máte s těma tabletama? Dáváte je tam vždy celý nebo je nějak půlíte? Přece nemáte všichni bazény 20 kubíků :-D

Odesláno

Mám nafukovacku mám tam kvůli malými min vody cca 9-10m3 a dávám tam půlku,protože když jsem tam dal celou a dírky jsem nechal otevřený na nejmíň mel jsem tam dle testeru 5x víc chloru než je doporučeno,musíš to zkoušet a kontrolovat testerem....

Dal bych u tebe čtvrť tablety,nebo mas kupovat ty mini tablety...jaký mas 200g/1 kus?

Odesláno

Právě ty mini jsem nesehnal v kombinaci 5v1, ale jen 3v1, a stejně bych je musel nějak "krájet", tak beru ty velký, to balení mě v pohodě vyjde na celou sezónu, a myslím že to jsou 200g a v balení 5 kusů. Jinak čím ty tablety půlíš?

Odesláno

Právě od Mountfieldu jsem měl ty 5v1 a nezdály se mě nějaký dobrý, možná jsem něco dělal špatně, ale právě jsem zkusil koupit jiný, tak uvidíme jaký budou.

Eltone, to je mě jasný :-D

Lámat přes schody tabletu na 8 dílů asi taky nebude ideální :-D

Odesláno (upraveno)

Rychle vymenou vody, pomaleji nechat byt, odpari se ;)

Upraveno uživatelem minimaxa
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Ještě se zeptám, koupil jsem zvlášť vločkovač, je hodně dobrej, ráno je voda nádherně čistá, a všechno je usazený na dně. Jen teď řeším jak tu "špínu" dostat pryč, kartuš mě ji propouští zpět do bazénu když na ni napojím vysavač, a když to udělám normální hadicí ven , že nasaju pusou, tak se to sice vše vysaje ven , ale musím potom dolít novou vodu z vodovodu a druhej den je voda zase mléčná. Jak to udělat abych to mohl napojit na filtr? To musím vážně koupit pískovou? Ten písek to přece ale musí taky propustit stejně jako ta kartuš, ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...